Mapy a mapove podklady

Na google maps boli aktualizované podklady pre komunikácie, takže D1 pri Jánovciach už nieje hranatá, ale pekná oblá:
maps.google.com/maps?ll=49.02858 … 7&t=h&z=14

Ešte by to chcelo vylepšiť pri Svite.
(Dozmýšľal som, do ktorého fóra to patrí, ale nakoniec som to hodil sem.)

Pre zmenu D1 pred PO zmizla.

obcas sa nudim a z pozhananych mapiek potom vytvaram KML so zakreslenymi z.tratami a dialnicami … mozno raz sa mi podari dohotovit celu mapu SR … ale par lastoviciek som uz ukazal ako pr. presov z-presov juh … ale nemam vela casu tak to trva uz vecnost :wink:

hm hm, nejak som tu mapku nezachytil…

gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=5763 and soo…

Aj na maps.google.com už funguje autocomplete - automatické dopĺňanie textu.

Pre pripad ze by sa to hodilo, z OpenStreetMap som si nechal vyexportovat vektorovo cestnu siet od II.tried vyssie spolu s zeleznicami a hranicami… Mam to v ai - dalo by sa s tym pekne vyhrat a porobit mapy, no ja na to nemam absolutne ziadnu casovu kapacitu. AI ma 16 MB, ak mate niekto zaujem, napiste mi IS, poslem vam odkaz na stiahnutie…

Na zakladnu mapu sa daju nakreslit plany atp, praca na 15 minut vypada napr. takto: openstreetmap.org/copyright

fiha, to je docela gut .. nejake Q&A ti posielam cez SS

Na stránke SSC pribudli nové mapy, sú asi týždeň staré a niektoré veľmi zaujímavé. :wink: Napr. cdb.sk/sk/Vystupy-CDB/Mapy-c … vatky.alej
Ešte poznámočku a tip na zamyslenie a možné vylepšenie (najmä k adminom a moderátorom). Máme tu ešte asi 3 podobné témy, tak som spočiatku bol v rozpakoch, kam to vlastne vložiť..? :unamused:
Mapy SR - dialnice, cesty I. a II. triedy, “E”, &q, Cestná databanka SR,Veľké mapy SR - doprava, …

prosim ta ktora je mapa nová, lebo ten odkaz je len centralny na CD

Nové mapy sú napríklad Mapy okresov v mierke 1:200 000, na formát A3 cdb.sk/sk/Vystupy-CDB/Mapy-c … resov.alej
sú aktuálne k 1.11.2010. Treba vybrať príslušný okres z veľkej mapy SR kliknutím naň.
Potom sú celkom aktuálne mapy tu: cdb.sk/sk/Vystupy-CDB/Mapy-c … py-SR.alej
napr. ak pozrieš online mapu spoplatnených úsekov cdb.sk/sk/Vystupy-CDB/Mapy-c … useky.alej
mala by sa aktualizovať týždenne, takisto ako ostatne dynamické mapy tu cdb.sk/sk/Geoportal-CDB.alej

Google maps je dost neaktualna mapa, najma v statoch s rozsiahlejsou vystavbou dialnic.
Je este nieco podobne ako google maps, kde su mapy aktualnejsie?

Najaktualnejsie data su vacsinou na OSM:
openstreetmap.org/

Existuje kopec dalsich “rendererov”, ktore zobrazuju tieto data z OSM podla rozneho zamerania…

Neviem, ci to tu uz bolo, ale na tomto odkaze su skvele historicke vojenske mapy Rakusko-Uhorska+okolia okolo r. 1910.
lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/topo/3felmeres.htm

na maps.google.com konecne zakreslili nove useky dialnic a RC, ale planovac tras ich zatial nepozna

Len škoda, že sa častejšie neaktualizujú (nezhotovujú) aj reálne, satelitné snímky, myslím konkrétne našu krajinu - Slovensko. Niektoré miesta sú nafotené hádam aj 10 rokov dozadu.

minulu stredu som prave pozeral, ze na ggoglemaps este ani nebola zakreslena dialnica cez PB , naproti tomu na openstreetmap uz bol dokonca aj novy kruhac.

openstreetmap.org/?lat=49.11 … 8&layers=M

hm, ale nabrezna v PO nie. pokusil som sa ju zakreslit, ale nejako sa mi to nepodarilo. nieco som zadefinoval, ale mapu nezmenil.
google je pomaly v aktualizacii SK, ale stale ho mam rad

Takze aktualna hustota premavky v google maps je uz aj v SR
maps.google.com/maps?q=bratislav … 10&layer=t

Zaujimalo by ma, odkial maju udaje. Nie vsetky mi totiz pridu 100% relevantne.

z android mobilov ..