Mesto Prešov - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

Tome, uz viackrat som zazil prave na tejto krizovatke, ze sa nahrnuli vodici na zelenu do krizovatky na zipsovanie a ostali v nej aj na naslednu cervenu, prave kvoli tomu zipsovaniu…samozrejme, nasledna zelena z inych smerov…auta nemali ako prejst, niektori sa samozrejme prepletali..ale ked pises, ze nie je problem, tak zrejme to uz nejako poriesili, co sa mi nezda…

youtube.com/watch?v=0tzvHh9lfHI
4pruh I/18 Kapusany - PO zapad…video je bez cca 22 min. kavicky na slovnaftke na Duklianskej…ale aj tak, viac cervenych sa asi trafit nedalo :slight_smile:

Kanky, čo robili policajti pri krajnici za jednou z tých križovatiek ?

dohliadali na bezpecnost a plynulost cestnej premavky :slight_smile:
ten hummer, co tam stal, bol nejaky zlomeny, zrejme sa mu nieco poskodilo na lavej casti p. napravy…pravdepodobne cakali na odtahovku

Kanky asi nebude daleko od pravdy, ja som siel okolo par minut neskor a uz bol ten hummer nalozeny na odtahovke. Zvlastne ze prave hummer nevydrzal jazdu po presovskych cestach :slight_smile:

Kanky radsej si s tych videi odstran zobrazenie aktualnej rychlosti, lebo skor ci neskor ich nejaky dobrak posle do humoristickej rubriky na natankuj.sme.sk :slight_smile:

:slight_smile: mas pravdu, ked niekto uvidi, ze ludom sa staci presuvat medzi obcami 60kou a na usekoch, kde je 70, 50kou, tak hned budu vykrikovat, ze netreba ani dialnice…
ale ked sa ma clovek presunut nasimi cestami napr. 500 km, tak pri priem. 60 si moze rovno vyhradit cely den alebo ist vlakom :slight_smile:
a najhumornejsie situacie su na potvoru vtedy, ked clovek nema zapnutu kameru :slight_smile:

asi si ma zle pochopil, niekto sa moze obuvat do toho, ako jazdis ty

pochopil som to uplne presne, len som sa to snazil trochu nadniest :slight_smile:
aktualna rychlost je len informativna a cielom je priniest aktualne informacie pre tych, ktori to potrebuju :slight_smile:
ale mozno by to mohlo vniest trochu svetla na useky, kde by mohla byt vyssia MPR…:slight_smile: aj ked ja osobne som napriklad proti 110 na smerovo neoddelenych cestach…ale napr. 70 na Vranovskej az Duklianskej by mohla byt v pohodicke a tiez Levocska od Volgogradskej po vyjazd na D1 a opacne…:slight_smile:

youtube.com/watch?v=xd8yxOLAEpg
Od 3:05 po 6:00 prejazd PO smer KE video je zrychlene 4x čiže realny čas 12 min.

Ok, nepopieram, predsa len usekom prechadza cca 20-25 000 vozidiel denne, takze mozu nastat situacie, kedy sa krizovatka + pruhy ‘zahatia’. Staci starsie nakladne auto, pomalsia MHD, polnohosparsky stroj, atypicky odboducujuci kamion x metrov dalkej, ci len jednoducho viac aut naraz, ktore sa tu stretnu v jednom momente. Avsak nie je to akutne, zvacsa tu problemy nebadat. Obrovskym problemom je len zel. priecestie, ktore na ceste takychto intenzit skratka byt nemoze. Nehovoriac o tom, ze je tam este problem s krizenim trolejoveho vedenia a blizkosti stanice, kde mali lokomotivy problem spustat zberac kvoli malej rychlosti, zavory sa spustali prilis skoro, lebo vlak uz bol blizko priecestia, ale zaroven este zastavoval na jednej stanici. No galiba.
Inak odb. pruh na obrancov mieru, ktory bude po dostavani sucastou kompletneho vnutorneho prietahu mestom v smere PP-KE, by mal byt podla mojho nazoru bez semaforu. Je pekne vidiet: maps.google.com/?ll=48.999615,2 … 6245107613 - a je vystarane. Pripadne pre vacsiu bezpecnost dat na plnu ciaru aj oddelovacie stpliky ala Strecno. To su ale veci, ktore v PO NIKDE nie su. Tieto malicke vylepsenia, proste stara garnitura projektantov a uradnikov to nepozna.

Nuz, celkom OK prejazd, vlastne to potvrdzuje pedrove slova, co ma teda dost prekvapuje. Prvy semafor cervena (30% sanca), druhy (mozno aj treti pre chodcov) v koordinacii, potom dlhy prejazd na 50ke (kde by najma v noci mohla byt jednoznacne 70ka, pripadne zakazat, ci skor vyriesit lave odbocenia). Takze tato cast zelenej vlny na tomto videu funguje. Dalsia seria semaforov je az po cca 2,5 km, takze tu koordinacia zjavne byt nemoze. Dalej prichadzas na cervenu na Vajanskeho a ides na hlavnu krizovatku, ktora je na tomto videu v koordinacii, ako aj dalsia krizovatka (spominana ‘zelena vlna’ na 40ke). To som fakt prekvapeny, asi to pojdem viackrat vyskusat. A napokon dva uz neskoordinovane semafory (Obr. Mieru a Volgogradska). Tie by sa mali skoordinovat v ramci projektu zelena vlna, ktory ale nejako zastal (mali by aj elektornicke tabule osadene, atd).
Aj tak sa mi to zda nejake v pohode, nevidim ziadne kamiony, nakladne auta, zasobovanie, malo MHD, prazdne krizovatky, kde vzdy stojis v prednych radoch…

pravda, na Vranovskej stale meraju tu 50ku

Vizualizacie z NK - most ponad Torysu hned za Mestskou halou. Dve su v galerii isprim.sk/index.php/sk/mostn … vky/presov

Tento objekt by ma zaujimal: gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=14344 Je to na okraji KO (pozadi vidno plot ohranicujuci stavbu), kde nebudu ziadne pieliere.

Diki Henry, z tohto videa krasne vidiet realnu situaciu a bezny prejazd cez PO v smere PP-KE. Po dokonceni NK bude tento smer skutocne pomerne dobre vyrieseny, a hlavne plynulo, takze uz len to nepokazit zle vyriesenymi semaformi, roznou nekoordinaciou a zbytocnymi odboceniami.

Jaro pridal nove fotky, tak vyberam:
1, gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=14351 - to je miesto, kde sa uz Torysa parkrat vyliala, naposledy myslim dva roky dozadu. Je tu dokonca vidit o nieco znizenu hradza, co robi tuto cast este viac rizikovu. Takze ak tu nie su planovane protipovodnove opatrenia, tak to bude zle.
2, premostenie druhej rieky - Sekcova: gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=14345
3, a hned za tym podjazd pod zeleznicou, cize dalsie kriticke miesto co sa vody tyka: gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=14346

Mne sa zda ze ta vizualizacia mosta predstavuje len alternativnu koncepciu, nie to co sa bude realne stavat.

Do galerie som pridal obrazok gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=14487 …myslim, ze to budu kryty inzinierskych sieti. Len akosi nesedi tvar druheho objektu v nacrte (kde je oblukovy) so skutocnostou (rovny).

Inak primator sa dnes na facebooku vyjadril na otazku ci bude na NK nad zeleznicou nadjazd alebo tunel resp. podjazd tak povedal ze nadjazd. Tak uz som z toho blazon.