Mesto Považská Bystrica

Pozorovatel: Odpocitaj sumu vyvolanych investicii na D1 :slight_smile: lebo pan primator tam udajne zaratal aj tie :smiley:

To máš pravdu a on to aj povedal, že s tým ráta, celkom som sa pousmial. :wink:

Aby PB neskončíla ako KE. :bulb:

Jeden z názorov na inteligentný dopravný systém pripravovaný v PB:

dialnice.info/viewtopic.php?p=28693#28693

Nedostatok parkovacích miest:

dialnice.info/viewtopic.php?p=28696#28696

“Kompromisné riešenie štátu a samosprávy na úseku dopravy nie je najšťastnejším riešením pre občanov Považskej Bystrice a práve od primátora Ing. Lackoviča som za 12 rokov pôsobenia vo funkcii očakával viac.”

Ja by som len veľmi rád podotkol, že ani nejde o PB, ide o tranzit. Rieši sa tranzit, nie doprava v meste. :laughing:

Práveže skôr nie sú parkoviská v plnej miere využívané a ďalšie sa idú stavať, zase nefúknutie problému, ktorý vlastne ani nie je. :laughing:

Píše sa tam o chýbajúcich parkoviskách na sídlisku Rozkvet. Tam je to obrovský problém ťahajúci sa roky, vzhľadom nato, ako bolo sídlisko projektované a nie je tam vzhľadom na chararakter terénu stavať kde. Nejedná sa o parkoviská v centre mesta, tam sa ani o rozširovaní nehovorí. Neznalému mesta a problematiky sa to môže javiť ako nafúknutie problému, faktom je, že sa rieši problém týkajúci sa veľkého počtu ľudí. No ale hlavne, že si si rypol do PB :unamused:

Nie Pozorovatel, napísal si iný nadpis a podľa kompetentného je parkovisko nevyužité a rypnem si vždy, keď uznám, že to je potrebné, si vzťahovačný.

Ja píšem v tomto prípade o problematike, ktorú poznám dlhé roky na vlastnej koži. Každý obyvateľ tohto sídliska, by si pri slovách že sa “nafúkol problém, ktorý vlastne ani nie je” zaťukal po čele. Choď im to tam povedať, že nepotrebujú parkoviská, uvidíš ako sa ti poďakujú :imp: :imp: :imp: . Vyjadril si sa k niečomu, o čom nemáš ani potuchy :unamused:

Ach jaj Pozorovatel, čo s tebou, tak som asi sprostý aj s tým pánom a novinármi, čo jasne napísali, že súčasné parkoviská nie sú využité v plnej miere tak ako aj v BA a inde na Slovensku, lebo Slovač je už tak lenivá zdvihnúť ten svoj lenivý zadok, že nikomu sa nechce prejsť 200m ďalej, než musí a každý potom len nadáva na to, že parkovanie v centrách miest atď. je drahé. Môj názor, čo s ním spravíš :question:

Ale to nie je len problém pre Slovač, to je aj v Čechách a vsadil by som sa že aj inde v strednej Európe… Ľudia sú, keď to trocha bagatelizujem, bohužiaľ zvyklí len nariekať a nič iné nerobiť… A politici zasa radi vyvolávajú vášne pri problémoch ktoré tak nehoria a vážne prúsery len zametajú pod stol…

Ja len kratku poznamku: Slovac a nielen Slovac je leniva, ale to nemusi byt o lenivosti: pre biznismana je vyhodne vsade ist autom, stat pri vchode firmy, domu, bytu, lebo ide o cas a cas su peniaze a nejake sa vzdy najdu aj na (pre niekoho) drahe parkovne. Inak ale suhlasim, SLovaci su lenivi doma, v zahranici makaju, ale doma su lenivi a aj tu tak vyzera - prva lenivost je hned pri volbach. :angry:

Ty si myslíš, že lidi ze sídliště je možné přesvědčit, že nepotřebují na svém sídlišti, kde je s parkováním problém, další parkoviště, když je dost míst na placených parkovištích v centru? Kdyby bylo dost parkovacích míst na sídlištích a málo v centru, tak bych považoval za správné obyvatele sídlišť přesvědčovat, aby do centra nejezdili auty ale MHD nebo na kole.

Nene… to si nemyslím.. Souvisí to s tím, že lidi si zvykají lehce na komfort, a když ho má jiný, chci ho mít i já. Naopak, například parkování v centru Prahy je dnes velký problém, pokud nemáš modrou kartu. Osobně do centra chodím pěšky nebo MHD, třeba z letné nebo žižkova, ale znám lidi kteří prostě mají líný zadek, jezdí do centra autem, parkují kde nemají a pak vyřizují výzvy s pokutou… To všechno proto, že se jim nechce strávit víc času hledáním buď vhodného místa nebo nedejbože použít “socku”. Ne vždy bývá na sídlištích dostatek místa, ale nějaká místa k parkování se většinou najít dají, i když třeba trochu dál… Problémy s parkováním je nutno řešit, ale ne vždy je to tak horké jak to někteří prezetují… Občas si taky zanadávám, že není kde parkovat. Ale pak si člověk uvědomí, že se holt někdy musí trochu snažit :wink: Plánování jsme tu už měli, dnešní doba spíš reaguje na aktuální potřeby, které se ve městě jako určitém živém organizmu samozřejmě neustále mění…

K tomuto konkrétnemu problému píšem konkrétne, lebo viem, že je na tom sídlisku viac ako desaťročie neriešný problém s parkovaním. Toto si viem porovnať a píšem to ako očitý svedok. Takže Dy maj si svoj názor, vôbec ti ho neberiem. Pravda je však iná. Jarda trafil klinec po hlavičke :wink: . Konkrétne na tomto sídlisku sú veľké výškové rozdiely a je veľmi rozťahané po kopci. Takže nemáš kde zaparkovať pri dome, choď kilometer, alebo aj viac hore-dole na anonymné parkovisko s absolútne zlým prístupom, kde nájdeš odreté auto ani nevieš od koho. Alebo aj ukradnuté. To ale určitým ľuďom nevysvetlíš,lebo to nezažili, nepoznajú, len teoreticky mentorujú :unamused:

Pozorovatel, ja teoreticky mentorujem :question:

Moje rypnutie do PB ako si to sám nazval vyvolalo dosť veľkú diskusiu. To je na zváženie.

Príliš ma nenávidíš, toto je len diskusia, tak sa uvoľni, daj si čaj/kávu/pohár vínka, ale nebuď osobný a nenávažaj sa do mňa prakticky v každej téme, buď taký láskavý - píšem to sem, lebo Pozorovatel nečíta moje IS.

Mňa na tomto fóre dovolím si povedať, nenávidí cca. 5 ľudí: Pozorovatel, romanca, JoHnZ, kaviarista, devil, s Adaiosom som uzavrel veľký mier, lebo som bol na jeho pozvanie u neho doma 5 dní a mám tu aj dosť veľa zástancov. Ale stále je to len o tom: diskusia je len diskusia.

Vytvoril som túto tému nie na hádky, ale na konštruktívne diskusie.

Niekedy mám chuť celú sekciu Cestná sieť zmazať (čo sa samozrejme nedá), inokedy mám chuť zodpovedať 20 otázok a nie je moja povinnosť súhlasiť s každým užívateľom na fóre, kto si to myslí, ten je na omyle.

Nemýľte si fakty: nesúhlasiť s názorom - to neznamená - nenávidieť dotyčného.

Nesúhlasím s kruhovou križovatkou v SE tak, aby na nej boli priechody pre chodcov, nesúhlasím s vybudovaním druhej cesty v PK, nesúhlasím ani s tvrdením, že v PB niet kde zaparkovať - nesúhlasím=vaše očakávania nezlepšia situáciu alebo sa podľa mňa mýlite a budem si za tým stáť z hľadiska odborného aj keď na mňa namierite zbraň a vystrelíte: diskusia je len diskusia. :laughing:

Dy, ty si paranoidný. Že ťa nenávidím? To je na smiech. Nepoznám ťa, neviem kto si, ani ma to nezaujíma. Reaguješ na moje príspevky, tak reagujem aj ja, to je celé. Vyryješ a potom sa divíš. Ešte keď si prišiel na fórum, hneď si sa do mňa naviezol. Vidím, že tu máš zoznam nepriateľov. Ja taký nemám. Do mňa sa stará len akýsi Dy. Ako som napísal, jeho problém, nie môj. Povedal som, že tvoje IS už nečítam, lebo si mi vulgárne nadával. Známka charakteru. Vždy si tu mal s niekym spory, ale to je tvoj problém. Skús na mňa nereagovať, bude kľud. Ja sa do teba nestarám. A keď nesúhlasíš s názorom, že v PB nie je kde zaparkovať, tak fakticky dodám, že to tu nikdy nikto nepísal. tak netrep. Nepoznáš, nevieš, ale prejaviť sa musíš, aj za cenu písania blbostí.

Zoznam ľudí, ktorí sa do mňa pravidelne navážajú a potom aj ja do nich, čo je zase na tom zlé :question: Zase ti niečo vadí. :unamused:

Nepíš na mňa, že teoreticky mentorujem a trepem, lebo si ako pokazená platňa. Nereaguj na mňa ty a bude kľud. Vulgárne som ti nenadával.

A znovu fakty pre ostatných: nadpis článku je ten, že sa idú stavať nové parkoviská, faktom je tiež to, že súčasné nie sú na 100% ani zďaleka plné, ale akýsi Pozorovatel napíše, že parkovanie je problém. Veď jasné: pravdu majú všetci, ale Eminem+mapman to krásne zhrnuli: je to o lenivosti prejsť 200 metrov. :angry:

Ono to není jen o lenivosti přejít 200 metrů. Jde také o to, že na parkovištích, kam lidé nevidí z oken a nejsou osvětlená veřejným osvětlením, se hodně krade, takže se lidé oprávněně bojí tam parkovat přes noc.