Mesto Prešov - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

diki, nieco podobne to bude.

primatora netreba v odbornych cestnych veciach brat vazne, len populisticky striela

to myslis vazne tome? a nemal by mat na to nejakych poradcov?

co sa tyka medii, je populisticky, ma cloveka na FB, ktory len pise pozitivne statusy a niekedy si vymysla, aby to dobre vyzeralo, ze vie na vsetko odpovedat.
ale zas je mozne ho adresovat, ak mas konkretny a solidny navrh na zlepsenie dopravy (najma lacne veci ala zmena VDZ) a dokonca Ta prijme.

kopirujem info z ineho fora od stavbara:

[i]Na cas ma byt odstaveny prijazd od ZVL na Svaby aby sa mohla urobit cast kruhacu pri Svaboch. Vraj do konca roka by mala tato cast kruhaca pri Svaboch byt hotova.

Uz sa robi prekladka zeleznicnej kolaje aby sa mohol robit podjazd pod zeleznicu nad ktorym potom bude dvojkolaj smer Kosice.[/i]

Takze priprava na zdvojkolajnenie Po-Kysak.

no hura, konecne projekty s viziou.. nie ako ked sa robilo reko zeleznicneho uzla trnava a podjazdy sa nechali tak, alebo dalsie pripady, ked sa robila zeleznica resp dialnica a medzi sebou ZSR ani NDS/SSC nespolupracovali

Zopar info ku KO a okoliu - tento objekt gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=14498
Uz sa objavili aj znacky obchadzok, zatial otocene. 1/68 by mala byt podla znaciek uzavreta a prejazd mozny len na privadzac.

“Vedľa cestného podjazdu pod železničnou traťou bude osadená čerpacia stanica (objekt 501-11) na prečerpávanie zrážkových vôd z podjazdu do rieky Sekčov.”

prakticky idealny prejazd po presovskej I/18 zo zapadu na vychod

youtube.com/watch?v=V4ZTPuU_-Qo

a vraj v PO nie je zelena vlna…1 zo 100 sa takto podari :slight_smile:

kvoli rozbitej ceste na L.Svobodu som si par krat vyskusal prejst smer KE-Kapusany po Rusinskej a na moje prekvapenie sa slo celkom plynule, budem pokracovat v testovani :slight_smile:

a po viac ako tyzdni sa podarilo opravit tie oznacene kusky pri poklopoch kanalov na Duklianskej…
take nieco by malo trvat 1-2 dni a nie viac ako tyzden!!! dve oznacenia tam boli tusim viac ako 3 tyzdne…

nic netestuj! :slight_smile: :slight_smile:
jednak este viac zahustujes Rusinsku, ktoru musia vyuzivat lokalni, a lave odbocenie z nej na generala svobodu (asi z najhorsia cast dopravy v PO) a jednak rychlejsi nebudes. prejazd OA z KE je najlepsi cez Svaby, Generala Svobodu a Lubotice. Na svobodu je aj zelena vlna (sice na dvakrat, ale je - okolo OC). A v lavopm pruhu sa da ist 50 v pohode.
Ako alternativa je, najma mimo spicky ok aj Kosicka-Vychodna-Rusinska-Svobodova, ale pocas spicky pojdes cez Kosicku pomaly kvoli vystavbe NK, zastanes pri Baumaxe/Tescu na dvoch CSS, aj odbocenie na Rusinsku je blokovane priamym smerom, kedze tu chyba odb. pruh. A cez Rusnisku prejst v popouldnajsej spicke je na dlho.

tak to teda ano. vidiet, ze keby si dodrziaval MPR, tak vlastne cely usek prejdes na zelenu.
presiel som si za par dni tymto prietahom a ako bolo pred casom diskutovane - napriek ciastnocne zavedenej zelenej vlne sa na nu spolahnut neda.
este ta poprosim, na youtube davaj k nazvu videa aj datum a cas prejazdu.

Tomas na krizovatkach L.Svobodu-Svabska a Svabska-Petrovaska sa postoji aj v nedelu a naproti tomu sa mi usek Rusinska-Vychodna a Vychodna Solivarska podarilo 2x prejst na zelenu vlnu. V nedelu dokonca uplne plynule od Lidlu na Sekcove az po ZVL

ano, to je super, zrejme sa poklopy opravuju v zarucnej lehote pominulorocnom vymene povrchu. poklopy boli odflaknute a teraz ich skoro vsetky - a je ich tam neurekom - opravuju. chvalabohu ze sa zacali uplatnovat zaruky.

aha, ty hovoris o opacnom smere. tak to ano, tam nie je z rusinskou problem, takze opacny smer moze byt obcas lepsi. Ale ja chodim Svobodu-Svabska kazdy den, lebo je to skoro stale rychlejsie.

opacny smer moze byt rychlejsi cez Svaby, lebo od D1 sa odbocuje do prava a na konci Svabskej su pred semaforom 2 pruhy rovno

Na stránke mesta Prešov bolo zverejnené územné rozhodnutie ohľadom stavby nového centra Baumaxx medzi areálom bývalých Solivarov a hypermarketom Tesco,
(celý dokument má 45 strán +mapka), vyberiem len hlavné veci ohľadom dopravy:

• rozšírenie Košickej ulice na štvorpruh v náväznosti na budovanie štvorpruhu v rámci výstavby Nábrežnej komunikácie(od mosta cez Sekčov po križovatku pri Tescu)
  • nová svetelná križovatka pre napojenie nového Baumaxxu (zhruba v mieste súčasného vjazdu do areálu Solivaru)
  • zrušenie odbočenia od Košíc na Jilemnického ulicu a z Jilemnického smerom do centra Prešova
  • zrušenie koľajovej dráhy cez cestu
  • úprava brehu Sekčova v rámci protipovodňovej ochrany a na hrádzi vybudovanie nového cyklistického chodníka

http://www.presov.sk/portal/?c=12&id=20495

to je myslim pre presov super sprava, kedze to bude znamenat, ze cely tah bude po dobudovani nabreznej ako stvorpruhova komunikacia

ale ma prekvapuje, ze zrusia napojenie na jilemnickeho, t.j. ulice, ktora bude priamo napojena na nabreznu komunikaciu, teda dost rychly spoj na vychodnu cast mesta..
a snad casom aj zrekonstruju historicke budovy solivaru na nejaku nakupnu galeriu.. to by bolo velmi pekne

inak podrobnejsie podklady su tu

enviroportal.sk/sk/eia/detai … diy-presov

to som cital uz davnejsie. no, nakolko je stavba realna je otazne. ked sa nestavia forum, neverim vystavbe baumaxu. navyse nejde len o baumax, ale o komplexnejsie OC + bytova vystavba.
dobudovanie na Kosickej na 2+2 potencionalnym investorom je dobra sprava, konecne by investor nieco v PO zlepsil a nie zhorsil. zrusenie na Jilemnickeho je len logicke, avsak problem moza mat SAD, ktora sidli na Jilemnickeho. Na bus stanicu budu musiet ist Budovatelska-Skuletyho-Kuzmanyho-Vychodna, co je oproti sucasnosti predsa len dlhsia trasa.
zrusenie kolajovej vlecky by tiez bolo super, asi je to tiez realne, kedze tam akurat zacina rozsirenie na 2+2, ale v tom bode je len 2+1.
avsak cyklotrase po hradzi neverim.