MHD v Kosiciach

modernizácia električkovej trate na Jazere sa blíži do finále, vyzerá to tak, že september je reálny

5 lajky

Same dobre spravy z Kosic.

Otvoriť príspevok na Facebooku
1 lajk

40 ročná repasovaná s domontovanou klímou … úchvatné. Ale bomba názvy článkov v médiach …

1 lajk

https://korzar.sme.sk/kosice/c/dopravny-podnik-planuje-nakup-novych-elektriciek-za-135-milionov-eur-vyhlasil-sutazny-dialog

To je nejaký predvolebný trik?

1 lajk

Zalezi ako to dopadne. Je to 50/50 ci to vyhra Skoda alebo to vysumi po volbach

Keďže je táto informácia 3M pred voľbami, a mesto nemá predstavu o financovaní … si myslím svoje …

1 lajk

Este nejake dalsie fotky + clanok.

2 lajkov
1 lajk

Podľa fotiek mi pridu koľaje voľajako krivé … alebo to sa bude ešte rovnať?

Fuha, tak ta prva elektricka s klimou vyzera, ze strasne.

4 lajkov

hanba na n-tu…
ako berem stary dizajn = retro :rofl: … dobre neberem…ale to vnutro je retro retra… v 90r to bolo uz strare

2 lajkov

Mňa zaujala ta čítačka. Neviem koľko miliónov do toho naliali ale pozerám, že dizajn toho softwaru je ten istý 25r starý, ěste odkedy sa vyradili dierkovače.

2 lajkov

Tu je dalsie video. Co je zaujimave, tak elektricka zacne premavat az v septembri, cize v dobe, ked uz potreba klimy bude nizsia.

Co je ale zaujimave, tak cena jednej zmodernizovanej elektricky vychadza na 1.8miliona a napr. take Brno na jednu uplne novu elektricku kupuje komponenty za 1.3miliona, sice si ju musia sami poskladat, ale aj tak… Stary crep vs nova elektricka.

1 lajk

KT8 je skoro o polovicu dlhšia ako EVO2 (Drak)

Ešteže je obdlžnik okolo dverí, nie kosoštvorec … fuj

1 lajk

Tak ale to by bol zaujímavý a inovatívny nápad

1 lajk

No hej, ale stale je to lacnejsie…

ci taskentwageny ci KT8 to je viacmenej jedno obe su to stare zastarale rachotiny ala ranne 90roky.. uz davno taketo kadibudky jazdit v ke nemali.. len si mesto robi brutalnu hanbu a vozovym parkom sme celemu svetu na smiech.. ostuda.

KT8 sa mali zosrotovat a nechat max 2 supravy na historicke spomienkove jazdy a mali sa normalne nakupit skodovky ake ma takmer kazde vacsie mesto v cesku aj na slovensku jedna nova skoda stoji len o nieco viac ako tato prerabka ktora vysla na cca 1,7mil za ks

1 lajk

EVO2 sú brnenské Draky (tie, čo si DMPB skladá sám) a je to novšia koncepcia ako Vario LF2+. Spomenul som ich kvôli porovnaniu ceny Drakov oproti tejto modernizácii.

Inak samozrejme súhlasím, že táto modernizácia nedáva zmysel a mali sa nakúpiť nové električky.

3 lajkov

vysla dokonca uz aj recenzia priamo z dpmk tej prerobenej rachotiny z 90tiek..