Mesto Považská Bystrica

Dva zo štyroch stožiarov s kamerami sú pri križovatke v PB umiestnené načierno :arrow_right:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?p=31417#31417

Porušili právny systém SR. Možno keby ho chceli do bodky dodržať tak by stavebné povolenie prišlo na svet zároveň s otvorením dialnice…

Dnes som čítal že Fico predčasne opustil nejakú akciu kvoli vnútropolitickým problémom … žeby to boli tie stĺpy? :slight_smile:

Tie stĺpy sú fest veselá vec … predstav si, že máš tak metrový chodník a presne do stredu (bohu jak od pravítka) tam vrazia 3pol metra hrubý stĺp … vyzerá to zaujímavo až veselo … a krásne sa tade chodí … bol som svedkom zarozprávanej dvojice, ktorej jeden člen onen stĺp opečiatkoval svojim čelom …

Varianty vedenia cesty I/61 cez Považskú:

dialnice.info/album_page.php?pic_id=1924

Jeden variant ráta aj s tunelom pod diaľnicou, dobrý paradox :smiley:

To je len otázka zvyku, … ten, čo narazil do toho stĺpa, ten si bude do konca života pamätať, že tam je stĺp. :smiley:

Najväčšie investičné akcie v meste PB za rok 2006:

• rozsiahle investície do kanalizačných sietí
  • rozsiahle investície do MHD v meste
  • rozsiahle investície do centrálnej križovatky v meste
  • príprava rekonštrukcií cestnej siete v rámci výstavby D1 cez mesto

Nové vedenie mesta Považská Bystrica bude podporovať výstavbu diaľnice cez mesto. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5733

Konečne rozumná samospráva, ktorá pochopila, že boj nad štátom je zbytočný a dopravná situácia je v takom stave, že aby sa nezrútila doprava, tak sa museli spraviť obmedzenia priamo v meste, takže nie je možnosť čakať ďalšie roky na zmenu trasy, hlavne keď to štát jednoducho odmieta. Neprinútili ho k tomu ani ekológovia, ani predchádzajúce samosprávy a teda v tomto bola až 4x vládna kontinuita.

Rokovalo sa o pretrasovaní železnice (kvoli PB a PU) :arrow_right: dialnice.info/viewtopic.php?t=6085

V skutočnosti sa železnica pretrasuje kôli : “V úseku medzi Púchovom a Považskou Bystricou si to vyžiada zmenu trasovania z dôvodu náročných existujúcich smerových pomerov.”

Takže nie kôli PB ako si pridal do MT, ani kôli PB a PU ako píšeš tu. Môže to vyvolať zdanie, že “kôli” PB alebo aj PU sú zase nejaké problémy apod.

To nebolo mojím cielom, ale do MT sa to vysvetliť v nadpise nedalo. :wink:

To je OK :wink: , ja som reagoval len preto, lebo v pôvodnom článku ten dovetok v zátvorke nebol a ani to z článku nevyplývalo. :sunglasses:

Považská Bystrica: Exprimátor uzatváral nevýhodné zmluvy. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6185

Byty, plaváreň, verejné osvetlenie, regionálna televízia.

NDS bude informovať občanov o výstavbe diaľnice cez Považskú Bystricu :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6253

O výstavbe diaľnice cez Považskú Bystricu bude obyvateľov mesta v stredu informovať Národná diaľničná spoločnosť (NDS). Pozvanie na 16. hodinu v kine Mier podľa hovorcu spoločnosti Marcela Jánošíka prijali aj zástupcovia ministerstva dopravy pôšt a telekomunikácií, Slovenskej správy ciest a mesta.

PB: Nebezpeční chodci :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6298

PB: Ustúpilo sa raz, diaľnica ide cez mesto :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6300

Ja by som to povedal aj inak: mesto PB neustúpilo v ničom a diaľnicu nemalo. :smiling_imp:

Prejazd Považskou Bystricou sa zlepšil (video) :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6323

PB: Diaľnica. Čo s preložkami ciest? :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6394

V Považskej Bystrici spustili Inteligentný dopravný systém :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6413

Systém stál takmer 100 mil. SKK.

PB: Nepoučiteľní vodiči i chodci :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6507

Križovatku „odstavila“ vypálená žiarovka :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6616

Na križovatku v centre mesta, kde pred pár dňami spustili Inteligentný dopravný systém (IDS), sa v minulý utorok vrátili dopravní policajti. Ako informoval technický riaditeľ generálneho dodávateľa systému - spoločnosti Želsys Boris Tomaník, križovatku odstavila vypálená červená žiarovka na semafore. Po zaznamenaní chyby Inteligentný dopravný systém prepol všetky semafory na oranžovú.

Systém v spolupráci so Žilinskou univerzitou skúšali od konca minulého roka a je o neho záujem aj v ďalších mestách SR.

MŽP neodporúča, aby v PB pre preložku cesty zbúrali 13 domov :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6687