Ked tam ma ist tranzit tak 4,5m minimalne
zdanie moze klamat, bude tam aj osvetlenie?
Prešov západ - juh aktuálne 20km/h, na červeno to svieti ešte pred odpočívadlom Malý Šariš. Dobre že sa stavia ten obchvat, lebo NK kolóny od Malého Šariša neporieši
Podjazd sa javi maly, ale ked ste nuka v nom, je fakt velky. Urcite postaci na velke trucky. Sak kuknite fotky co som pridal do fotogalerie. Inak stavba je v dost pokrocilom stave, tak som optimista a ak nebude hnusne pocasie, termin dodrzia…
a aku priemernu rychlost by si povazoval za adekvatnu v intravilane ?
20 to určite nie je, hlavne nie na hlavných mestských ťahoch. Takže sem prosím nedávaj rýchlosti z historického centra Nitry
Kedze na vacsine usekov je maximalna rychlost 50, tak 35-40 je podla mna OK. Co je pod to je zle.
suhlasim ze 20 urcite nie je. ale strop je 50-60 km/h podla toho ci sa da lokalne povolil vyssia rychlost, ziadny obchvat nezvysi rychlost v meste na 90.
Pozdrav pre pána Kovalčíka a ďalších nepriateľov prešovských obchvatov
facebook.com/groups/4658362 … 8157847329
kolóna mala 10km
som zvedavý, čo sa bude robiť, ak sa už touto cestou nebude oplatiť cestovať, lebo na nej človek strávi 2 a viac hodín (myslím ľudí z miest ako Sabinov, šar.Michaľany, Lipany a podobne + priľahlé obce), čo už možno aj dnes je bežné, a ak niekto ešte pracuje v KE, tak to je radosť. Veď nech niekto podá presnejšie informácie, lebo ja tadiaľ nechodím.
Veď sa nebavíme o 90 ale aspoň niečo medzi 40-60 ideálne 50-60 by malo byť na mestských prieťahoch normálne. 20 to je polovica z minima 40 resp. tretina z ideálu 60 a to je už vážne veľmi zle. Momentálne Streda 10.5. 16:40 ukazuje priemerku z PO-Z - PO-J na googli 35.2 km/h (15 min) a to cez Budovateľskú (netuším do akej mieri to zodpovedá realite) a to nie je ani pondelok ani piatok a ani kritický čas 15:00 - 16:30 čo sa týka poobedného slotu. Cez Masarykovu je to len 31.5km/h a 17 min (o 2 semafory viac + iné nástrahy).
Opačný smer cez Masarykovu 19 min a 28km/h.
smerovy prieskum 2015:
celkový počet vozidiel sever juh východ západ Tranzit Lokálna doprava
Sever (Sabinov) 13 521 1 284 558 95 1 937 14% 86%
Juh (Košice) 17 105 1 284 2 082 2 698 6 064 35% 65%
Východ (Sobrance, Vranov nad Topľou) 18 517 558 2 082 0 1 759 4 399 24% 76%
Západ (Levoča, Poprad) 15 735 95 2 698 1 759 0 4 552 29% 71%
pozeram mapu je bezne poobedie, v ZA 50-60 podla toho ktory smer, ZV 60-65.. a teraz to zaujimavejsie :
NR bratislavska-levicka 8km/12 minut cize asi 40 km/h a exluzivne pre i15:
BB od vjazdu z R1 po partizansku na BR 6km/12 min. cize 30 km/h
TN prietah I/61 8km/15 km cize 30 km/h
TT cez mesto od trstinskej po nitriansku 6km/13 min cize mierne pod 30 km/h
PO vydumanec-zaciatok dialnice 8,5km/14 min cize 36 km/h bez dokoncenej nabreznej a so semaforom na vjazde z dialnice.
…bez toho aby som argumentoval bratislavou, cista “nadhera”.
vsetky tieto mesta maju obchvaty, dialnice, TT ma oboje.
Hoci sme na fóre o diaľniciach, podľa mňa by v tomto prípade dosť pomohla MK-3 a MK-5.
A samozrejme trochu investovať do železnice.
Kolegovia z tejto oblasti vzdali dochádzanie veľmi rýchlo a radšej platia si ubytovanie v KE, čo má samozrejme negatívny dopad na kontakt s rodinou atď
Keby bola R4 západ- sever, tak to pomôže aj lokálke, lebo tá môže do Prešova vôjsť cez MUK západ, alebo juh.
a to je podľa tvojej devilovskej logiky argument proti obchvatu , sa normalne strapnujes tym neustalym rypanim do prešova
zbytocne tu budes davat tieto cisla. 10km kolona NEMA SANCU byt lokalnou dopravou. tolko miest v Presove na parkovanie neexistuje. cisla su irelevantne. pockajme si na novy prieskum inak zas neorbis nic ine ako flame. 10km..
Neobhajujem jedno ani druhé (či to bola lokálka, alebo nie), ale trošku matematiky.
V jednom pruhu zaberie priemerne auto na dĺžku asi 5m (nejaké rozostupy a nie všetko sú osobné autá)
10km je 10000 metrov.
Na jeden pruh je to 10000/5 = 2000 vozidiel.
Nemám predstavu koľko miest na parkovanie je v Prešove, ale predpokladám viac ako 4000. (Všade tam bolo 2+2?)
Prešov má približne 90tisíc obyvateľov. Aby sa mi ľahšie rátalo, každá druhá rodina má jedno auto. Čiže asi 1/10 oproti počtu obyvateľov. T.j. 9000 (Odhadujem, že podhodnotené číslo, ale nech). Tieto autá musia niekde stáť. Nemusia to byť oficiálne parkovacie miesta, len reagujem na informáciu, že toľko miest na parkovanie v Prešove neexistuje.
Ono to asi bolo myslené, že nie je toľko VOĽNÝCH miest v Prešove.
Neboj DE VILLE, ked to vyjde tak zacne sutaz aspon na prvu cast R4 a cely SB okres bude mat dojazd do KE o polovicu aj viac, kratsi (casovo).
Potom uz nebude treba tote číselká…
Jeden maly tukes a na nabreznej a napocitas kolko? 20-30 kamionov.To je 20 sekundove video. V to rano som vychadzal na nabreznu zpoza Kalvarie
a kolony tam boli uz cca 7:30. A to vobec nie je ten vytazeny ťah juh-sever.
facebook.com/michael.miklos … 178086716/
Vivat Prešovske obchvaty
obchvat zoberie mensiu cast aut, lokalka ostane lokalkou s tym nic nenarobite. lokalka a este raz lokalka.