Mesto Bratislava - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

Most na Antolskej ulici v Petržalke čaká rekonštrukcia, doprava bude riadená prenosnou svetelnou signalizáciou
facebook.com/bratislavapetr … embed_post

Bratislava sa po 40 rokoch dočkala rozšírenia Harmincovej ul. Žiaľ je to v čase keď tu vládne team vallo, čiže vodiči dokonca prišli a pár metrov štvorpruhu - zabrali ich bus pruhy.
Namiesto rýchleho napojenia Dúbravky na D1 a Lamačskú cestu sa v tomto smere nič neudeje.

Ak sa dobre pamatam, tak tam bol dvojpruhovy tankodrom, takze by som netvrdil, ze automoblisti o nieco prisli.
Korektne by bolo uviest, ze bola zrekonstruovana cesta a pribudli dva bus pruhy.
A kedze autobusy budu mat vyhradene vlastne pruhy, tak sa zrychli aj pohyb automobilov. Predtym, ked autobus zastal na zastavke, tak zablokoval cely jazdny pruh, lebo zastavka bola priamo na ceste, nie v zalive.

Bus pruh je už zakreslený medzi Schneidra Trnavského a Ľuda Zúbku, kde roky bolo 2+2+odbočovacie pruhy. Snáď nebude bus pruh už pred križovatkou Schneidra Trnavského x Harmincova, lebo si neviem prestaviť ako sa z ľahkosťou dostane bus z ľavého pruhu na Schneidra Trnavského do pravého na Harmincovej - jedine že bude mať bus pruh pred križovatkou a skôr zelenú ako OA/NA. Úplne identický problém je v opačnom smere.

Bratislava si vezme 16,6 mil. eur úver na opravy ciest a mostov: Bratislava si zoberie 16,6 mil úver na opravu ciest a mostov . Splatnosť 20 rokov, 1% úrok. Pôvodný zámer bol polovičný, ale “mestu sa naskytla vyššia možnosť”. Úver dáva mestu spoločnosť National Development Fund II. Financie sa majú použiť na renováciu hlavných ťahov a aj mostu SNP, na spolufinancovanie s IROP etc. Zdroje sa môžu aj bez sankcie nevyčerpať, podrobnejšie v článku.

Ide o súčasť Slovak Investment Holding a teda ide o spoločnosť vlastnenú vládou.

Budú mestskí policajti merať rýchlosť a alkohol? Starostovia to chcú
auto.pravda.sk/magazin/clanok/6 … a-to-chcu/
Starostovia bratislavských mestských častí chcú posilnenie právomocí mestskej polície a zavedenie stacionárnych automatických radarov.

Na bratislavskom magistráte sa zas fetoVALLO.
Na Košickej ulici vznikol takýto bizár. Ulicou premávajú kĺbové autobusy MHD.
[album]49199[/album]

tiež som si to všimol… ako keby sa nedalo otočiť na námestí. asi má majiteľ nadštandardné vzťahy s primátorom

..nenasiel som ziadnu temu k zvalenemu a novopostavenemu mostuponad Maly Dunaj v bratislavskej Vrakuni, tak prispejem sem:
koncom minuleho roka sa zacalo s demolaciou povodneho stareho mosta. Predtym sa postavil v blizkosti docasny pontonovy most pre mhd a zachranne zlozky (a pre Pelleho).
Aktualne je situacia taka, ze na novovybudovanych betonovych pilieroch su ulozene zelezne nosniky. Priestor medzi nimi vyplnaju zelezom (roxormi) a predpokladam, ze buduci tyzden by to mohli zacat zalievat betonom… Nejake fotky a videa sa daju najst na FB-stranke Vrakuna, alebo na www.vrakuna.sk video

Aktualny stav:

1 lajk

takto to vyzeralo v stredu vecer. Dnes som videl, ze uz aj to stredne pole je priecne vyplnene roxormi

3 lajkov