Mesto Bratislava - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

novy usek bude “iba” jednorozchodny

gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=32584

spojenie 3 radial a predlzovanie trati by mala byt priorita. toto mal byt predbezny navrh elektrickovych projektov spred 4 rokov (ciastocne ako alternativa k filialke). neviem ci priprava aj zacala, pochybujem. skoda lebo toto ma hlavu aj patu.

Devil, je to z nejakej štúdie, alebo nejakého iného dokumentu? Niečo podobné bolo spracované v rámci nového Generelu dopravy. Neviem či si ho už videl. Otázne je do akej miery sa tým vedenie mesta bude riadiť, resp. na aké priority sa vyčlenia peniaze. Nové električkové trate treba. Hnevá ma ale, že sa upustilo od myšlienky duálneho rozchodu. Podľa mňa by každá nová trať mala byť stavaná v duálnom rozchode, detto aj modernizované trate. Ak nie priamo, tak aspoň urobiť projekt a stavať to tak, aby bolo možné rozchod 1435mm kedykoľvek doplniť, bez nutnosti nejakých veľkých prerábok a bez výrazného prerušenia premávky. Myslienku tram-train netreba opúšťať, aj keď má k realizácii zdanlivo ešte ďaleko.

Upustenie od duálneho rozchodu je škoda. V Petržalke sa mohlo využiť prepojenie na železničnú trať a tú využiť pre spojenie so Slnecnice, rozrastajúcim Jarovcami, Rusovcami. Detto v Dúbravke smerom na Záhorie. Aj Račianska, Ružinovská a Vajnorská radiála by mala zmyselné napojenie trate a okolité obce.

tu je zdroj:

bratislava.sk/MsZ/Archiv/MsZ … rava_4.pdf

dualna trat nie je zla myslienka - podla toho kde sa maju trate prepojit, pre okrajove stvtrte je lepsie postavit zastavky na tratiach ZSR tak ako sa planuju uz roky. npr. z vajnor je lepsie ist vlakom na hl. stanicu ako tram-trainom. dualna trat je zaujimava pre sirsie centrum.

to je uz bohuzial neaktulane, treba pozriet ten zmrveny dopravny generel bratislavy ..

nieco sa zachovalo, ale kopu veci sa riesi uplne zle..

to su len papiere, radsej polovicaty zrealizovany projekt ako super plany ktore nie su a nebudu. BA potrebuje prilakat ludi na kolajovu dopravu pritom za 25 neurobila nic a spolieha sa na dialnice.

to je mozne, ale problem je, ze nielenze sa nebuduje, ale aj ten plan je zly :slight_smile: ci skor :frowning:

Sen našej Vlády o Hyperloope:

Ved uz je po volbach a neviem o tom, ze by som pouzil nejaky stroj casu a vratil sa do minulosti :laughing: Idem radsej dalej snivat aj s nasou vladou o spojeni BA-KE za 25 minut.

Vizualizácie 2. etapy električky v Petržalke

aktuality.sk/clanok/320252/v … petrzalke/

ndsas.sk/aktuality-bratislav … 372s49253c

70 000 áut za deň Vajnory- Senec to je podľa mňa na paralelnú R-ku do 2023 ak rastie doprava 5%.

nie to je akurat na 3+3 a konecne robit nieco s vnutromestskou dopravou a este so suburbanizaciou. Dokedy budu ceny bytov v BA takto umelo vysoko?

To je druhá vec. Bratislavská výstavba je živelná. V podstate aj nový obchvat len zdvihne tieto suburbanizačné tendencie ala najvačšia dedina sveta Los Angeles. Ale to Slováci nemajú také myslenie aby sa investovalo do Park and Ride a alternatívnych druhov dopravy. Skôr žijeme americký sen, čo tlačí ľudí do aút a núti stavať domy na predmestiach. Dopravná indukcia čím širšie cesty tým viac aút u nás platí najmä v BA.

Ok presvedčili ste ma nech je tam len 6 pruhová D1 :smiley: Zrejme by sa malo počkať, čo s dopravou urobí tunel Karpaty. V podstate intenzity na D4+R7 sú len hypotetické.

to je akurat na 3+3 ako uy spomenul maxx, cize ked to nebodaj po triblavinu ozaj rozsiria na 5+5 a potom to bude 3+3, tak je to v pohode.

150.000 aut/24h v useku Prievoz - Ruzinov. Ze sa vobec nehanbia udat take cislo. Pri vynechani 8 hodin v noci ked je tam minimum aut to vychadza: 150.000aut/16h = 9375 aut/h. To je 2343 aut/h na pruh a to je 1,5s od predneho blatnika po predny blatnik. Kde je plynulost, bezpecnost? A to neratam, ze vacsina aut je tam sustredena v 4h+4h spicky a zaroven v smere spicky je podstatne viac aut ako opacnom.
150.000 aut/24h je cislo totalneho naplnenia 2+2 cesty mimo noci.

Veď tam sú presné merače. Tak sú čísla presné. Čo by sa hanbili, veď preto sa rieši výstavba D4 a R7. Skôr by sa mali hanbiť Blaváci že nevedia chodiť vlakmi a MHD. Takéto šialené intenzity by ste v porovnateľnom Brne aj bez okruhu hľadali márne. Sekundárne by sa mali hanbiť architekti a urbanisti za ten výkvet bratislavskeho paurbanizmu. Takéto intenzity sú dlhodobo znakom nefunkčnosti mesta a nie vina NDS. Po dostavbe D4 ani fuka na dialnice v tomto meste :smiley: scitani2010.rsd.cz/content/doc/62-03.jpg

Tie intenzity su sialene preto, lebo cela premavka zo Slovenska je nasilu napchata na jednu cestu cez Bratislavu. Brno ma ukazkovu hviezdicovu strukturu ciest, kazdy kto vychadza z Brna vojde na svoju cestu, ide von a opacne smerom do Brna. V Bratislave je hviezdicova struktura z jednej strany nemozna Malymi Karpatmi, z druhej strany hranicou statu. A ten zbytok je obmedzeny megalomanstvom a preferovanim D1. Ak by boli radialy na Pezinok, D1, Senec, Most pri Bratislave, Samorin, Devin, Stupavu brane rovnocenne, spravene ako 2+2 obycajne cesty bez uzkych hrdiel ako semafory, stopky a pod. tak by v Ba nebol ziaden problem.

Terén je výhovorka. Bratislavskí utopisti z hlavnou šialenou triedou cez stred mesta a tými segregovanými nadchodmi. Nemôže to mesto fungovať lepšie. Veď to boli manifesty komunistov ako rozrýpať mesto hlavne rozbiť bloky ulice námestia a vrchol segregácia a postaviť obludnú komunikáciu stredom mesta. Píšem to preto lebo to tak stále funguje na margo D1. Tá zotrvačnosť komunistov v hlavách je neuveriteľná. To by sa aj Franz Jozef zhrozil ako dopadla Bratislava. Verím že tá D4- R7 to nejak pomôže nanovo preskupiť. A aspoň zakopú tú cestu cez Petržalku.

Lorenc, no ja neviem, keď už spomínaš toho Franz Josepha, a D1 ako diaľnicu vedúcu stredom mesta, pozri si napr. také A22, či A23 vo Viedni.. To sú skutočne diaľnice vedúce stredom mesta. Detto A7 v Linzi.. Oproti nim a intenzite urbanizácie územia ktorým prechádzajú je D1 len len slabý odvar.. Preto nerozumiem tomu, prečo chceš D1 v Petržalke “zahrabávať”.. Je to normálna štandardná diaľnica v meste, akých sú vo svete stovky..
K MHD a železniciam v BA sa ťa chcem opýtať kedy si naposledy cestoval MHD v BA a odkiaľ kam. A detto aj odkiaľ kam by si v BA využil železnicu. Dúfam že mi na to odpovieš. Vďaka..
K tým financiám, ktoré by si po dostavbe D4 do BA viac nedal by som povedal len toľko, že už vyše 20 rokov sa tak deje a mesto musí financovať štátne cesty na svojom území, čo je šialený nonsenz a potom tie financie chýbajú samozrejme inde.
Spravovať štátne cesty je úlohou štátu, ale u nás si hnilý štát neplní svoje povinnosti a hodí to celé na plecia mestu, čím výrazne vyciciava mestský rozpočet..
Kto kedy vráti mestu tie peniaze čo namiesto štátu muselo vyše 20 rokov investovať do stoviek kilometrov skrz extrémnu vyťaženosť výrazne opotrebovávaných štátnych ciest..? Nikdy nikto! Za tie prachy za vyše už mohla byť postavená aspoň časť podzemky trebárs z Petržalskej strany Dunaja po Hlavnú stanicu.
Ľudia ktorí v BA žijú a je ich na tom malom území vyše 10% obyvateľstva Slovenska, platia tiež dane, ale bohužiaľ ešte od ješitných rozhodnutí Mečiara sa ten stav nezmenil a mesto na to ekonomicky dopláca..
Každý štát si buduje a zveľaďuje svoje hlavné mesto, lebo je to výkladná skriňa štátu. Na to má prispôsobené svoje zákony, aj rozpočet. Ale Slovenská mentalita je taká, že na svoje mesto zvysoka “se..” A tak Bratislava v porovnaní s Prahou, Viedňou, Budapešťou, či Varšavou, ale aj Kyjevom a inými hlavnými mestami na to je ako je a vyzerá ako vyzerá.. Bohužiaľ.