Madarsko - Hungary

Dve fakt vydarene fotoreportaze z vystavby dialnicneho okruhu M0 vo vychodnej casti Bp, ktore na madarske dialnicne forum umiestnil RawLee :wink:
skyscrapercity.com/showpost. … count=1205
skyscrapercity.com/showpost. … count=1207

Tak na tejto stranke sa da kupit dialnizna znamka bez toho aby sme sa zastavovali na hraniciach alebo na pumpach:

autopalyamatrica.hu/aak_inde … m&nyelv=en

Jeeej, super, podarilo sa mi zaregistrovat, ja preklikat k 1170 Ft 4 dnovej znamke, cool! uz len mat cestu okolo :wink: Skoda, ze to nefunguje ja u nas

RawLee umiestnil(uz tradicne) na madarske forum o dialniciach akusi novorocnu sumarizaciu existujucich, budovanych a planovanych usekov dialnicnej siete v Madarsku aj s patricnymi odkazmi. :wink: skyscrapercity.com/showpost. … count=1260

Troška tabuľkovej štatistiky budovania a plánovania výstavby maďarských ciest:
skyscrapercity.com/showpost. … count=1341

Pre nás zaujímavé úseky na “dotyku” so slovenskou diaľničnou sietou sú naplánované stavať až po roku 2015 :unamused:

M30 Miskolc - Tornyosnémeti/Milhosť v nadväznosti na našu R4 až po roku 2015 v polovičnom profile.
M2 existujúci úsek do Vácu rozšíria na 2+2 roku 2010, pokračovanie od Vácu na hranicu Prassapuszta/Šahy k našej R3 až po roku 2015.
M15 15 km úsek z križovatky s M1 v Levél do Rajky/Rusovce rozšíria na 2+2 až po roku 2017
M10 z Bp do Pilisvörösváru v usporiadaní 2+2, ale z Pilisvörösváru do Dorogu(vrátane obchvatu mesta) už iba v polovičnom profile, pre pokračovanie na Esztergom(popr. Štúrovo) v neuvedenenom usporiadaní až po roku 2015.

Na záver zmienka o autorovi príspevku, ktorý vložil uvedenú tabuľku, RawLee. :wink:

hm ta M15 ma dost prekvapuje .. M30 uz menej ..

Znamena to, ze Madari budu v roku 2012 od nasich rychlostnych ciest na strednom Slovensku vzdialeni 87 km od Hronskeho Benadika (11 km od hranice pri Sturove) a 119 km od Zvolena (50 km od hranice pri Sahach).

Vyzera ze Madari asi skor dosiahnu hranicu v Sturove. Uvidime ako zareaguje Slovensko, ked useky na Slovensku su rovnako dlhe (Sturovo - Hronsky Benadik a Sahy - Zvolen). Madarom by logicky asi viac vyhovovalo Sturovo, kedze je blizsie pri Budapesti.

este doplnim taky “dlhodoby” projekt M21 od M3 po Siatorsku Bukovinku prevazne ako 2x2, pri hranici ako 2 pruhy. ako jediny -smerom na Sk- sa postupne buduje s terminom do 2013-15.

ibaze M10 (ci M21) nie je RC.

Kým má Slovensko k Maďarsku plnohodotnú diaľnicu 2+2 pruhy a Maďarsko stále len 1/2 profil a tento stav tu bude ešte 10 rokov, tak niet o čom …

to je mozne, ale uz maju 8 variantov dialnicnych mostov cez Dunaj pri Sturove: skyscrapercity.com/showpost. … tcount=295

Dúfam, že Ti nie je potrebné vysvetľovať čo je štúdia..? :wink:

Ďalej, ako Ti už devil napísal, M10 od Pilisvörösváru nebude cesta diaľničného typu, iba obdoba našej cesty I. triedy v usporiadaní 1x2, tak načo by im tam boli potom dialničné mosty 2+2..? :bulb:

Odkiaľ si zobral tých iba 11 km od Štúrova v roku 2012? :unamused:

Ďalej, od Vácu po Šahy je zhruba 36 km, od Bp po Ostrihom/Štúrovo tiez okolo 37 km, ktoré budú musieť ešte vybudovať, tak je to na rovnako, len s tým rozdielom ako som už uviedol(aj devil), M10 na rozdiel od M2 nebude rýchlostná cesta!

Na Slovensku už máme R3 zadefinovanú v trase od Šiah až po Zvolen, vrátane posudzovania EIA eia.enviroportal.sk/detail.php?a … ahy-zvolen To sa ale o nejakej “imaginárnej” trase od Štúrova po Hronský Beňadik povedať nedá, tá je zatiaľ len v polohe úvah v určitých “kruhoch” a regionálnych politikov, zatiaľ nebola ešte ani len nejaká konkrétna trasa predstavená, na rozdiel od úseku R3 Šahy-ZV, ktorý je už v hodne pokročilom štádiu prípravy, nemyslíš? :bulb:

Na R3 ZV-Šahy sa v r. 2010 plánuje cez eurofondy rozostavať na 1/2 obchvat Krupiny.

Mirkobb, aby si sa tu zbytocne nevytacal a neznevazoval (od coho si s kaviaristom stale neviete odvyknut), ja som za R3 cez Krupinu, lebo lepsie rozvija Slovensko (a dalej na Turiec aj ked v tom sa nezhodneme).
Ja tu pisem, ze podla Tvojho odkazu ma byt do roku 2011 M10 az po Dorog (je vyznacena modrou farbou), ktory je 11 km od Sturova.
Ci je M10 rychlostna cesta alebo nie - pouzivaj rovnaky meter ako ked hovoris o R3 popod Donovaly. Uz to, ze v roku 2005 mali 8 variantov mostov, svedci ze to asi Madari myslia vazne, najma ked cez most Marie Valerie nemozu chodit kamiony a doprava je tam husta, kedze je to blizko Budapesti. Ak si tadial niekedy isiel, vies o com hovorim. Okrem toho som videl na webe navrhy napojenia Ostrihomu nielen na M10, ale aj na M1 cez Zsambek.
Od Vacu po Sahy je podla ViaMichelin 50 km, ako som uviedol a nie Tvojich 37, ale to len na okraj.

Pochybujem, ze ide len o imaginarnu cestu, nakolko je na mape na stranke NDS, ktora si na nu vyziadala studiu. mesto.sk/prispevky_velke/sturovo … 7480.phtml
Len upozornujem na suvislosti, ktore ma napadli z Tvojich odkazov.

Takže Maďarsko na sever nespěchá, přitom na Košice a na sever od Budapešti bych čekal větší aktivitu.

Neviem ako funguje Tvoja verzia ViaMichelinu, ale mne ukázal zrovna ViaMichelin niečo iné.. :unamused: Tu máš odkaz na nie menej dôveryhodný zdroj ako ViaMichelin
mapy.cz/#x=143958016@y=12856 … 3248+40960
Tak si tam láskavo odčítaj, koľko to má, “ale to len na okraj”.. :wink:

Ok, tu je linka na “moju verziu” ViaMichelinu

viamichelin.com/viamichelin/ … rtAddress=
&strStartMerged=vac&strDestCityCountry=EUR&strDestAddress=
&strDestMerged=sahy&image2.x=0&image2.y=0#

Diky za Tvoj odkaz
[size=75]Update Link by B;[/size]

Nemajú dôvod :wink: . To čo u nás je brané ako napojenie Košíc na diaľničnú sieť, to oni tak neberú :wink: .

Presne to by som cakal aj ja, najma ked na sever od Budapesti zije pocetna madarska mensina na Slovensku a sme v Schengene.
Na vychod z Budapesti smeruje dialnica, na zapad tiez, na juh dokonca 3 dialnice, ale na sever ziadna.
motorway.hu/engine.aspx?page=Map

Zaujmave ze sa postavila dialnica na plny profil M5 od Szegedu az po hranice so Srbskom. Tam intenzity su este mensie nez na M15.