Tak predsa len to potiahnu az za cestu 1/51, po cestu na Oresany. Aj ked je skoda, ze to nepotiahli az po cestu na Ruzindol .
Vie mi este niekto povedat, co presne zahrna prva a druha etapa
U tej južnej časti som si všimol, že problematický výjazd z výpadovky (štvorlístku) do časti Modranka bude zrušený a miesto toho sa postaví kus novej cesty o niečo ďalej na západ a bude o jedno nebezpečné miesto menej
Andrej, odporúčam si stiahnuť tento image: trnava.sk/new/images/menu/me … m_2800.jpg - z toho sa dá vyčítať veľmi veľa, je tam aj legenda a mimochodom aj to, že ten ÚP je z roku 2004 čiže to trasovanie je pomerne aktuálne. A pokiaľ sa mám rozhodnúť či veriť nejakým mapám z webového portálu alebo ofiko ÚP tak by som vobec neváhal, ani na SK ani v ČR. ÚP je záväzný dokument a od neho sa všetko odvíja. Keď nie je stavba v ÚP tak by správne ani nemala mať šancu existovať…
Západný obchvat tam je len čiastočne a len ako miestna komunikácia.
Územný plán mesta Trnava je k dispozícii na stránkach mesta, grafickú verziu je možné stiahnúť z následujúceho linku: trnava.sk/new/images/menu/me … m_2800.jpg (obrázok má cca 2MB)
Je na ňom dobre vidno komplexné riešenie cestnej infraštruktúry a všimnite si aj počet MÚK na obchvate, v súčasnoti jestvujú DVE (alebo už viacej?) a plán je dokonca DEVÄŤ
A ako je vidno, obchvat by mal vytvárať akúsi hranicu urbanizovanej časti mesta, a to z viac ako 70% obvodu mesta
Otázka je, že kedy. Severný sa plánuje dostavať v r. 2010. Plánoval sa, rok sa nestavalo, problémy s výkupom pozemkov, ani som nepochopil, či sú pripravené ďalšie pozemky. Ale snáď ano.
Severný obchvat je plánovaný tak, aby sa napojil na cestu v smere na Orešany (myslím, dúfam, že sa nemýlim ), má úplne odľahčiť Trstínsku ulicu a nasledujúce min. 2 križovatky, logicky samozrejme viac.
Východný obchvat mesto už má a ten bude zaťažovať Trstínsku ulicu vždy, lebo tam donúti vodičov prísť, jedine snáď až sa zbúra “starý cukrovar”, tak by sa tam mohla potiahnuť nová cesta, ale zase to bude o 0,5 mld. SKK a kto by nakoniec po tej Trstínskej ulici asi jazdil
Severný obchvat bude strategický na riešenie problematickej Trstínskej ulice, no podľa mňa je potrebné v r. 2008 začať riesiť (stavebne) aj juhozápadný obchvat, ktorý sa na ten severný napojí.
A potom ideálne až sa bude búrať starý cukrovar, tak by bolo vhodné investovať cca. 0,5 mld. SKK na predĺženie dnešného východného obchvatu a Trnava bude vyriešená úplne perfektne.