MHD v Kosiciach

MHD Košice 2025 – cestovné poriadky DPMK, smerovanie liniek, fotky zo stavieb a diskusia o novinkách v košickej mestskej doprave.

Vitajte v hlavnom vlákne o MHD Košice na fóre infrastruktura.sk. Nájdete tu všetko podstatné o mestskej hromadnej doprave – od aktuálnych cestovných poriadkov autobusov a električiek DPMK, cez smerovanie liniek a prestupné uzly, až po ceny lístkov, plánované modernizácie a zákulisné informácie o pripravovaných projektoch.

Čo tu riešime

• Prehľad liniek a smerovanie
  • Cestovné lístky a tarify 2025
  • Novinky a stavby
  • Zákulisné info & fotky zo stavieb

Ako prispieť

1. Fotky alebo video – pridajte situáciu z terénu (stav koľají, uzávery, nový voz).
  2. Overené termíny – ak máte dátum spustenia novej linky či úseku, sem s ním.
  3. Otázky na DPMK – pýtajte sa, čo vás trápi; odpovede často sledujú aj zamestnanci podniku.

Tip: pri vkladaní fotiek uveďte dátum a miesto (napr. „Električka R2, zastávka Ryba, 05/2025“), aby informácie pomáhali aj ďalším čitateľom a vyhľadávačom.

Užitočné odkazy

Diskutujme slušne, pridávajme relevantné dáta a pomôžme tak spraviť MHD v Košiciach prehľadnejšou aj pre ostatných cestujúcich. Tešíme sa na vaše príspevky!

Od 1.8. sa mozno zvysi cena cestovneho.

Potencionalne navysenie:

1 lajk

K tomuto ešte zrušenie Antik bikov … takže bude zase o čosi viacej áut v meste …

2 lajkov

A neexistuje nejaka ina sluzba?

V Bratislave su myslim, ze tri - slovnaft, cyklokoalicia a potom tie ruzove.

1 lajk

existuje, vlastny ebajk a brnda, uz davno mam, prejdem vsetkym cez rozum!!! seriem zvysky aj bolt aj smradov zlodejskych z mhd prd im zlodejom prispejem!!! nikdy len cez moju mrtvolu!!!
jedine kedy nejazdim je silny dazd a burka vtedy sa schovam alebo som doma prip v praci inak vzdy vlastne e-vozidlo brnda/ebajk
yoggy to mas tak- Bratislava bola vzdy inde aj tu sa to potvrdzuje.. vid ako podporuju zelenu dopravu buduju stavaju elektrickove trate , maju moderne nizkopodlazne briky na urovni s klimou aj moderne klimatizovane trolejbusy ,stavaju cyklotrasy, autobusy vacsinou moderne mercedesy na urovni ne ako v zaostalych ke.. tu ani moderne briky ani trolejbusy ,nic.. nechali ich zakapat a este si drzo narokuju zysenie cestovneho taky trt! tak nech zakapu oni ,nic dobre im neprajem za to co spravili a neustale robia mestu vramci dopravy ti zmrdi s polacekom a spol (predtym sudruh megazlodej rasi a spol ..jedni lepsi jak druhi)
fandil som lesnakovi velka skoda ze nevyhral, aj som ho volil.. mohol byt nieco ako vallo v ba..

1 lajk

Netreba zabudnut, ze Bratislava ma uplne iny dlh, ktorym to financuju ci financovali. Kosice zadlzenie 27%, Bratislava 47%…

Ked si v Kosiciach naberiete uvery, tak tiez mozete byt na tom lepsie.

Manželka končí v práci na severe KE o hodinu skôr ako Ja, 30-40 min bikom (0,7-0,8€ za jazdu alebo 40€ na sezónu) do Barce v KE na 30min nákup. Tam ju vyzdvihnem a cestujeme spolu domov mimo KE.

Aktuálne náhrada za Antik bike (zrušili z dôvodu citujem: “Lebo ich ľudia hádžu do Hornádu …”

1. Bus MHD 30min listok LTT = 1,2€, skôr 60min = 1,4€, alebo pri zlom počasí a mimo sezony, nutná synchronizácia s už prázdninovým režimom
  2. eBike Antik na tej istej trase ale ten je 30min = 6,6€ čo je ekonomicky nezmysel pre používateľov a TAXI je cenovo porovnateľné
  3. Nakúpi (bude tam dlhšie) pri práci (bude tam dlhšie), vyzdvihnem ju okľukou cestou domov čo pre mňa znamená +10km v meste (10l/100km => 1,5€)

Takže verejná doprava je budúcnosť … akurát nie u nás …

Pri tých električkách VarioLF sa stále nedokážem zbaviť pocitu že sú to repasované vyhodené Bratislavské električky …

1 lajk

yoggy radsej docasne vacsi dlh spoluucast pri eurofondoch tak ci tak ma aj mesto svoj podiel vzdy- ale poriadne investicie do mesta ktore sa vratia v kratkom case ako takmer nic neinvestovat alebo mizerne,fuseracky, na nic

A do prace chodi ako? Vie si napr. kupit rocny listok a vyjde ju to na 16,66e mesacne.

Ano mas pravdu, ale ani v Bratislave sa tie peniaze neinvestuju velmi efektivne, skor sa peniaze vyhadzuju na projekty, co nikdy nebudu.

Minule som isiel po dlhej dobe cez Kosice a bol som prekvapeny, ze aky vibe to vo mne zanechalo - mesto mi pride extremne zanedbane.

Napr. zanedbana zastavka a podchod.

2 lajkov

no napr… tato fotoukazka jedna z mnohych clovek nevie ci sa ma smiat alebo plakat ale v kazdom pripade pri takychto pohladoch najskor cloveka ovladne hnev ale miesaju sa vsetky spomenute emocie.. co to tu vladlo cele roky a co spravili s dopravou v meste ,foto vyzstizna ale to je len jedna z mnohych to popri nas este aj taky kazachstan ci albansko vyzeraju lepsie

mam to podobne.

na druhej strane tu netreba ziadne velkolepe projekty, ale len udrziavat veci vo funkcnom stave.

Konkrétne tento podchod spolu s podjazdom “zrazu” nemá majiteľa => nemá sa oň kto starať …
Výsledok autá sa otáčajú na ďalších ale už úrovňových križovatkách → dramatické situácie hlavne v špičkách …

1 lajk

Chodíme spolu autom … tu ide skor aj o faktor chcenia … chce chodiť na biku a trocha sa fyzicky použiť …

Tym padom stale vies zobrat bicykel do auta a nech ide k tebe bicyklom… Ked si kupis/mas stojan, tak to neni ani take pracne, ako ho “rozoberat” a davat do kufra, pokial nemas nejaky combi.

Presne takto sme to prevádzkovali tento týždeň … ráno bike na auto, namiesto “vyhodenia manželky” teraz parkovisko, bike dole, počas dňa bike zabezpečiť, domov ide manželka bikom, lebo je vlastný … a Ja musím ísť na nákup :frowning:

1 lajk

Zaujimave, ze sa neustale vyplakava, ze dopravny podnik nema peniaze a na kupu novych aut s cenovkou uplne zbytocnou pre potreby dopravneho podniku sa peniaze nasli.

2 lajkov

Lebo 6ročné Škoda Yeti sú už staré a nebezpečné … mnoho ľudí by to považovalo za zánovné auto … tento nákup mi príde ako príprava vozidiel pre odkup deťom o 5 rokov …

3 lajkov

Listky teda budu vyssie, co ma zase prekvapilo bola tato veta:

Sme na dne, vraví šéf DPMK.

A vid moj prispevok vyssie.

a budu v suterene este viac, tie dna budu prerazat este viac a viac.. osobne ma to netrapi ajtak mhd nechodim zlodejov co vytunelovali cely dopravny podnik a tuneluju a nespravuju ho idealne uz cele roky takze dobre im tak! za to co cele roky v ke s dopravou robia , este bude dalsi masovejsi odliv ludi z mhd po zvyseni cien takze budu im chodit len dochodcovia zadara a par studakov co sa tam budu cele leto za ziva skvarit v tych palavach lebo sa vacsina vozidiel nakupila bud bez klimy-tramvaje alebo ak je tak defacto nefunkcna alebo permanentne vypnuta.. inak sa mozu s cestujucimi vacsinou rozumnymi v produktivnom veku (mimo dochodku a studentov) rozlucit ,osobne mam uz davno kolobezku a ebajk lepsie zarabajuci obcania mesta uz davno maju poriesene auto a bude ich po tomto len a len viac, co budu presadat do aut a vlastnych evozidiel , aj ja osobne budem s radostou aj nadalej pouzivat vlastne evozidla na presuny cim dalej tym som viac rad ze som si ich kupil.. kedze viem ze to tu dlhe roky riadia len korupcnici a neschopaci.. a zial nie je ani v dohladnej dobe perspektiva na nejaku pozitivnejsiu zmenu..

1 lajk