Mesto Prešov - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

Hlavne nech uz konecne odstrania tu vlecku… Niekedy mam pocit, ze mi tam odtrhne koleso :unamused:

Dalsi prepad uzavierka Lesik delostrelcov - plzenska - gresova:

Prešov: Prepadla sa cesta
V Prešove pri Lesíku delostrelcov sa prepadla cesta. Úsek treba obchádzať po Masarykovej.
Zdroj: Zelená vlna RTVS

pri tych 250m vidim problem v tomto: google.sk/maps/@48.9795383, … 6656?hl=en
Je to sice kolajnica, ktora sa uz roky nevyuziva a na druhej strane pri tesku je zaslepena, ale mozno by tam nejak natlacili 4pruh…

Prečo nie je výjazd na Petroviansku smer KE aspoň na kúsku 2 pruhový/s klasickým zviehaním pruhov keď by tam malo byť dosť miesta (pod mostom) ako je na Petrovianskej smerom ko OK a detto na Košickej od/ku OK? Aj vnútorný pruh v OK bude pri takom počte výjazdov málo využívaný. Chcelo by to prekresliť na spôsob turbo OK.

Pri TESCU by bolo prinosom aspon premalovanie sucasnej cesty na 2+1 (2 pruhy smer centrum), sirkovo by to malo postacovat. Co sa tyka byvalej vlecky Solivarov, ta uz nie je nahodou znesena ?

Na luxusnejsie vyjazdy na Petroviansku moc nie je miesta, aby sa nemuseli burat arealy prilahlej “sivej zony” tak sa aj MUK ZVL zvolila v najuzsom 4-pruhovom MK-profile (MZ15,5); okrem nej sa tam vojde prave uz iba uzky pruh od KO a najuzsi mozny chodnik aky dovoluje norma.

Na 50 metrový pripájací pruh je tam dosť miesta, výjazd z OK na Petroviansku by bol čiastočne pod mostom. Zbúrať časť jednej prízmenej budovy nemohol byť problém, ak by sa chcelo. (To, že potencionálne napojenie na MK-3 situáciu v OK zhorší je škoda sa teraz baviť… most mal byť uvažovaný v inom smere.)

Budem sa opakovať z témy R4 Všeobecne: V roku 2016 bola vypracovaná TŠ na R4 Prešov - východný obchvat. Verejnosti asi prístupná nie je.

Smutne, ze v Presove sa jasne robi politicka masaz a aj “naslovovzati PO odbornici” tu o tej studii bud nevedia, alebo “nevedia” (tj, zatlkaju).

Rovnako Kovalcik spominal, ze on sam si musel vyziadat vysledky smerovej studie z 2015, ktora bola “z nejakeho dovodu” nezverejnena a zasita niekde na NDS ci MD (a vraj vysledky nevedela ani presovska primatorka).

Co je toto za bordel a manipulaciu? Uz len cakam, kedy “stada presovcanov zabetonuju Erseka” kvoli bludom a nezverejnenym informaciam, zjavne zivenym len tym, ze stavebne kartely sa chcu pri PO dalej nabalovat na najdrahsich moznych tuneloch.

Ake potencalne napojenie MK3? Ak myslis tu MK3, ktora ma byt kapacitnym prietahom S-J, tak ta by bola rozhodne pokracovanim estakady a nadvazujuceho 4-pruhu, pricom by sa od neho odpajala niekde okolo mosta cez Sekcov, eventualne v mieste uvazovanej OK Solivarska. Ak vsak ma byt naozaj kapacitnou, akekolvek urovnove krizovatky a KO na nej nemaju co hladat, maximalne ak tak na vetvach krizovatiek.

dialnice.info/gallery/image_pag … e_id=31949

Na to, aky je kruhac maly, dobre ze tam nespravia 10 vyjazdov…

Pridal som 2 články

Už aj jeden z 2 - 3och najlepších slovenských mienkotvorných komentátorov zaradil HALO okolo obchvatu PO do svojho prehľadu týždňa dokonca ako Udalosť SR. Čo si o tom myslieť, ťažko povedať, ale SCHUTZ nezvykne písať blbosti. Prešovčanov asi tento jeho príspevok nenadchne ale ON sa zvykne vyjadrovať nadčasovo a nezaujate, tzn. predpokladám, že takto by skritizoval mož 80percent tendrov na Slovensku, v čom s ním zaiste treba súhlasiť ale jeho nadčasovosť patrí do iného sveta (rozumej sveta ideálneho), kt. na Slovensku nie je. Jeho odkaz sa dá interpretovať asi aj takto:
Na Slovensku sa v tendroch väčšinou kradne a klame, poďme už konečne začať veci riešiť ináč a začneme trebárs hneď pri najbližšom tendri tzn. R4-SO PO.

2 článok rieši 2. prepadnutie cesty za necelý týždeň a komplikáciu v PO doprave v meste. ďalší signál, že na nové riešenia, ktoré sa nestihnú ukončiť v horizonte max. 6 rokov už nie je veľmi čas (napr. J-V obchvat PO).

Môj názor som už povedal viackrát: mne je jedno akým spôsobom sa bude riešiť doprava v PO za 2-och podmienok, 1. časový horizont komplexného riešenia max 6 rokov resp. júl 2023 (po posunoch by to aj tak bol prinajlepšom december 2023 a nie 6 ale 6+3/4 roka) a 2. vyriešené všetky 4 smery S+J+V+Z (D1+ R4-SO, ale možno nie len on, obe podmienky spĺňa otázna je len výsledná cena).

K tomu kruháču a MK-3. To je to plánovanie a koncepcia :laughing:

K Schutzovi. Ja by som skôr povedal, že nikto nemá odvahu povedať, že zatiaľ to proste na SO PO nevychádza finančne ani náhodou. Tak zrazu šetríme…

Myslím, že to ani nikde nespochybňujem. Ak to s tými terminálmi vyjde plus ďalšie investície, tak super, držím im palce, aby z toho vyšlo čo najviac.

ďalší zaujímavý komentár od Petra Schutza som pridal do monitoringu

vraj zacala vystavba OC Solivaria
https://www.solivaria.eu/sk/vystavba-zacala
asi s narastom dopravy treba nove OC namiesto ciest :open_mouth:

solivaria.eu/files/images/R … 153962.jpg
vraj “lahky pristup z kuhoveho objazdu”. Jedine ze im to daju ako vyvolanu investiciu, lebo SSC to svojim “presovskym” tempom nepostavi ani za 10 rokov. Len aby to napokon “racionalizaciou” neprekreslili s pripojnim na sucasnu svetelnu krizovatku..

znesena myslim ze nie je, rozhodne teda nie cez I/20 a v okoli Tesca. mozno pri samotnych solivaroch uz tych par metrov niekto odniesol do zberu. v kazdom pripade sa uz dlho nevyuziva.

Tak to skutocne pocujem prvykrat. Ani v odbornych diskusiach sa zmienky o tom neobjavuju. TS urcuje aj statnoexpertiznu cenu?

vraj tento a buduci rok ma SSC spustat reko 3 krizovatiek - OM/Levocska, AGS/Rusinska a KO Solivarska/Vychodna.

Včera zabetónovali posledný záber na nadjazde nad KO v smere od Prešova http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=36313. Zhruba do dvoch týždňov odhadujem zabetónovanie posledného záberu zo strany od Košíc.