MHD Košice 2025 – cestovné poriadky DPMK, smerovanie liniek, fotky zo stavieb a diskusia o novinkách v košickej mestskej doprave.
Vitajte v hlavnom vlákne o MHD Košice na fóre infrastruktura.sk. Nájdete tu všetko podstatné o mestskej hromadnej doprave – od aktuálnych cestovných poriadkov autobusov a električiek DPMK, cez smerovanie liniek a prestupné uzly, až po ceny lístkov, plánované modernizácie a zákulisné informácie o pripravovaných projektoch.
Čo tu riešime
Prehľad liniek a smerovanie
Cestovné lístky a tarify 2025
Novinky a stavby
Zákulisné info & fotky zo stavieb
Ako prispieť
Fotky alebo video – pridajte situáciu z terénu (stav koľají, uzávery, nový voz).
Overené termíny – ak máte dátum spustenia novej linky či úseku, sem s ním.
Otázky na DPMK – pýtajte sa, čo vás trápi; odpovede často sledujú aj zamestnanci podniku.
Tip: pri vkladaní fotiek uveďte dátum a miesto (napr. „Električka R2, zastávka Ryba, 05/2025“), aby informácie pomáhali aj ďalším čitateľom a vyhľadávačom.
Diskutujme slušne, pridávajme relevantné dáta a pomôžme tak spraviť MHD v Košiciach prehľadnejšou aj pre ostatných cestujúcich. Tešíme sa na vaše príspevky!
existuje, vlastny ebajk a brnda, uz davno mam, prejdem vsetkym cez rozum!!! seriem zvysky aj bolt aj smradov zlodejskych z mhd prd im zlodejom prispejem!!! nikdy len cez moju mrtvolu!!!
jedine kedy nejazdim je silny dazd a burka vtedy sa schovam alebo som doma prip v praci inak vzdy vlastne e-vozidlo brnda/ebajk
yoggy to mas tak- Bratislava bola vzdy inde aj tu sa to potvrdzuje.. vid ako podporuju zelenu dopravu buduju stavaju elektrickove trate , maju moderne nizkopodlazne briky na urovni s klimou aj moderne klimatizovane trolejbusy ,stavaju cyklotrasy, autobusy vacsinou moderne mercedesy na urovni ne ako v zaostalych ke.. tu ani moderne briky ani trolejbusy ,nic.. nechali ich zakapat a este si drzo narokuju zysenie cestovneho taky trt! tak nech zakapu oni ,nic dobre im neprajem za to co spravili a neustale robia mestu vramci dopravy ti zmrdi s polacekom a spol (predtym sudruh megazlodej rasi a spol ..jedni lepsi jak druhi)
fandil som lesnakovi velka skoda ze nevyhral, aj som ho volil.. mohol byt nieco ako vallo v ba..
Manželka končí v práci na severe KE o hodinu skôr ako Ja, 30-40 min bikom (0,7-0,8€ za jazdu alebo 40€ na sezónu) do Barce v KE na 30min nákup. Tam ju vyzdvihnem a cestujeme spolu domov mimo KE.
Aktuálne náhrada za Antik bike (zrušili z dôvodu citujem: “Lebo ich ľudia hádžu do Hornádu …”
Bus MHD 30min listok LTT = 1,2€, skôr 60min = 1,4€, alebo pri zlom počasí a mimo sezony, nutná synchronizácia s už prázdninovým režimom
eBike Antik na tej istej trase ale ten je 30min = 6,6€ čo je ekonomicky nezmysel pre používateľov a TAXI je cenovo porovnateľné
Nakúpi (bude tam dlhšie) pri práci (bude tam dlhšie), vyzdvihnem ju okľukou cestou domov čo pre mňa znamená +10km v meste (10l/100km => 1,5€)
Takže verejná doprava je budúcnosť … akurát nie u nás …
yoggy radsej docasne vacsi dlh spoluucast pri eurofondoch tak ci tak ma aj mesto svoj podiel vzdy- ale poriadne investicie do mesta ktore sa vratia v kratkom case ako takmer nic neinvestovat alebo mizerne,fuseracky, na nic
no napr… tato fotoukazka jedna z mnohych clovek nevie ci sa ma smiat alebo plakat ale v kazdom pripade pri takychto pohladoch najskor cloveka ovladne hnev ale miesaju sa vsetky spomenute emocie.. co to tu vladlo cele roky a co spravili s dopravou v meste ,foto vyzstizna ale to je len jedna z mnohych to popri nas este aj taky kazachstan ci albansko vyzeraju lepsie
Konkrétne tento podchod spolu s podjazdom “zrazu” nemá majiteľa => nemá sa oň kto starať …
Výsledok autá sa otáčajú na ďalších ale už úrovňových križovatkách → dramatické situácie hlavne v špičkách …
Tym padom stale vies zobrat bicykel do auta a nech ide k tebe bicyklom… Ked si kupis/mas stojan, tak to neni ani take pracne, ako ho “rozoberat” a davat do kufra, pokial nemas nejaky combi.
Presne takto sme to prevádzkovali tento týždeň … ráno bike na auto, namiesto “vyhodenia manželky” teraz parkovisko, bike dole, počas dňa bike zabezpečiť, domov ide manželka bikom, lebo je vlastný … a Ja musím ísť na nákup …
Zaujimave, ze sa neustale vyplakava, ze dopravny podnik nema peniaze a na kupu novych aut s cenovkou uplne zbytocnou pre potreby dopravneho podniku sa peniaze nasli.
Lebo 6ročné Škoda Yeti sú už staré a nebezpečné … mnoho ľudí by to považovalo za zánovné auto … tento nákup mi príde ako príprava vozidiel pre odkup deťom o 5 rokov …
a budu v suterene este viac, tie dna budu prerazat este viac a viac.. osobne ma to netrapi ajtak mhd nechodim zlodejov co vytunelovali cely dopravny podnik a tuneluju a nespravuju ho idealne uz cele roky takze dobre im tak! za to co cele roky v ke s dopravou robia , este bude dalsi masovejsi odliv ludi z mhd po zvyseni cien takze budu im chodit len dochodcovia zadara a par studakov co sa tam budu cele leto za ziva skvarit v tych palavach lebo sa vacsina vozidiel nakupila bud bez klimy-tramvaje alebo ak je tak defacto nefunkcna alebo permanentne vypnuta.. inak sa mozu s cestujucimi vacsinou rozumnymi v produktivnom veku (mimo dochodku a studentov) rozlucit ,osobne mam uz davno kolobezku a ebajk lepsie zarabajuci obcania mesta uz davno maju poriesene auto a bude ich po tomto len a len viac, co budu presadat do aut a vlastnych evozidiel , aj ja osobne budem s radostou aj nadalej pouzivat vlastne evozidla na presuny cim dalej tym som viac rad ze som si ich kupil.. kedze viem ze to tu dlhe roky riadia len korupcnici a neschopaci.. a zial nie je ani v dohladnej dobe perspektiva na nejaku pozitivnejsiu zmenu..