Mesto Považská Bystrica

Tak to je zase iná téma. :smiling_imp:

To je už len vizitka Slovákov. :smiling_imp:

Ja som v Kanade nikdy auto nezamkol, ani v Toronte a nikdy som ho nemal vykradnuté. Keď sa staval veľký by-pass v hodnote 2 mld. CAD, tak sa rozpočet navýšil o 150% a investovalo sa prakticky do celej mestskej dopravy a predĺžilo sa to do susediacich aglomerácií, chcem povedať ešte čosi … v Kanade máte bežné megašportové hokejové arény, totiž v nedeľu si rodinka nájde čas a ide utratiť 200 CAD do tohto centra, pozrieť dobrý hokej a zabaviť sa a najesť sa a teraz ten šok pre lenivého Slováka: parkovisko má kapacitu 10 tis. áut, 1 tis. autobusov a myslíte si, že je to nadzemná/podzemná garáž - ano, čast je, ale inak je to obrovská plocha, kde keď máte šťastie prejdete 2,5 km pešo k hlavnému vchodu do arény. A potom zase naspäť a nikto sa nesťažuje.

V Kanade keď sa už opraví cesta, tak poriadne, ale opravuje sa pravidelne každý rok, je zaplátaná aj 10x, ale nie klasické výtlky, ale len vplyvy počasia (rovné pozdĺžne praskliny) a jazda po takejto ceste je ako po úplne novej. Raz za čas sa vybrúsi celý povrch a položí sa nový.

Údržba ciest stojí veľa, povedzme, že máte prostredie veľké ako BA+TT+TN VÚC, máte 250 ľudí, 100-vku ťažkých výkonných ťahačov s radlicou, traktory, naftu atď. a jedno veĺké stredisko a dvadsiatku menších stredísk. Rozpočet napnutý, ľudia robia 16h denne. Teplota -20, takže na nejaký posyp zabudnite prosím. A vtip je v tom, že prakticky každú zimu zostane zjazdných celoročne max. 15% ciest v regióne, ale ľudia sú spokojní, lebo tých ďalších 60% je prehrnutých každých 7 dní, sanitka nemá problém sa dostať keď treba kamkoľvek.

Ani jeden z týchto odstavcov v SR neplatí. A to Kanada nie je zrovna krajina, kde sa rozhaduje peniazmi. Nie tak ako v aravských krajinách. Aj v Kanade sa šetrí, ale robia sa také projekty a tak sa pracuje a narába s majetkom, že kvalita ciest je v lete aj v zime na vysokej úrovni, média sú v pohode, ľudia sú natoľko inteligentní, že sa prispôsobia situácii.

To ja len tak, keď vidím situáciu v SR, kde sa nie že 1/2 riešenia robia, ale pomaly už len 1/4 riešenia. A 1/2 sa považujú za výborné. Smutné, ale je to tak.

Som rád, že za chvíľu sa zase vrátim do poriadneho sveta. :stuck_out_tongue:

Tak som si to tu prebehol ešte raz a celkovo ďakujem Pozorovatelovi za informovanie o svojom meste. Nakoniec snáď nikto tu nie je taký, aby poškodil svojmu mestu, myslím si, že je dokonca zrejmé, kto má kde aký prehľad.

Ja som len upozornil na to, že súčasné parkoviská nie sú vyťažené na 100%, čo samozrejme neznamená, že je všetko s parkovaním v poriadku.

Keby každý informoval o svojom regióne aspoň ako Pozorovatel, hneď by tu bolo lepšie. :laughing:

Ďakujem za uznanie. Ja som ti svoje neraz prejavil a to, že tu bola diskusia ostrejšia, sa týkalo konkrétnej problematiky. Žiadny hnev ani urazenosť z mojej strany nie je. :wink:

Som rád, že sme sa pochopili. :stuck_out_tongue:

Do dopravy v Považskej Bystrici dve miliardy korún. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5179

Väčšina, približne 1,3 miliardy sú vyvolané investície pri výstavbe diaľnice estakádou ponad mesto. :bulb:

Zacne sa rekonstrukcia:

Dalej : dialnice.info/viewtopic.php?p=30125#30125

To aby som zacal chodit domov cez Makov :wink:

Pekná cesta, užiješ si peknú prírodu. Pokračuj potom na Žilinu smerom na Pov. Chlmec, lebo sa ti to ináč neoplatí.

A tesne pred Bytcou , ako vchadzas na most cez kanal(celkom pekny, oblukovy) zaboc do lava, pojdes po uzkej ale pomerne kvalinej ceste (vlete pozor na korculiarov) a popri kanaly sa dostanes az do Hlinika, obydes celu Bytcu a zasa si kusok usetris cesty a hlavne “sproste” semafory v Bytci. Dufam, ze nejazdis kamionom :smiley:

Hmm … na velkej casti okolia krizovatky je uz tyzden novy asfaltovy koberec … ako chcu teraz don montovat scitace, kabelaz a podobne?

Nový koberec na hlavnej križovatke v PB:
dialnice.info/viewtopic.php?p=30202#30202

Pacho a Pozorovatel, diky za tipy, tie cesty poznam, aj tu odbocku, hehe, minule som tadial prskajuc isiel lebo bola zablokovana cesta ZA Bytca, vsak viete asi preco :sunglasses:
Nastastie tam nemerali policajti, to by bol vyber pokut :slight_smile:

Koksolam a môžeš vyskúšať ešte jednu možnosť, v Makove odbočiť na Turzovku, odtiaľ pokračovať na Čadcu a Žilinu. To v prípade, že by boli oba ťahy z Bytče na Žilinu upchaté. Je síce to dlhšie, ale ušetríš nervy. :wink:

Tak toto niekedy vyskusam, vdaka. Tu cestu na Turzovku som akosi este nezaregistroval, teraz si to uz dufam vsimnem. :smiley:

Nechodim casto z turzovky do cadce, no ked tam idem nikdy neviem ci som v uzavretej obci, alebo nie, lebo tam su stale neake :smiley: domy. Doporucujem hadam iba v tedy, ked je bytca neprechdna.

Tak som to aj myslel, keď je Bytča nepriechodná.

dialnice.info/viewtopic.php?p=30498#30498

To je verejná odpoveď jednému z ľudí, ktorí sú proti estakáde, proti dopravnému riešeniu v PB, proste proti.

viz: rozhlas.cz/izurnal/podkuzi/_zprava/290208

“… z Ostravy bude vyjíždět snad, já nevím, sedm osm kamionů do hodiny a bude dopravovat do Žiliny blechy…”

Žilina se má na co těšit :exclamation: :unamused:

Pěkně si šotek zařádil! :laughing:

Tak možná se tak na ostravsku říká, německy plech je Blech, hmm? :laughing: :open_mouth:

Strata priechodu pre chodcov znamená problémy pre obyvateľov mesta PB. Na druhú stranu sa zvyšuje bezpečnosť cestnej premávky.

Oprava križovatky a cesty bola nevyhnutná, pretože to, čo dnes prechádza cez PB, to už je naozaj veľká záťaž na normálnu cestu I. triedy.

Ako som sa dozvedel z videa NDS, a.s., tak estakáda v PB bude svetelne riešená a bude to naozaj dominanta mesta. Verím, že v r. 2007 sa začne konečne úsek D1 stavať. Cestná sieť mesta PB už je preťažená a v zlom stave a v r. 2006 je to zvlášť citeľné ešte aj pre rôzne opravy a novú výstavbu v kanalizačnom systéme regiónu.