Mesto Bratislava - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

:open_mouth: … malo ma hneď napadnúť, že ide o železnice. :smiley:

Ďakujem za link. :sunglasses:

Roky spiace dopravné stavby sa mestu odkliať nepodarilo. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5169

Dokončený Most Apollo, pešia zóna siahajúca až na Obchodnú ulicu, duobusy jazdiace na Dlhé diely, rozšírená vozovka na nábreží to sú najväčšie úlomky pečate, ktorú Bratislave vtlačilo súčasné vedenie hlavného mesta. Naopak, stále v nedohľadne je výstavba električkovej rýchlodráhy, len snom zostáva prepojenie Tomášikovej a Račianskej ulice, most postavený na Vlárskej ulici naďalej vedie do stratená a nespája Kramáre s Kolibou.

Primátorovi Andrejovi Ďurkovskému a jeho radným sa nepodarí splniť iba osem z takmer 70 úloh, ktoré si stanovili ako prioritné pre končiace sa volebné obdobie. Až v siedmich prípadoch však ide o dopravné stavby, ktoré sú mimoriadne dôležité pre život metropoly.

Viac v článku. :laughing:

Rýchloelektrička sa možno ani stavať nebude. Mesto to nezačne pred voľbami a aj potom kto to zaplatí ? Jedine štát a plne pochybujem. :smiling_imp:

Naviac, rýchloelektrička v trase v ktorej je navrhnutá je nesprávna, lebo kopíruje viac-menej metro.

Verim tomu, ze sa mesto racionalne rozhodne a spoji sa v tejto otazke so zeleznicami. Tym padom nemusi rekonstruovat Stary most a zvysne prostriedky by mohli postacit na stavbu trate k zeleznici popod Dunaj a na nakup jazdnych suprav.

Bager: O ten link by som mal zaujem.

Vie mi niekto povedat, ci su niekedy v plane prestavby najviac zatazenych krizovatiek v BA (na mimourovnove krizovatky)? Napr. Patronka, Racianske myto, Safarikovo, krizovatka pri Hl. stanici… :question:

Ani jedno nie je v pláne. Respektíve, čo si ty predstavuješ pod prestavbou :question:

Šafárikovo je v pláne na zmeny pri výstavbe rýchloelektričky, ale presnú podobu neviem.

Pod predstavbou si predstavujem premenu na MUK, s niektorymi krizovaniami urovnovymi, + nadchody a podchody pre chodcov. Napr. ako Hodzovo namestie.
Lebo prave taketo krizovatky sposobuju velke zapchy, vid Patronka :cry:

Hm,

Patrónka bude rada, keď sa celá opraví.

Máš pravdu, chcelo by to MÚK, ale žiaľ, … :unamused:

Prestavbu Patronky na MUK vidim realne az po dostavani severnej tangenty. Inac by to nemalo vyznam, pretoze by sa zapchala prazska + SAV. Ale snad sa na tuto prestavbu bude mysliet… Idealne by bolo spravit system krizovatiek, ako maju vo Viedni na Gürtli pri SüdBanhof. :unamused: Ale to je asi len zatial taka utopia…

Ja by som podla osobnych skusenosti videl obrovsku pomoc, keby v BA zacali vodici jazdit normalne, ako sa ma , urcite by sa minimalne 50% problemov vyriesilo. Nastaste nechodim casto do BA, ale ked tam nahodou musim, tak to je zazitok aspon na 2 t. Resp zazit BA vodica na “vidieku”, to je zazitok taktiez. Aby som bol konkretny. Uplnou samozrejmostou je pre BA vodicov voist do krizovatky, aj napriek tomu, ze za nou nemoze plynule pokracovat, a tym padom blokuje ostatnych co by mohli preist ,a problem je na svete. Dodrziavanie 60-tky je asi len zbozne zelanie policajtov, kde rychlost vozidla ma nasledny vplyv na “zelenu vlnu”, a nasledneho upchavania vozidiel, ktore idu 60-tkou. Dokonca som niekolko krat zazil , ze vodici cuvali na dialnicnych privadzacoch ( z mosta lafrankony, ked sa neda preist cez krizovatku…) co si myslim je uz vrchol drzosti a arogancie a ignorovania akejkolvek slusnosti. Dalsi problem bude za chvilu, ked prvy krat nasnezi (1cm:-), uz bude v bratislave zasa kalamita, lebo vodici ignoruju akekolvek fyzikalne a prirodne zakony. Je logicke, ze ked nasnezi musim ist opatrnejsie, predlzuje sa brzdna draha…(zine gumy ni je vseliek na sneh) no v BA to asi neplati. Pocitajte pri prvom snehu zasa kolko zarobia servisy :slight_smile:. Cize trocha ohladplnosti menej arogancie, a trocha rozmyslat z normalnym sedliackym rozumom, a doprava by bola v BA vyriesena na 50%, a nemuseli by sme zbytocne investovat do vseliakych MUK-ov … :unamused:

:blush: Pacho neni vhodne, ked podla dvoch debilov, sudis vsetkych Bratislavcanov… Trocha zabiehame do OT, ale idioti su vsade, a to je jednoducho smola. Len v Bratislave je to trocha viacej ludi, nuz aj tych idiotov tu mame viac. :smiling_imp: :unamused:

Nuz ale spat k teme, je velka chyba, ze patronka sa nestavala automaticky ako MUK, ked sa to dalo urobit napriklad na Mierovom namesti (Hodzovo nam). Je to ale stale o tom istom.
z hovna bic neupletieme, resp. no money, no …

Stylom, akym sa jazdi v BA sa naozaj nejazdi nikde v SR a vacsinou je auto so zn. BA lahko rozpoznatelne na cestach mimo hlavneho mesta. To je fakt, ktory sa potvrdzuje aj u mna.

V BA su soferi zvyknuti na velke krizovatky riadenie takmer vyhradne semafarom (aj odbocenie vlavo je vacsinou len vlavo a nemusi sa davat prednost v jazde).

Problemy, ktore popisal Pacho maju vsak svoje dovody: hlavne a najvacsie mesto Bratislavy. Je treba si uvedomit ze velmi vela ludi, ktori maju SPZ BA… este aj neznamena, ze clovek pochadza z BA, to za prve. Za druhe su tu dopravne problemy - spominana zelena vlna sa da totiz zachytit aj pri rychlosti 80 km/h a naopak pri 60 km/h je dost mozna cervena vlna lebo velmi zalezi od toho kolko metrov od semaforov sa auto nachadza, ak je clovek 40. v poradi a prejde medzi poslednymi autami na zelenu, tak na dalsej krizovatke prejde na zltu a potom opat stoji.

Velkym problemom BA je parkovanie. Nedostatok parkovacich miest, nakolko tu smeruje aj vela ludi z ineho uzemia SR - uradne zalezitosti alebo prijimacky na SS, VS, dochadzanie za pracou atd. Ale na druhu stranu tento fakt je zase napomocny Bratislavakom kdekolvek v SR - nemaju problem zaparkovat svojich tatosov pomaly do kazdej volnej skulinky, kym “miestni” casto tento problem maju.

Nemyslim si ze keby sa zmenili dopravne navyky aut so zn. BA, tak 50% problemov sa vyriesi. Nie je to pravda, je to iluzia mimo bratislavskych soferov. A ja osobne sa stretavam skor s toleranciou mna ako mimo bratislavskeho sofera, idem si svojich 40-60 km/h, lebo vacsinou hladam urad, teda konkretnu ulicu a cislo domu a nasledne miesto na parkovanie a je mi srdecne jedno ci niekto na mna bude trubit alebo nie. Mimochodom, bezdovodne trubenie v mestach a obciach je zakazane a hrozi za to pokuta.

Co ja osobne vidim ako najhorsie v doprave v BA su chodci. Idu kedy chcu, je im jedno ci mozu alebo nemozu, totalna ignorancia premavky.

Eminem, s tvojim nazorom sa mozem len stotoznit. Clovek sa snazi spravat ohladuplne, ci je to bratislavcan, ci je to cezpolny… Aspon v mojom pripade to tak plati… :unamused: :sunglasses:

Nic to vsak nemeni na tom, ze je blbost, ak sa otvoria Sitiny, ze vsetky problemy patronky sa poriesia. Mozno na isty cas, ale akonahle sa postavi serverna tangenta, tak tie problemy zacnu zas. Snad sa podari dopravu po volbach nejako koncepcnejsie riesit… :imp:

Pravdu povediac, svoju reakciu som trocha nadniesol, a velmi ma potesili na nu reakcie, vidim, ze toto je seriozne forum, kde sa da diskutovat o vsetkom. Samozrejme mna by tiez velmi tesilo, ked raz zacas sa objavim v Ba, aby som mohol pohodlne cestovat, a uz teraz sa tesim, ked si vyskusam jazdu Sitinou, to urcite si nenecham ujist.

Je otázne, či rýchloelektrička vôbec je nutná :question: :unamused:

Samotná Petržalka potrebuje ešte jeden cestný most a treba si uvedomiť, že po tomto môžu premávať ďalšie linky MHD. :bulb:

Ja by som skôr išiel týmto smerom a modernizoval by som existujúce vozy jednotlivých liniek MHD, posilnil by som spoje a začal by som skôr budovať pomaly metro presne ako píšeš ty v súčinnosti so železnicami pri projekte Filiálka.

suhlasim

OK … nazvime to teda nosny system bratislavskej dopravy. Vid http://imhd.sk/ba/index.php?w=30212d372f2833ef3930212dea&mapfile=future&id=2

Metro Bratislava nepotrebuje, treba pokracovať v rožširovaní existujúcej električkovej siete a v budúcnosti “zrýchlodrážniť” jej súčasné trasy. Otázka je kde chcú páni na magistráte zohnať peniaze, keďže to vyzerá, že štát im nedá nič.
A tiež sa treba vzdať snov o dočasnosti električky na Starom moste a uvažovať o tom ako o riešení trvalom. Samozrejme s vylúčením individuálnej automobilovej dopravy z neho.

Teď mě napadlo proč/po kom se vlastně most Lafraconi tak jmenuje?

tak je pomenovana ta oblast na lavom brehu dunaja, ale je to skomolenina mena talianskeho inziniera. spravne by to malo byt lanfranconi :wink: