MHD v Kosiciach

posielam link hlavne pre tych co neziju v Kosiciach aby videli jasna ukazka "fungujucej " dopravy v Ke a ako a az kde kompetentni a vedenie mesta dlhodobo dokazali dostat a doslova nic nerobenim a kradnutim aj vramci eu fondov (najma za predoslych smerackych vedeni) nechali “vyhnit” dopravu v Kosiciach.. uz mi to pripomina mjarnmanske tancujuce vlaky pri pohlade na toto video neviem ci sa mam smiat ci plakat ale skor asi to druhe by som povedal..ako no comment ..a odporucam puste si to zrychlene aspon 1,25x velmi sa to hodi zvlast tu :smile: https://www.youtube.com/watch?v=E1iTJf5_RA0
kazdpadne dnesnym dnom sme sa dockali najzdevastovanejsia trat v Ke, dlhorocna hanba kosic ide do modernizacie KONECNE! https://www.youtube.com/watch?v=cO1qtQZdthI

1 lajk

“Základný” kameň pri oprave stavby, ozaj základný?

tak konecne! oddnes odovzdane stavenisko, najhorsia cast trate v kosiciach ide do vystavby ,po dlhych rokoch sme sa dockali, oddnes je doprava elektriciek smerom od VSS na MC Jazero zastavena a nahradena autobusmi

1 lajk

NAD bude zavedená od pondelka 14.7.

1 lajk

A 7čka nehodí ani po prestupný uzol VSS …

Trať si bude vyžadovať rekonštrukciu. Takže rentabilita bude otázkou v najbližších rokoch. Robia sa len malé zásahy na odstránenie zlého stavu.

Posielam odchody z USS do mesta. Ako môžeš vidieť v čase výmeny smien sú tie odchody na úrovni Pražského metra. O naplnenosti nemám info. Potom máme samozrejme hluché hodiny. Škoda že sa to nepotiahlo až do Šace, aj keď je otázne či tak malá mestská časť by dokázala uživiť linku aspoň 2x za hodinu.

Aha.

Mne pride maximalne zabity potencional v tom, ze uzemie medzi elektrickou a letiskom sa vobec nedevelopuje… Taktiez mi chyba zastavka na letisko a pritom to vobec nie je od letiska daleko…

Myslim ze potiahnut to do Sace by bolo asi fajn.

1 lajk

Komunálne voľby sa nezadržateľne blížia, niektorí miestny politici sa už otrčajú na FB. Určite príde znova na pretras električke na Sídlisko Ťahanovce (po lanovke), na letisko a možno aj do Šace (tam si osobne myslím že je minimálny potenciál) …

To developovanie územia, …, cesta z pohľadu od KE za Šacou nie je cesta … pre ND je v čase JustInTime nepoužiteľná …. inak sa musíš vrátiť skoro do mesta aby si sa dostal na dialnicu ….

Uz roky sa pocita s prepojenim od MUK Peres na letisko. Aktualne je tam len polna cesta. Keby tam vznikla zastavka s rozumnym pripojom do priemyselnej zony pri letisku velmi by to pomohlo obsluhe mesta

2 lajkov

Ked ma pamat neklame, toto ma pod palcom statna firma (nieco ako MH management II ci co) uz od cias Sulika. Ale je to odohrate do stratena s tym, ze sa nedari vysporiadat pozemky (prebiehaju sudy a podobne). Inak by vraj cesta od MUK peres aj jednokolajna elektricka vedla nej uz boli. Ale realita je taka, ze ta statna firma akoze “nemoze riesit”… Takze v najblizsom 10roci riesenie necakaj (lebo zaujem statu v skutocnosti nie je a vyhovorka sa nasla). Tu som k tomu nasiel aj clanok:

1 lajk

Nevravim o elektricke na letisko. Vravim o zastavke pre R-ky do USS na existujucej rychlodrahe a pendlujuci bus k jednotlivym podnikom

Vždy keď sa hovorí o tej električke na letisko mi napadne otázka, prečo sa to neťahalo cez ulicu Pri práchárni a ďalej cez pole k letisku. No náhle tam pri STKčke 4-prúdovka končí a schádza sa len smerom na Optimu, nie je tam ani len plnohodnotná MÚK. Existuje k tomu niečo, aký bol zámer s touto ulicou? Na prvý pohľad to nepôsobí, že to malo takto ostať na furt.

Ešte ak sa hovorilo o rozšírení siete popri futbalovom štadióne od Popradskej (možno až od depa doľava po Bardejovskej), kde by následne mohla trať pokračovať jednak smerom na Železníky ale aj na letisko.

Áno. Popri vozovni po Popradskej ej ponechaná územná rezerva. S pokračovaním ďalej okolo nového štadióna.

Nepocita sa s elektrickami od KFA smerom na letisko. Je tam ostry kopec na vypadovku a potom nazad hore na Svetlu-pustu. To by musela byt estakada ako prase.

Je lahsie tahat trat cez pole od Peresa.

1 lajk