mesto si zobralo preto taky uver, lebo si myslelo ze stat doplati zvysok. navyse z toho uveru je na elektricku alakovanych len 1,3 miliardy, co je smiesne malo.
hlavne ze sa uz 2 roky zbytocne platia uroky a vysledok nikde .. a zrejme sa aspon dalsie 2 roky platit budu, kedze v buducorocnom statnom rozpocte sa nejako s peniazmi pre BA nepocita.
a pod mottom ficiaka o “vyrovnavani rozdielov” aj pochybujem, ze sa najdu nejake peniaze v roku 2008. vsak volicov tam nema, tak na co by daval do BA ? radsej da zase vymysli nejaku 13stu socialnu davku pre ciganov
Aha, už rozumiem. Ale ten úver bol jednak vo výške 3,2 mil. (ak obaja hovoríme o úvere z Dexie z roku 2004) a po druhé, nebol to úver na električku, ale na financovanie svojho programu priorít rozvoja hlavného mesta na roky 2004-2006. Čo bola kopa iných vecí, aj dopravných aj nedopravných. Ako vraví aquila, predstava bola, že zvyšok peňazí na električku doloží štát.
Ešte som si teraz pozeral návrh priorít, na roky 2004-6 tam bolo vyčlenených na úlohu “Prijatie rozhodnutia, príprava a realizácia I. etapy nosného systému MHD v Bratislave” 1,9 mld. Sk. (Zdôrazňujem, že tých 1,9 mld. je len na 1. etapu.)
Tak nemáš ani ty celkom pravdu , ja som si to teraz pozrel presne:
Úver od Istrobanky si vzala Bratislava vo výške 2,5 miliardy korún v auguste 2003. Splatiť ho treba do konca júla 2008.
Úver od Dexia banky Slovensko si vzala Bratislava vo výške 82,4 milióna eur, čo je približne 3,1 miliardy korún, v decembri 2004.
Zatiaľ to “sedí”, … tu je rozdiel:
Na prípravu nosného dopravného systému a pripojenie Petržalky 1,7 miliardy. Ty si tam (asi ) zarátal jeden z ďalších projektov MHD: na modernizáciu strojového parku dopravného podniku 260 miliónov, na rekonštrukcie električkových tratí mesto z úveru vyčlenilo 250 miliónov.
Stav “čerpanosti”:
Z 3,1 miliardy korún sa do januára tohto roka minulo asi 638 miliónov a to konkrétne na:
Z úveru od Dexie mesto zaplatilo rozšírenie Nábrežia L. Svobodu, dokončenie Mosta Apollo. či práve prebiehajúcu rekonštrukciu Košickej a Miletičovej ulice.
A tiež fakt:
Viackrát bola však v zastupiteľstve aj diskusia o presune peňazí, napríklad z kapitoly nosný dopravný systém na nákup autobusov alebo na výstavbu bytov, ktorá predtým nebola plánovaná.
No, Fico tam naozaj voličov moc nemá, Slota asi tiež nie a Mečiar ten takisto žiadna sláva. Ani ich tu mať nebudú, nech by tu aj investovali. Tí Cigáni budú vďaka SNS blokovaní, podporuje sa hlavne ich vzdelanie. Ale to je OT.
Viete niekto viac o tom, ako to teda je s tym rozsirenim? Je totiz faktom, ze Racianska je rozsirena na dva pruhy. Nikde sa vsak o tom moc nepisalo. Myslim, ze sa este planovala prebudovat krizovatka pri Zvaracskom ustave a dorobit odbocovaci pruh na Pioniersku.
Táto téma sa bude venovať rozvoju (dopravná situácia, bytová výstavba, modernizácie bytových blokov, zeleň, …) v najväčšom sídlisku strednej Európy. Dotýka sa cca. 100 tis. obyvateľov.
Ja sa na tú Obchodnú ulicu asi zájdem pozrieť, tie atrakcie môžu byž zaujímavé. Ale keby som vedel, koľko problémov tu bude pri tejto výstavbe, už tu je jedna extra téma dávno vytvorená.
Správa o plnení jednotlivých úloh vyplývajúcich z Programu a priorít rozvoja hlavného mesta SR Bratislavy na roky 2004 – 2006 predkladaná na zasadnutie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy 28. septembra 2006. bratislava.sk/MsZ/Aktualne/M … 06/Bod_08/
Je tam čerpanie prostriedkov aj popis.
Aj tato stavba poukazauje na zasadnu ignoranciu statickej dopravy pri novostavbach - vid 185 bytov verzus 143 garazi. Spominane parkovacie miesta vonku nebudu stacit, ved budu volne pristupne, takze ich obsadia z velkej casti sucasni obyvatelia okolitych domov. Kto bol v Petrzalke, vie dobre, aky akutny nedostatok parkovacich miest tam je. Parkuje sa vsade - nielen na chodnikoch, ale aj na trave.
to je stale malo, najma ak uz teraz maju ludia 1-2 auta. a to hlavne v BA. aj ked je fakt ze podla ficovej vlady zije v petrzalke az 65% ludi pod hranicou chudoby
btw. petrzalka ma jedno obrovske stastie, ze v dobe jej budovania boli komunikacie budovane silne predimenzovane a mimo par usekov, kde sa pocitalo s metrom, kde to neni dobudovane su temer vsade 2+2 cesty a tak je to jedna z mala mestskych casti, kde nie su zacpy na dennom poriadku.