Mesto Trnava - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

aj na mapy.zoznam.sk je odjakziva :wink:

teda ak je to ta ciara medzi I/61 a R1 resp hrnciarovcami a modrankou.

nuz, je to na juhu, hadam to bude on :wink:

no vyzera ze hej, potom uz by zapadny :smiley:

ale ten juzny je relativne kratky, ten tiez mohli spravit jednym smahom aj so severnym :wink:

hm, myslim, ze zapadny asi nebude

a asi tak skoro ani juzny - nech aspon dokoncia komplet severny az po ruzindolsku cestu

Pred rokom 2009 nebude dokončený ani celý severný obchvat. Potom sa môže začať uvažovať nad južným a ten sa môže začať stavať tak po r. 2012 a dokončí sa v r. 2015. Beriem Trnavu ako prioritu a zohľadňujem rastúci rozpočet SSC. :laughing:

az po ruzindolsku ? ja som bol vzdy v tom, ze to bude len po trstinsku cestu ? ako ked bude po ruzindolsku tak to bude len dobre.

Ale veď úloha severného obchvatu je odľahčiť priamo Trstínsku ulicu, po ktorej premáva 18 tis. áut za 24h, kde sídli napr. firma SONY atď. :laughing:

ja viem co je uloha severneho obchvatu. len ze ruzindolska je dalej ako trstinska. to je cesta na modru.

to ano - teda skor si myslim, ze ulohou obchvatu je odlahcit ceste od kauflandu (resp. Bohunic) po krizovatku pri cukrovare

ale aj na mape na Zozname je ten obchat potiahnuty az tak neurcito az po cestu na Oresany - ta mohli by ho potiahnut az po cestu na ruzindol :sunglasses:

Viem, že to je cesta na Modru, ale “blíži sa” k severu mesta a odtiaľ sa bude dať krásne pokračovať ďalej na juh mesta. :laughing:

V meste Trnava je nedostatok parkovacích miest. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4716

O tom, že prečo sa nedajú postaviť podzemné garáže sa dočítate v článku.

Trnava bude rekonštruovať cesty:
dialnice.info/viewtopic.php?p=26716#26716

Suma 4 mld. SKK je vyčíslená, reálne to býva tak 50%, lebo to je suma, ktorá zahrnula aj miestne uličky a tam stačí každý rok sem tam zaplátať menší rozmer, len aby nebola cesta “deravá”.

Mesto dokáže dať hneď 40 mil. SKK, s maximálnym vypätím síl až 90 mil. SKK. A to je dosť veľa. Naozaj, zo všetkých miest a obcí TT, ktorá musela riešiť bývanie, rozvoj a príchod veľkého investora, tak mesto nemá peňazí nazvyš … a je tu zodpovedne povedané, v akom stave sú trnavské cesty, ja neviem, nepoznám, viem, že hlavné ťahy na tom nie sú dobre - ale tie zase patria SSC a viem, že TT rekonštruovala nejak lepšie celé centrum mesta, … ďalšia vec je teda kultúra.

Celkovo dokáže TT opraviť 5% ciest, keby som bol prísny, tak to spravím inak: 4 mld. SKK sú potrebné, mesto nájde len 40 mil. SKK, takže to je 1% ciest.

Je to len niekoľko ulíc, ale … keby bol severný obchvat, tak oveľa menej “trpia hlavné ťahy”, mesto je “voľnejšie” a nie sú cesty v takomto stave. Takže nechcem byť prísny. :laughing:

No oproti podobne veľkým mestám môžem povedať, že v Trnave mi najviac vytriasa kríže :wink: Je to vlastná skúsenosť, aj keď len empirická.

Ale ano, ja sám som tadiaľ naposledy prešiel snáď cez všetky kanále, ale to sú cesty spadajúce pod SSC a VÚC. :bulb:

PSA Peugeot Citroen druhý závod nepostaví. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4810

Tak toto je smola, ale lepší vrabec v hrsti ako holub na streche. Aj keď je pravdou, že Trnava nezískava nič extra od štátu - ani diaľnicu (už stojí aj D1 aj R1), ani železnicu (dokonca sa modernizuje cez financie EÚ) a letisko je blízko v BA a PN. Základ boli byty. SSC prisľúbila severný obchvat, tak aspoň niečo. :sunglasses:

Mesto Trnava má prebytok v rozpočte takmer 166 mil. SKK. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4812

Treba povedať, že mesto už riešilo, kde treba investovať viac: Peniaze pôjdu do výdavkových programov ako sú doprava, životné prostredie, odpadové hospodárstvo, bytová výstavba, verejné osvetlenie, školstvo a vzdelávacie systémy, mládež a šport a kultúra. Výdavky v nich sa zvýšia o 96 miliónov korún.

V doprave minie mesto viac o 65 miliónov korún na rekonštrukciu povrchov miestnych komunikácií a chodníkov. Dotkne sa dvadsiatich ulíc. Takže to je veľmi dobrá správa pre trnavské cesty. To však nie je ani zďaleka všetko. :arrow_right:

V Trnave pribudne nová okružná križovatka. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4811

Náklady sú 3,5 mil. SKK a bude to v poradí už 7. kruhový objazd v meste.

No a na záver ešte pozitívna správa: Po zrealizovaní týchto zmien ostane ešte v rozpočte prebytok 66,253 milióna korún. :sunglasses:

Preco prave tu sa rozhodli investovat mi nie je jasne

Coskoro by sa mala rekonstruovat Bottova ulica, tak asi kvoli tomu. Pred pár týždňami opravili križ. Bottova X Študentská.

Pri HM Tesco (za kruhovým objazdom) namaľovali na cestu divné veci. Odbočenie z ľavého aj pravého pruhu do ľava. Z vlášť si všimnite, kde začína sprava prerušovaná čiara. Do nedávna tam bol zákaz odbočenia vľavo, nechápem prečo to tak neostalo.

Mohli by ste sa k tomu vyjadriť? Podľa mňa to nieje práve najšťastnejšie riešenie.
Ukázať na mape

(sorry za veľkosť)