Mesto Prešov - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

O bezpečnosti toho budúceho kruháča svedčí aj ten kríž vľavo hore na druhom obrázku :confused:

Odporúčam jazdu vo Franúzsku a Veľkej Británii. :stuck_out_tongue: (tam by si zinfarktoval)

O bezpečnosti hovoria tvoje príspevky. Už aj tento. Ten kruhový objazd je normálny, nerob z neho postrach, prispôsob sa. Alebo sa prejdi niekedy po Paríži a potom začni o podchodoch …

Ja viem ze je normalny, ale preco ho tam asi dali ten kriz. Nemam uz ani chut diskutovat, ked furt do mna zacnes hucat :imp:

Podobne ako ty, mám len svoj názor, ktorý som si vyprofiloval na základe tvojich milých príspevkov voči chodcom, rýchlosti jazdy, kamiónom atď. ako keby si bol na ceste iba ty. A keď vieš, že je normálny, tak potom neviem prečo stále hľadáš nejaké “ale” ?! :imp:

Ja sa strašne nerád hádam. Maj svoj názor, veď ti ho nikto neberie, avšak bol by som rád, keby si takmer každý môj príspevok nekritizoval, nehodnotil etc. Už na to nemám nervy, nie si Pánbožko, žeby si mohol každého okrikovať ako sa tebe páči.
[size=75]P.S.: Už sa nevadím, už ti neodpoviem na ďalší príspevok.[/size]

Ja ho nehodnotím, len mám iný názor a to aj napíšem, bez ohľadu na to, kto som a či sa ti to páči alebo nie. A kľudne neodpovedz, keď ti prišli argumenty. :bulb: A už vôbec na teba pri písaní príspevkov nekričím, tak neklam a nezavádzaj.

Ako vládne bratislavský právnik Prešovu - D1 v r. 2010 :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=7021

jurislav, sorry, ale niektore tvoje otazky su na urovni maleho decka. najprv si prosim ta zisti aka je skutocnost a potom sa pytaj. ten kriz tam stoji uz dnes a bol tam pred par rokmi postaveny preto, ze na tomto mieste stal aj v minulosti.

pre dovysvetlenie: ten kriz tam stal od 18. storocia z nabozenskych dovodov, nie kvoli autonehode

Aha, to som nevedel :blush: :blush:

v Presove pribudla svetelna signalizacia na krizovatke Petrovanska-Kosicka-Svabska…

Je len docasna, cca na tri roky (udaj velmi relativny). Potom sa podla vyjadrenia mesta pocita s kruhakom. Do tychto miest bude vyustovat Nabrezna komunikacia, jej druha etapa. Komplikovat to este bude D1 PO-zapad - PO-juh, kde by v tychto miestach mala byt MUK. Skoda, ze nie su ziadne planiky k dispozicii.

A kedy ju inštalujú ?

ahaa, uz v marci sa to tu spominalo cez monitoring tlace:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6594

Ale bude tu aj MUK? Odtial bude smerovat nejaky privadzac k Haniske?

kvalitna dialnica: semafory uz funguju, instalovali ich zrejme niekedy nedavno :slight_smile:

Spustili ju vo stv 21.6. Blikala asi tyzden predtym, strasne dlho instalovali softver (paradoxne najdlshia cinnost…). Zatial je v skusobnej prevadzke, plne spustenie ma byt 30.6. Zaujimavostou je, ze elektrika je vedena nie pod cestou (aby ju nebolo treba rozkopavat), ale semafory su osadene na vysokych stlpoch (vyska cca cestneho osvetlenia), v ktorych vedie elektrika a prevismi vo vduchu ide ponad cestu k dalsiemu stlpu. Vyzera to otrasne :slight_smile: Ke to ma by ale docasne, tak to schvalujem.
MUK tu niekde ma byt, ale prave toto este podla mne nie je jasne, kedze som nevidel ani jeden nakres. Za krizovatkou je cca 500m privadzac, na krizovatku ma ustit Nabrezna.

Info o svetelej krizovatke:
pis.sk/portal/?c=12&id=3119

No tak tá svetelná je na nezaplatenie…niekedy si nevedel prejsť na druhú stranu aj 5 minút…tie semafori sú tam dočastne…ale sú nejaké príliš tenké…to kkeď bude búrka nepoškodí ich?

Mne osobne tam nechýba kruhový objazd…tento stav je OK…

Bude chybat po dostavani NK, ktorej dostavba mimochodom prave zacala. Hovorim o dokonceni druheho useku prvej etapy. Az druha etapa sa bude napajat tam, kde je tato svetelna krizovatka. Jej vystavba je vsak zatial v nedohladne.
Link na NK: presov.sk/article.php?i_id_article=7191

Desiateho júla začala prvá etapa výstavby Nábrežnej komunikácie v úseku od Obrancov mieru smerom k areálu Exercičného domu Pod Kalváriou. Predpokladaný termín dokončenia je do 12 mesiacov od začiatku výstavby.

Výška investície v tomto roku predstavuje 25 mil. Sk. Stavbu realizujú Inžinierske stavby Košice. Mesto naďalej rokuje s rodinou Drutarovských. V dohľadnej dobe očakávame úspešné zavŕšenie rokovaní, na ktoré nadviaže ďalšia etapa stavebných prác.

presov.sk/article.php?i_id_article=7191