MHD v Kosiciach

modernizácia električkovej trate na Jazere sa blíži do finále, vyzerá to tak, že september je reálny

5 lajky

Same dobre spravy z Kosic.

Otvoriť príspevok na Facebooku
1 lajk

40 ročná repasovaná s domontovanou klímou … úchvatné. Ale bomba názvy článkov v médiach …

1 lajk

https://korzar.sme.sk/kosice/c/dopravny-podnik-planuje-nakup-novych-elektriciek-za-135-milionov-eur-vyhlasil-sutazny-dialog

To je nejaký predvolebný trik?

1 lajk

Zalezi ako to dopadne. Je to 50/50 ci to vyhra Skoda alebo to vysumi po volbach

Keďže je táto informácia 3M pred voľbami, a mesto nemá predstavu o financovaní … si myslím svoje …

1 lajk

Este nejake dalsie fotky + clanok.

2 lajkov

Podľa fotiek mi pridu koľaje voľajako krivé … alebo to sa bude ešte rovnať?

Fuha, tak ta prva elektricka s klimou vyzera, ze strasne.

3 lajkov

hanba na n-tu…
ako berem stary dizajn = retro :rofl: … dobre neberem…ale to vnutro je retro retra… v 90r to bolo uz strare

1 lajk

Mňa zaujala ta čítačka. Neviem koľko miliónov do toho naliali ale pozerám, že dizajn toho softwaru je ten istý 25r starý, ěste odkedy sa vyradili dierkovače.

1 lajk

Tu je dalsie video. Co je zaujimave, tak elektricka zacne premavat az v septembri, cize v dobe, ked uz potreba klimy bude nizsia.

Co je ale zaujimave, tak cena jednej zmodernizovanej elektricky vychadza na 1.8miliona a napr. take Brno na jednu uplne novu elektricku kupuje komponenty za 1.3miliona, sice si ju musia sami poskladat, ale aj tak… Stary crep vs nova elektricka.

KT8 je skoro o polovicu dlhšia ako EVO2 (Drak)

Ešteže je obdlžnik okolo dverí, nie kosoštvorec … fuj

1 lajk

Tak ale to by bol zaujímavý a inovatívny nápad

No hej, ale stale je to lacnejsie…

ci taskentwageny ci KT8 to je viacmenej jedno obe su to stare zastarale rachotiny ala ranne 90roky.. uz davno taketo kadibudky jazdit v ke nemali.. len si mesto robi brutalnu hanbu a vozovym parkom sme celemu svetu na smiech.. ostuda.

KT8 sa mali zosrotovat a nechat max 2 supravy na historicke spomienkove jazdy a mali sa normalne nakupit skodovky ake ma takmer kazde vacsie mesto v cesku aj na slovensku jedna nova skoda stoji len o nieco viac ako tato prerabka ktora vysla na cca 1,7mil za ks

1 lajk

EVO2 sú brnenské Draky (tie, čo si DMPB skladá sám) a je to novšia koncepcia ako Vario LF2+. Spomenul som ich kvôli porovnaniu ceny Drakov oproti tejto modernizácii.

Inak samozrejme súhlasím, že táto modernizácia nedáva zmysel a mali sa nakúpiť nové električky.

2 lajkov

vysla dokonca uz aj recenzia priamo z dpmk tej prerobenej rachotiny z 90tiek..