Dovod je jednoduchy: na to aby bolo mozne rozobrat a prerobit cast stavby v krizovatke masarykova-kuzmanyho je potrebne zabezpecit pristup obyvatelom a firmam formou presmerovania dopravy. Nakolko na tento asfalt pojde este obrusna vrstva je mozne strieknut ddz na nu.
A ano, cyklisticky pruh pojde v telese cesty…
Tak tie znacky obchadzky atd. su poriadne zmatocne… Vcera som uz isiel po Kuzmanke Sice na mna divne aj policajti pozerali, no ale VDZ je tam na obchadzku, nic nezakryte. Tak co cakaju??? Ked sa budem chciet dostaz z Raymanovej smerom do mesta, tak jedine cez branu nemocnice.
Vajanskeho ulica bola rano komplet vyfrezovana, takze v najblizsich dnoch konecne bude novy asfalt. Plus kompletne robia obrubniky a tusim aj chodniky. Jedna nevyhoda, kt. som si vsimiol je ta, ze chodniky sa rozsirovali skoro na celom useku, takze cesta bude resp. uz je uzsia.
Vcera vecer okolo 18:00 ked som isiel na biku po sabinovskej, tak som si vsimol na zastavke pri Tulipane sediet dvoch mladych (dievca + chlapec) oblecenych v reflexnych vestach a mal som pocit, ze pocitaju auta, tak neviem, ci si niekto dalsi nieco podobne v poslednych dnoch nevsimol, pripadne ci je to tak, a ak ano potom dovod.
myslím že prebieha celoslovenské sčítanie dopravy … v BB kraji tiež viac krát videní
rovnako mladi ludia v reflexnych vestach videny aj v RK pri pumpe OMW a pri hypernove a aj v LM pri pumpe Shell - je to scitanie dopravy
Co zacina byt viac chodcov ako aut? Ked to bude pravda s tim rozsirovanim chodnikov, tak to nema logiku. Nikdy som tam nevidel vela chodcov.
Jedna rychlovka estakady pri ZVL z vecera : gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=29651 .
Zda sa, ze HANT sa minuly tyzden prehrial s tym pilierom, nevidno na nom oproti piatku ziadny progres, maximalne odkryli plachty na debnenie.
hej sčítanie dopravy , aj ja som viac krat videl, cez prazdniny , cez vikend a hlavne večer asi aby urobili spravne čisla
inač čo sa tyka reko - urobila sa Prostejovska +priecestie Bajkalska , robi sa Vajanskeho- uplne super najviac dodrbane cesty v PO
na ZVL naozaj robili dvaja robotnici pilier asi sa pomylili
Dnes som na kruhaku videl 5 (slovom päť!!!) robotnikov Hantu, postavali okolo debnenia na pilier.
Duzmaka mohla byt na 2+1, alebo aspon urcite na 2+1 (taby kopirovala buduci usporiadanie Rusinskej). Dovodom usporiadanie 1+1 je ziadost zeleznic o zachovanie sirky koridoru s vyhladom rozsirenia na dvojkolaj. Kedze vsetci vieme, ze to v tomto storoci nebude, je to typickou ukazkou zleho planovania.
A vobec, cela Kuzmanka mala ist nad telesom trate, ved na tych 300 metrov stacilo prekryt trat. Nebolo by potrebne ziadne buracky a natahovacky, a este by sa aj zeleznica skryla pod zem, ako to vo vacsich mestach ma byt.
Toto je najvacsi pruser sucasnej politickej garnitury v PO. Po 8 rokoch je pri moci politicka strana, ktora je este navyse v opozicii.
Klasicka alibisticka a uradnicka odpoved, “nie je to nasa stavba”. A pritom vedenie mesta a primator je (aspon ten predchadzajuci bol) vyznamnym partnerom SSC a vzajomne rokovania vzdy priniesli riesenia. Cim bol vacsi tlak mesta, tym SSC a MD konalo rychlejsie. Teraz vsak dopravu dostal na starost viceprimator Kuzma (SDKU), ludmi defacto povazovaneho za politickeho skrachovanca, ktory bud nema ziadne slovo, alebo je politicky nevhodny, alebo mu to je jedno. Primatorka si dopravu dala sice ako hlavny politicky program, avsak nic neriesi, vsetko si rozdelili podla kolaicnej zmluvy, v ktorej je doprava pridelena SDKU.
SSC uz pred vyse rokom vedelo o probleme. Ale verili, ze HANT to nejako zvladne, lebo podobna situacia este nebola. Asi sa im velmi nechce ist do novej sutaze a s tym spojenych problemov, navyse je jasne, ze do volieb sa to nestihne.
Ale asi ina cesta nie je. Ja som predpokladal, ze stat ‘nejako’ naleje peniaze do HANTU, aby to stihli pred volbami.
Ak si pisal email, tak to nie stastne riesenie. Ale na ziadost v pisomnej forme musia odpoved do 30 dni. Ale necakaj inu odpoved ako tu v mediach.
Skor by som odporucil navrhovat im parcialne riesenia, ktore by sa mali dat zvladnut - spustit osvetlenie, zastavky, dokoncit povrch na celom KO, aby prechody medzi vrstvami nesposobovali brzdenie a skratka cim viac eliminovat zapchy. Rovnako dokoncit poslednu vetvu, poriadne vycistit povrch a namalovat riadne VDZ, pripadne ho zmenit tak, aby bolo jasne, ze od PO sa na KO da vohst bez toho, aby si daval prednost. Aj teraz to je tak upravene, ale nikto o tom defacto nevie.
Alebo komplexnejsie riesenie - spustit jeden profil. Treba len defacto dokoncit takmer hotovy most cez Sekcov a podjazd, ale hlavne most cez Torysu. A zatial sa vybodnut na druhy profil a most ponad KO.
Co je to pridlazba?
Inak je skoda, ze cyklistak nejde v samostatnom telese, ako na Rusinskej. Som zvedavy, ako to presovcanie prijmu. Predsa len, Kuzmanka bude hoodne vytazena a ist s bicyklom v telese cesty nic moc… Nehovoriac o detoch.
Tak je otazka, co je dolezitejsie - chodec alebo auto. Vajanskeho je jednoznacne mestska komunikacia, vjazd je povoleny len osobnym autam (ani BUS tu nemoze okrem PO MHD). Na niektorych miestach bola sirsia (exercicny dom), inde uzsia (pri policajtoch). Snad poriadne doriesia novy odbocovaci pruh na Slovensku.
Premavka na Vajanskeho asi nikdy nebude mensia, nakolko ak idem na SB, ci na vychodnu stranu mesta (Slovenska) zo Sekcova, tak ina moznost nie je. Cez Safarikovu to nikto nikdy obchdzat nebude, ani po moznom dobudovani semaforu na Duklianskej/Safarikovej.
Kuzmanka moze odklonit akurat smer Sekcov-Sidlisko 3 (Rusinska-Kuzmanka-Skultetyho-Nabrezna-Obrancovka), avsak oblast Sabinovskej, Sidlovca, Slovenskej ulice a Levocskej - kedze v smere od NK a Okruznej sa na Levockskej neda odbocovat na Capajevovu. A ciastocne a Sidliska 3 pre ludi, ktori chodia okolo Tatranu na Mukacevsku, ci dozadu na S3.
Takze je skutocne otazka, co do buducna s Vajaneskeho.
Inak na fotkach su vsade aj popisky, takze by malo byt jasne, ze docasne VDZ je kvoli tomu, ze sa docasne spusta vjazd na Kuzmanku od Rusinskej, aby sa nasledne uzavrel a prebudoval vjazd od Masarykovej. Je to najma kvoli firmam v objekte susediacej byvalej vojenskej nemocnice.
Z Rusinskej sa vsak na Kuzmanku odbocit dat nebude, iba z Vychodnej aj to len od smeru Lesik Delostrelcov/Vajanskeho.
Co je vsak dolezitejsie je zaciatok reko krizovatky Vychodna/Rusinska a prve obmedzenie - zakaz odbocenia z Vychodnej na Rusinsku. Nuz, chcem to vidiet na zaciatku skolskeho roka,a najma upchatu Solivarsku ulicu a vsetky MHD spoje na Sekcov v nej… dialnice.info/gallery/image_ … e_id=29598
Inak je super, ze tieto dve suvisiace stavby sa podarilo zladit nielen casovo ale aj rovnakym zhotovitelom (DPS). Na Vychodnej pribudne odbocovaci pruh na Kuzmanku a aj dlho ocakavany a vytuzeny odbocovaci pruh na Rusinsku.
Ja som už asi pred mesiacom videl jedného aj na Solivarskej pri autobusovej zastávke.