Mapy a mapove podklady

Tunel Sitina je konečne zakreslený v Google Map!!! :smiley:

to je dobra sprava, lebo coskoro budu aj nove mapy pre tomtom :wink:

inak zakreslili uz aj usek vrtizer - hricovske podhradie - zilina, dokonca spravne, ze len po bytcu plny profil a potom polprofil :slight_smile:

a aj nove useky na R2 pri tornali a ozdanoch su tam uz korektne dane …
taktiez nova situacia na secovskej ..

je len skoda, ze slovenske mapy od slovenskych vyrobcov nepostrehli podstatne starsie novinky co sa cestnej siete tyka :unamused:

mapy na zoznam.sk a mapy.sk nezaznamenali dokonca miestami ani tak stare veci ako mierova - senecka, alebo most apollo …

p.s. dovolil som si vytvorit novu temu ohladne map a mapovych podkladov.

najlepsia online mapa SR je podla mna www.turistickamapa.sk (s vynimkou google maps)
Tam su zakreslene useky prakticky ihned po otvoreni, tiez su zakreslene vsetky vo vystavbe :slight_smile:
Tiez sa tam da vsak najst par chyb ako D1 Vrtizer-HP iba po Bytcu, uz rozosavany usek cez PB ci sprejazdneny usek Presov-Svinia :smiley:

Turistická mapa je vážne dobrý počin - konečne! Ja osobne ešte rád používam supernavigator.sk. Nie je dokonalá, ale ujde a je tam veľa máp slov. miest. Čo sa týka mapy Bratislavy, niektoré (mne dobre známe) okrajové lokality sú tam zachytené presne, na rozdiel od google maps.

fiha, www.turistickamapa.sk je super, o nej som nevedel a je fakt presna. dik za tip :wink:

inac najparadoxnejsie je, ze nove cesty, budovy a ine stavby su tam zakreslene ihned po dostavani, kym turisticke znacky a ine uzitocne turisticke informacie su tam miestami hodne stare :slight_smile:

andrej dakujem, uzasna mapa.

inac ked sme uz pri tej turistickej mape, neexistuje podobna online tur. mapa rakuska?

No nie je turistická, ale nejaká podrobnejšia mapa na nej je: austrianmap.at/ - vyžaduje však Java Applet

maps.google.com/ uz zobrazuju aj teren, vratane Slovenska. A samostatne satelitne zobrazenie uz nie je mozne, len hybridne

inak, ja mam celkom rad mapy.pravda.sk/, lebo su rychle a prehladne. Bohuzial vsak nie su uplne detailne (nemozno nazoomovat az na uroven ulic v mestach, okrem Bratislavy)

google maps ma stale aj satelitne snimky, pri satellite si musis vypnut labels :slight_smile:
co ma viac stve, ze stale nespristupnili viac podrobnych snimok :unamused:

Tak Slovensko je asi mimo hlavny zaujem… Napr. take Nemecko je cele v HQ.

Ja som im dokonca ponukal pomoc ohladom kosickej leteckej mapy (KE su fakt v ubohom stave na gmaps).

bbs.keyhole.com/ubb/showflat.php … Post129910

zial za vyse 2 rokov sa nenasiel nikto, kto by mi tam odpovedal…

Ale inak klobuk dole, teren vyzera velmi pekne.

No… v rezimoch Mapa a Satelitne ano, ale v Teren nie…

Nepoužívaj starú verziu na Mapy.sk, tú už majú asi na háku. Zato nová verzia beta.mapy.atlas.sk/ je dosť dobrá, dokáže hľadať okrem iného až na úroveň popisných čísiel ulíc miest.

sergej, neboj o nej viem, to vyhladavanie je super, len mapove podklady by mohli updatnut ..
resp aspon este pred par tyzdnami tam ani sitnuu nemali :frowning:

Mozno niekto poznate :arrow_right:
www.geoportal.sk

je vsak minimalne aktualizovany a samotna stranka je napr. oproti google maps dost pomala :unamused:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9804

na mapy.atlas.sk/ su konecne poriadne letecke snimky Slovenska (na google maps je vacsina uzemia v dost zlom rozliseni)

ja osobne mám letecké snímky s celého Slovenska ale žiaľ má to skoro 4 GB (hobby) a neviem ako to upnúť. našiel som to na jednom serveri ale ak to niekomu poméôže tu je link :

rapidshare.com/users/GR19UU

(ak by to niekomu pomohlo napíšte mi IS nech som namyslený:) )

Z ktoreho roku pana su tie podklady? Tipujem 2001 ? (podla stavu juzneho nabrezia v KE)

Je to asi z roku 2004,2005 podľa rozostavanosti diaľnice Važec-Mengusovce