uvidime, ako budu vytazene jednotlive pruhy. teraz je 1+1 to sa zvacsi na 2 a 2+1 a este pribudne 2+2 cez most ponad KO. k tomu este ubudne tranzit iduci na NK.
D1 aj R4 sa budú posudzovať naraz:
youtube.com/watch?v=RA80TA8tWuM
video: Preshow - usek od MUK PO juh cez Petroviansku, KO ZVL, Svabska, Arm. Gen. L. Svobodu az po I/18 pri MUK v Luboticiach
na zaciatku pri vjazde do PO som si vsimol, ze ako zacina znackou Presov, ze chyba dodatkova znacka 80, ktora tam kedysi bola…cize od tej znacky az po 80ku za Shellkou plati 50ka…co je blud a som zvedavy, ze kedy to opravia…
0:33 - 0:47…obmedzenia kvoli vystavbe NK, prejazd cez novu OK
ta tam chybi uz aspon 2 roky, pocitam ze od zprovozneni MUK. A sikovne na ni chytaji, kdyz je radar v protismeru tesne pred krizovatkou pred Shellkou
to som si vôbec nevšimol, pekné svinstvo
v lete tohto roku tam bola este na 100%, museli ju dat prec teraz pri tych opravach
Nechci vubec nejak silne argumentovat, ale projel jsem si to ted i na Streetview ktere ma obrazky z dubna 2012 a taky tam neni. Z jezdeni tam v lete si ji tam nepamatuju ze by ji tam vratili…no asi TomasPO bude vedet nejlip
no flame, peace
maps.google.sk/maps?q=Pre%C5%A1 … 11.58,0,0
tu to mas, dufam, ze si nemyslel inu
youtube.com/watch?v=gBV5wCUDtD8
3:42…7/2013
Myslím, že oveľa väčší bordel narobilo obmedzenie v pravom pruhu na 60, ktoré tam je od rekonštrukcie…
no teraz už ani nie, lebo za ním je 50
promin, myslel…ja si nevsiml ze mluvis o druhem konci Presova a ja o strane od Levoce…sranda, jak je to stejne…MUK tam je, stavba tam je, Shellka tam je
no jasne, 80ka na Levocskej tam uz nie je nejaky ten piatok, minule sme sa o tom bavili, meravali tam aj ked bola 80ka, teraz su tam pravidelne v oboch smeroch, ale nam, co dodrziavame rychlost, to nevadi
Historia 80ky na vstupe do PO od KE je takato :
Od nepamati do cca 2009 bola najprv znacka PO, cim teda zacinala 60ka (neskor 50ka) a az za benzinkou bola osadena 80ka. Bola to jedna z tych klasickych policajnych pasci, kde merali. Domaci to vedeli, cezpolni platili.
Po poslednych velkych zmenach (mpr zo 60 na 50, vacsie pokuty, 70ky namiesto 80tok v meste, atd) urobili aj tu upravu a logicky dodali 80ku na tabulu PO.
Teraz, po reko privadzaca a po prevzani spravy do NDS to opat je naspat… Najprv koniec D, cize 90ka, potom rychly pruh 80, pomaly 60 (musis byt v pomalom, kedze si mimo obce) a napokon znacka obce, cize 50ka. Znacku obec navyse nevidno. A to je uplne naprd, 50ka na tom kusku je nezmysel a zjavne nedoriesena vec.
Inak Kanky, vystihol si zelenu na kazdom semafore - takmer dokonaly prejazd Presovom v smere KE-VT.
Ja som velmi zvedavy, co sa stane po dokonceni NK, kadial pojde TIR smer KE-VT a naopak. Holt, Luboticka cesta (PSK) je mimo intravilanu, je tam 80ka, novy povrch, takze skvela cesta. Nasledujuca cast Svobodovej (PSK - od Lubotickej, teda Maxu az po Rusinsku) je uz celkom v prdeli, obchodne centra to strasne zhustili, navyse vyjazdy zo sidlisk su len dva pre cca 10 000 ludi. Nehovoriac o velmi zlom povrchu, ktory je otazka casu, kedy sa rozpadne. Podobne ako ostatne, uz opravene dva useky. Ale za Rusinskou je novy povrch az po Svaby (v sprave mesta), opat skvela prejazdnost (aj ked otvorenie Kauflandu a okolitych obchodov plynulost opat dodrbal). A ostavaju len Svaby, ktore po odstraneni CSS pri ZVL a vybudovani KO maju len dva semafory pre chodcov, z toho jeden vyuzivany minimalne. Ak by sa Svaby premalovali na 2+2, bol tu logicky a krasny prietah 2+2 Presovom v tomto smere. Ale…stredom dvoch sidlisk…
cez Svaby je zakaz vjazdu NA
Ono urobiť miniobchvat križovatky na Šváby a na Solivar by tiež nemuselo byt nejako extra nákladné a potiahnuť 4-pruh až ku tescu a celý ten uzol nejako elegantne poriešiť a máme vnútorný obchvat. A netlačiť tranzit na Šváby.
Situácia sa možno zlepší, keď postavia 300 m Kuzmányho. Tak by bol smer na severovýchod zjednodušený, miesto trasy Košická - Východná - AGS by sa využila trasa Košická - Masarykova - AGS. Miesto troch nepríjemných ostrých odbočení by ostali dve pravouhlé odbočky.
POdla tych planov úpzeram ze to bude dost ulet … opakuje sa historia s KE kde nejaka mudra hlava pomazana domr..dala krizovatku Presovska Secovska v smere na MI a PO … potom to riesili ako mohli …
Tu sa bude tranzit ktory asi najviac zatazuje tuto lokalitu (tuto krizovatku) tlacit na kruhovom objazde a miesat s vnutornou dopravou, miesto toho aby bez zdrzania plinule opustil krizovatku miesto toho sa tu zasa bude tocit na nejakej opycej drahe, zmatkovat … ta krizovatka je navrhnuta tak aby vznikali kolony a kolizie. Po tom moste do centra bude premavat len zlomok toho co sa bude chciet dostat na NK.
Ja stale tvrdim .. my tu na vychode zijeme v kocurkove … a PO a KE v dopravnych rieseniach za posledne roky exceluju …
Myslis vetvu KE-PP, cize z KE na NK?
Lebo vetva NK-KE je samostatna, vetva Centrum-KE a KE-centrum je 2+2 ponad KO. Jedine nedoriesenie je smer KE-NK, ktore sa bude krutit po KO. Ale KO bude 2+2 a snad aj vjazd na NK (lebo sucasny vjazd v KO na KE je iba jednoprudovy). Uvidime, kolko aut bude chodit po KO - jednoznacne len OA, TIR chodi len v smere centrum-KE a NK-KE. Intenzivny moze byt smer Svaby-KO, ale tento vjazd je za vjazdom od KE, takze TIR iduce z KE na NK budu mat prednost.