Mesto Bratislava - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

jany, ok. Ale povedz úprimne, samozrejme vynímajúc tvoju manželku, či som nenapísal pravdu, čo sa týka vyššej agresivity vodičov suv? Tým netvrdim, že nie sú medzi nimi , aj štandardní , ohľaduplní vodiči. a tiež netvrdím, že ostatní vodiči sú "anjeli ". Osobne mám “krosver” mne vyhovuje hlavne v meste, vyšší podvozok väčšie kolesá kompaktné rozmery.

Oto suhlas, vecsina zien nevie jazdit. Nerad,ale pustim troch sukromia. Dcera jazdi 30 rokov. Dal som jej na zaciatku moje auto ktore malo dlsku 5.20 m. Jazdila s nim do skoly akoby sa nechumelilo. Ked si mal moznost jazdit po New Yorku a zaparkovat kade tade, tak vies asi o com pisem.

Pacho, tu je hadam 80% suv ale ja tu nevidim rozdiel v spravani. Tam u vas z vyskou auta umerne rastie asi aj ego :smile:

amerika, je amerika. ?. ale bohu žiaľ na sk, je stále auto, ešte akýsi status postavenie v spoločnosti, a nie pracovný nástroj, s ktorým sa dostaneš z bodu A do bodu B. Sú to síce len osobné postrehy, ale napr I, alebo D, GB tam nevidíš až toľko suv, ako na sk. …

Akurat ze v meste su tukance a prehnute plechy a narazniky a mimo su tazke nehody. Ked do mesta treba suv tak na cesty krizom cez republiku treba tank.

Zasa amerika ma kusok iny rozmer vseobecne. Jazidm s Mondeom mk5 (v US Ford Fusion) a kym v USA je to mensie auto strednej triedy, na slovensku sa mi bezne stane, ze sa nevojdem do parkovacieho miesta.

1 lajk

Mam tu skusenost. Chodim" pravidelne " kazdych 5r. na SK. Lidl ma 40 parkovacich miest a nemozes sa skoro dostat z auta von. Keby namalovali 35 miest, tak to nikto nezisti ked tam auta stale prichadzaju/ odchadzaju, ale kazdy by ocenil viac miesta. To neni ako pred firmou ze rano zaparkuju a poobede sa ide prec.

1 lajk

vtipné je, že šírka parkovacieho miesta je podľa normy niekedy zo 70tych rokov a vtedy to nikomu nevadilo. teraz, kým sa norma nezmení, nikto dobrovoľne širšie miesta riešiť nebude, lebo by si znížil kapacitu.

ja osobne mám Tiguana a tiež teda denne do práce vozím vzduch, ale toto auto som si vybral kvôli mojej výške. Keby som mal Clio, musel by som to spraviť ako Highower v policajnej akadémii :smiley: a chápem aj argument bezpečnosti, sám mám za sebou detskú sedačku. všetci na to máme nejaké dôvody. ale kým budeme jazdiť ako hulváti, je úplne jedno, aké máme autá. a podľa toho, čo sa písalo vyššie, má s tým asi každý z nás osobnú skúsenosť skoro denne.

1 lajk

Pri niektorých vodičoch SUV mam dojem, že kúpou SUV automaticky kupuje aj prednosť v jazde ….

5 lajky

nie nadarmo sa už pred rokmi rozprávalo - kto má prednosť? ten väčší :smiley:

2 lajkov

úzke parkovacie miesta zo 70-tých rokov podľa mňa je ten menší problém, veď čiara nepraskne, keď cez ňu prejdem :slight_smile: . Väčší problém vidím v hmotnosti aut. Garážove domy , sa projektovali -podľa platných noriem, kde ak sa nemýlim, bral sa ako etalon Ford Cortina, čiže cca 1000kg. Teraz máme bežné autá cez 1,5t, súv aj 2,5t, a o elektromobiloch radšej pomlčím. Keď k tomu prirátame opotrebovanie, resp. zanedbanú údržbu parkovacích domov, tak , Ja to vidím ako časovanú bombu, kedy sa niečo stane.

Na západe hlavne každý rok platia cestnú daň podľa výkonu a hmotnosti auta. Čím výkonnejšie a ťažšie auto, tým vyššia cestná daň. Pri výkonných SUV je to štvorciferná suma.

1 lajk

Vodiči na Slovensku celkovo jazdia ako šialenci. Pri neoznačenom križovaní, resp. spájaní sa dvoch ciest, ten čo ide v smere rovno ani len nepribrzdí, nieto že by ešte dal prednosť vozidlu z prava..

2 lajkov

šak ale nepísané pravidlo je kašľať na pravú ruku, prednosť má ten, čo ide rovno :smiley:

1 lajk

Dokoncovacie mechanicke prace na “premosteni”…

4 lajkov

…tu niekto spomina tunel popod Dunaj - namiesto mosta s UFOm… link - FB

2 lajkov

Hej, zajtra tam uz budu bagre a do volieb je to spravene. :rofl:

https://www.sme.sk/bratislava/c/nebezpecnu-krizovatku-ivanska-vrakunska-a-trnavska-cesta-cakaju-viacere-zmeny

Ziadny podjazd ani nadjazd tam nebude. Akurat len pribudne odbocovaci pruh.