Mesto Prešov - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

Obstaráva to NDS, čiže táto cesta prešla už do jej správy z PSK?

asi hej, tu je cesta oznacena ako dialnicny privadzac PD16: mapy.cdb.sk/podrobna_cestna_ciest/

heh, co sa clovek nedozvie. muselo sa to stat nedavno. snad to ale skoordinuju s vystavbou NK, krdze vystavba NK zasahuje aj prvu cast privadzaca. a chcelo by to potom konecne nejake poriadne smerove dialnicne znacenie, profily new jersey do stredoveho pas tam, kde sa da teraz otacat a este vyuzit treti pruh, kedze uz tam je

“…Ako informovalo ministerstvo dopravy, osobitnú pozornosť venovali stavu ciest v Prešovskom kraji. V záujme jeho zlepšenia podpísali deklaráciu o spolupráci, ktorá umožní zmeny v usporiadaní vybraných úsekov ciest v Prešove a zabezpečí prestavbu a stavebné úpravy dvoch prešovských križovatiek…”

Zase dalsia deklaracia. Uz bolo memorandum SSC, PSK a mesta, mesto malo vyriesit pozemok na Kuzmanyho, SSC to postavit a PSK prevziat. Zatial vyzera, ze vsetko ma robit PSK. To z tych pretrcani sa politikov a naslednych tlacovych sprav aby bol clovek magor.

Pre neznalych lokalnej situacie som rozdelil jednotlive useky stavby NK, aby sa lahsie pri mojich komentoch v buducnosti mohli orientovat - vid galeria: gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=13743

1. usek - v sucasnosti najrozpracovanejsi, dokonca dlhsi cas uz bez stavebnej aktivity, zrejme sa uz caka na ukladanie prvych podkladovych vrstiev: gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=13603
  2. usek - realizuju sa zemne prace. Na premosteni Torysy sa este pracovat vobec nezacalo.
  3. usek - realizuju sa zemne prace, odstranuju sa posledne zvysky velkych stromov
  4. usek - z dialky som zhliadol len zopar bagrov, takze pravdepodobne sa tiez realizuju posledne zemne prace. ci sa pracuje na premosteni Sekcova a zeleznice neviem.
  5. usek - na Kosickej sa reazlizuju zemne prace, na KO sa zacala takato aktivita: gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=13742

Dobrá mapka
Ako bude vyzerať KO, bude mať zvláštne vetvy na odbočovanie doprava? Ako je na tom kapacitne križovatka Levočská-Obrancov mieru, netvoria sa kolóny?

KO mame v galerii: gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=12182
Zlava je prijazd od KE, hore je NK (2+2), vedla nej vpravo je 1/68, ktora sa musi v tejto casti prelozit, dole je ul. Svabska a napravo pokracovanie na ulicu Kosicku smer mesto.
To cervene nalavo od NK je sucasna 1/68, ktora aspon podla tejto mapky ostane a vyuzije sa ako parkovisko(?)
Vetva NK-KE bude mat samostatnu vetvu mimo kruhaca, vetva KE-NK bohuzial nie (aj ked mozno sa to dalo supnut nejako popod most a popred KO).

Krizovatka Levocska-Obrancov mieru zatial stiha, smer PP-KE by kludne mohol byt priamy, bez semafora, opacny smer by si iz v case spicky ziadal dva odbocovacie pruhy, co sa da scasti urobit premalovanim a z druhej casti kratkym posunutim obrubnikov.

Od pondelka sa zacne pracovat aj priamo na vstupnej krizovatke, buducom KO, na konci dialnicneho privadzaca z KE.
Cakaju nas prve vazne obmedzenia, no, sranda to nebude.
presov.korzar.sme.sk/c/6743711/v … osice.html

zvlastne, ze v clanku pisu o oprave krizovatky

klasicka novinarcina :frowning:

Obmedzenia uz začali, nielen v mieste križovatky, ale zužena je cela časť cesty smerom od žel. stanice na Košice.

Vo stvrtok od rana osadzovali znacenie, v samotnej krizovatke ale aj vecer bez obmedzeni. Som zvedavy, ako budu obmedzenia v samotnej krizovatke vyzerat.

gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=13976

Update z NK:

gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=13743

Na 1. useku sa nerobi, stav je rovnaky ako na poslednych foto, cize vsetko je pripravene na ulozenie podkladovych vrstiev a asfaltu.
Na 2. useku na moste cez Torysu sa stale priamo nerobi, dnes nieco zameriavali. Pomaly sa crtaju zaklady jedneho z pilerov na strane useku 1. Ale stavebna aktivita dnes ziadna.
Za mostom je zhrnuta ornica aj na posledych metroch pred riekou, osadil plot, takze je vidiet, kde most vyusti.
Na 3. useku sa pracuje, este stale zemne upravy, vytahovanie kmenov stromov a dnes nieco robili s kanalizaciou pri mostiku. Prekladky sieti sa este nerobia.
Na 4. useku som nebol.
Na 5. useku uz su prve dopravne obmedzenia, ale iba blizko Jilemnickeho, kde su zuzene pruhy, ale stale 1+1. Z atua som len postrehol nejake prekladky potrubia pri moste cez Sekcov.

Foto do galerie nedavam, nie je extra hodnotne, takze len link: presovske.info/p201a11-Nabre … kacia.html

A este jedno info z najprvejsej ruky - reklasifikacia ciest na uzemi mesta je v priprave.
1/18ka ostane tak, ako je a 1/68 sa presunie na: Kosicka-Masarykova-Kuzmanyho(v priprave)-Rusinska-Generala Svobodu-Luboticka: maps.google.com/maps?saddr=Ko%C … 1&t=m&z=14
NK bude klasifikovana ako 1/68A.

Pridavam aj trosku nepresny clanok na tuto temu: presov.dnes24.sk/presovu-ma-pomo … iek-151888

cize kosicku by potom mohla predsa len SSC rozsirit na 2+2 po dokonceni NK ..

a nerobi sa to vramci vystavby NK?

Vacsia cast ano, cca 700m: maps.google.com/maps?saddr=Ko%C … 6&t=m&z=16
Most cez rieku Sekcov je uz urobeny na 2+2 asi 7 rokov (ci pana, vtedy sa pri reko myslelo dopredu!)
Tato cast, cca 400 metrov ostane na 1+1: maps.google.com/maps?saddr=Ko%C … 6&t=m&z=16
V plane SSC rozsirenie je uz roky, ale zatial v nedohladne. V tejto casti ma este vyrast obch. centrum, takze by to mohlo v ramci vyvolanej investicie postavit na 2+2. Zase ale…v PO sa okrem MAXu nepostavilo anio jedno OC, ani na najlukrativnejsom pozemku v strede mesta pod malym Tescom, ktory uz investor vlastni, sa nic nedeje a este roky nebude, vsetky ostatne plany OC z pred krizy su v nedohladne. A SSC sa tym padom moze vyhaovarat, ze caka na stavbu OC.
Videl som niekde aj vizu dopr. riesenia OC a myslim ze pocitalo z 2+2 + odb. pruhy, ale aj semafor.

tak uz to prasklo aj pri nabreznej ..

viewtopic.php?f=35&t=18116

zda sa, ze doprastav sa odvolava kde sa da .. dufam, ze sa budu aj proti doprastavu odvolavat, kde sa da :slight_smile:

Not funny.