Na Sabinovskej som zbadal nejaku aktivitu (od semaforov pri SOS Strojnicka po najblizsiu zastavku MHD), pozdlz cesty tam kopu nejake jamy, ako keby isli osadzat nejake stlpy alebo sadit stromy a su o cca 2m dalej ako terajsie stlpy. Napadlo ma, ci neidu rozsirovat cestu a budu presuvat stlpy.
tym sme len potvrdili to, co bolo podstatou porovnavania ZA (alebo ineho krajskeho mesta) a PO…ze zatial co inde su dialnicne ci RC obchvaty, v ZA lavobrezna s mimourovnovymi krizovatkami a drahymi dialnicami s tunelmi na konci tendrovania, tak v PO (3. najvacsom meste na SK) ide tranzit centrom mesta a SO je v nedohladne, tunel Presov tiez, 4prudovky so semaformi a urovnovym krizovanim so zeleznicou to nezachrania…
cize, na PO sa zabuda a bude so situaciou potrebne nieco robit lebo tych 10tis NA tam ozaj nepada z neba a ani sa neznizuje, ale naopak, situacia je daleko vaznejsia ako v casoch, ked sa budovali obchvaty inych krajskych miest…
žiadny obchvat, doprava cez mesto, jeden z dvoch hlavných ťahov je križovaný železničným priecestím, za 24 rokov sa postavili v meste dve cesty (Rusínska + Okružná a tá len čiastočne) teraz sa dokončuje Nábrežná
železničné spojenie s Bratislavou neexistuje
Ešte aj to málo, čo príde na východ zhltnú Košice a Poprad, tým že je PO blízko KE, každý akoby bral PO ako predmestie KE. A pritom kopec Prešovčanov nakoniec doplňuje stavy iných miest najčastejšie Bratislavy a Košíc a do PO sa už nikdy nevrátia, keďže tu nemajú také možnosti.
Blízka poloha KE je na jednej strane plusom, no na druhej strane negatívom. Kopec obchodov tu nepríde len preto, lebo všetci si myslia, veď PO nie je ďaleko takže oni už toľko prídu. Tak isto keď sledujem kultúrne udalosti, porovnanie KE a PO je viac ako 2,5:1 podľa počtu obyvateľov a v nedávnej minulosti to bolo viac vyrovnané. Nožnice medzi KE a PO sa stále viac otvárajú, Blavu radšej ani nespomínam.
Osobne si myslím, že pozíciu 3. startegického centra už dávno od Prešova prebrala Žilina. Mestá ako Nitra a Trnava sa priživujú na Blave, ktorá už nedokáže absorbovať toľko investícií a preto sa ujde aj im. Trenčín má na považí tiež veľmi dobrú strategickú polohu, aj keď nie ej taký veľký. PO sa snáď môže porovnávať len s BB. Keď som tam bol minulý rok, tiež to tam vyzeralo dosť zle, myslím mesto a tak, ale už existuje R1 až do BA, a BB netrpí tým, že v jeho blízkom okolí je iné veľké mesto, tak ako som to spomínal s KE-PO, takže má dobré impulzy na blízky rast.
Podobný osud ako PO má asi Martin pri Žiline a možno aj Zvolen pri BB.
Nedávno tu bolo prezentované komplexné riešenie oblasti Levočská-Obrancov mieru a niektorí ste protestovali, lebo vraj mesto si zaslúži obchvat. Takže nebudú ani obchvaty (lebo sú drahé) a ani sa nezlepší doprava v meste (lebo obyvatelia to nechcú).
Ja síce bývam v úplne inej časti mesta, ale nechápem, prečo by obyvatelia dotknutých ulíc mali trpieť za to, že štát kašle na obchvaty mesta (R4, D1). Na ulici Obrancov mieru a Levočskej podľa návrhu plánovali zaslepiť niektoré ulice, čím by znemožnili prístup k bytovkám a zároveň by tak zahltili križovatku pri Lidli. K tomu sa aj obyvatelia dotknutých ulíc mali možnosť vyjadriť minulý týždeň.
Myslíte že Obrancovka zostane po otvorení obchvatov prázdna? Mestá ako Žilina a Košice budú po výstavbe obchvatov profitovať z toho, že majú kvalitne poriešenú vnútromestskú dopravu. Prešov po x rokoch vyženie tranzit na obchvaty a potom sa zistí, že kolóny akosi nemiznú.
Zatiaľ čo mestá ako Košice a Žilina majú kvalitne vyriešené mestské okruhy a obchvaty, Prešov nemá ani po 13 rokoch dokončený jeden prieťah a takmer všetok tranzit sa presúva pár metrov od historického centra alebo po moste v havarijnom stave s 30-tkou.
A nebolo to bez obetí, stačí sa pozrieť na Strážov, alebo Vyšné Opátske. Je prirodzené, že pre zlepšenie plynulosti na hlavnej ceste občas trpia vedľajšie cesty. Ja sám bývam v časti KE, kde jazdí len lokálna doprava a veľa ulíc je tu zaslepených, alebo so zákazom odbočenia doľava. Trochu ma to zdržiava, ale chápem že je to nevyhnutné.
To ani nepopieram, ale to hádam neznamená, že sa taký prístup musí tolerovať opäť. Jeden starý článok o starom pánovi Drutarovskom (to nie je ten, čo má billboardy pod diaľnicou ) zivot.azet.sk/clanok/55/dom-za-d … mozne.html. Pôvodná trasa Nábrežnej však bola bližšie k nábrežiu Torysy, aj preto ten názov, ale zopár dôležitých tam má pozemky, tak to radšej narvali medzi domy…
Podivejte se na zapis Komise pro dopravu ze zari presov.sk/file/19571/uznesenia9-2013.pdf resi se tam prave krizovatka I/18 Levocska, Obrancov mieru a dopravni upravy v oblasti (na konci dokumentu)
Po obede spustili pri ZVL druhy polkruh kruhaca, zatial nie cely kruh, len auta z Kosic idu po pravej strane kruhaca. Zrejme nieco robia na lavej casti a potrebuju tam znizit premavku. Uvidime ci to je docasne opatrenie, alebo trvale, ale v sobotu by to malo byt otvorene kompletne.
Este s tymi dierami v travniku pozdlz Sabinovskej, nevie niekto nieco viac?
Samozrejme je tam nesúhlas s nadchodmi a požadujú naopak aby sa cesta zapustila pod zem. A čo dostane Prešov - nadchod pre peších, alebo cestu zapustenú pod zem? Dostane presne to, čo si zaslúži - nič.
SSC to bude len vyhovovoat, a dopadne to ako napisal i15, nebude nic z toho .. to su tie nezmyselne poziadavky. lebo cele to zakopat pod zem, ked SSC nema ani peniaze na udrzbu .. no vtipne .. uz aj tie nadchody by boli uplne ze super
to je asi to iste, ako riesenie dopravnej situacie pri kosickom auparku, najprv to malo ist pod zem, potom sa tam mali robit len upravy, potom velky okruh a nakoniec sa neurobilo nic a investor je vysmiaty ..
Cez vikend som tam nebol, ako to cele dopadlo, uz sa jazdi po KO? Do galerie som pridal planik docasneho dopravneho znacenia: gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=16291
Rovnako som dlho nebol na samotnom telese NK - nevie nikto, ako to vyzera na moste ponad Torysu, moste a krizovatke Pod Wilec Hurku a moste/podjazde popod Sekcov a trat?