PS: Podla vsetkeho, prerusovana seda ciara tam ukazuje, kadial ma v buducnosti dalej pokracovat M30 (na KE). To ale tak skoro to asi nebude. Naviac, ta mapa je len navrh, ktory sa dal pripomienkovat do 15.4.2013.
A ta cervena prerusovana vetva pri smere na KE je co?
Podla google translatora:
Korábbi tervben szereplő. Nem épülő utak.
In the previous plan. Roads not built.
FYI StreetView Madarsko
mile, potesi, dik za info…preco im to tak dlho trvalo…
Konecne. Tak tu je priklad jedneho z tych zlatanych zosuvov na ceste c. 3 medzi hranicou a Encsom. goo.gl/maps/VTIVe
Z fotky to nie je az tak vidiet, ale su tam dost skoky.
je to fotene v novembri 2011, od vtedy sa to dost zhorsilo
skyscrapercity.com/showpost. … count=5830
Tu pisu, ze rozsirenie M0 na 3+3 od M6 po cestu 51 by malo byt hotove koncom leta (v septembri). Je tam aj odkaz na clanok v madarcine
Madari zacali stavat dalsi usek M3 k ukrajinskej hranici skyscrapercity.com/showthrea … t102837436 . Ked ho v r 2014 dokoncia po Vásáronyamény, budu od hranice uz len 20km. Kde bude nasa bananova republika? Furt pred Zilinou a Zvolenom …
jj, cez vikend som bol v Madarsku, opakovali to vo vsetkych spravach. tusim ale povodny termin je riadne zmeskany, ze?
a co hovoris na obmedzenia smerom na Miskolc? Snazil som sa ich zmapovat:
maps.google.com/maps?saddr=Route … ra=pr&z=12
AB: 50tka, pred B 40tka
BC: bez upravy znackou, cize 90
C: lokalna 60tka
CD: bez upravy znackou (90)
DE: 60tka
Kym sme sa dockali R4 a 3+3 na M0, kedysi dobra cesta je v cudu Uz sa tesim ako tu v lete budu polski kamionisti predbiehat dovolenkarov
ked sa jedna o dialn. spoj. vychod - zapad, tak v r. 2014/2015 budu mat madari cca 400 km dialnice (M1+M3) + neprijemny a pomaly obchvat BP
my budeme mat cca 380 km D1 (mozno aj viac) + Strecno + usek Turany-Ivachnova + PO NK…
cize, co sa tyka prave tohto porovnania, tak vzhladom na morfologiu SK sme na tom lepsie a aj budeme…nehovoriac o priem. rychlosti, resp. o intenzitach atd…
Kanky, toto je fakt argument na urovni naokolo blizsie:
- ked chces nieco splietat o obchvate BP, tak najprv nieco porozpravaj o “prijemnom a rychlom” NEEXISTUJUCOM obchvate BA
- ked je nase naokolo blizsie o 200km dlhsie, nez priame madarske spojenie, tak darmo, ze mame 380km, ked nam este aj tak chyba minimalne 100 km, a to prave tych najtazsich a najdrahsich, ktore nebudeme schopni dokoncit este 10rokov. (To mozes rovno ratat, ze my staviame spojenie na ukrajinu cez D2 na Brno, Ostravu a Katowice/Rzeszow, a uz mame aspon 700km, cize 2x viac nez madari!!!). Vymletost fakt na urovni. Realne slovenske spojenie na UA, ktore v pripade existencie by bolo konkurencieschopne tomu madarskemu, je BATT+R1+R2+KEMI (prip R7+R2+KEMI), a z toho nam chyba cca 180km R2 + 90km D1, a v 2015 z toho ubudne akurat tak 20km ZV-Krivan (a potom R2 obchvat KE).
“cize co sa tykta prave tohoto porovnania, tak” cez SK by dnes Vieden-Uzhorod nesiel ani v…y hej…cky Pacho, aj ked tvojimi argumentmi sa s nim uz dost vyrovnavas. Porovnavat kvalitnu, suvislu, priamu 2+2 az 3+3 dialnicu po rovine, ktora konci 20km pred UA hranicou s nasim DLHYM naokolo blizsie, tyzdne uzatvorenymi 1+1 tunelmi (a teda potencialnou nutnostou prechadzat po fakt zlom horskom prechode), prejazdmi mestami, buzerujucimi policajtmi a kamikadze vodicmi… Fakt, podme sa o tom porozpravat.
O morfologii nie je co splietat. Naokolo blizsie cez kopce sme si nakreslili my, aby slovenski tunelari mali 100 rokov co robit. Na BATT+R1+R2+KEUA (R7+R2) ziadna mimoriadne zla morfologia nie je (nanajvys na Soroske a Dargove). A najzabavnejsie je, ze teraz sa hej…kom zasa hodi argument o “nizkej intenzite na D1”, ale ked treba stavat D1 tak zas splietaju o “vysokej intenzite na D1”.
- priem. rychlost na existujucej D1 v BA je celkovo priemerne vyssia ako na obchvate BP
- pouzivas zlu mapu, inac by si nikdy nestrelil hlupost s 200km…ty chces silou mocou spajat hranicu s hranicou, ale ja sa na to pozeram inac…napis mi, pre ktoreho slovaka, z ktorej casti sk, bude vyhodne jazdit po madarskej dialnici???
mlynkujes tu dialnicne spojenie s UA…pre tych par aut, co dnes prejdu cez SK/UA hranicu, ziadnu dialnicu nepotrebujeme
to, ze tu zapleties R2 aj R7 som vedel…nie su a nebuduju sa, zbytocne o nich basnis…ale mozno o 10 rokov sa bude dat o nich zacat rozpravat
3+3 madari teda maju na tom useku, ti poviem…normalne na metre…
s tymi kamikadze vodicmi si tiez prestrelil…v porovnani s madarmi a rumunmi, ktori sa valia po madarsku, su slovaci krotki ako barankovia
- no sak BA aj nie je mesto, ale dedina (aj ked najvacsia na SK). Uvidime, aka bude situacia na M0 po rozsireni.
- Wien-Uzgorod: 575km po M1+M3, 573km po R1+R2, 625km po D1. Pri porovnani Wien-Mukacevo sa ten rozdiel v neprospech naokolo blizsie este zvacsi.
toto “napis mi, pre ktoreho slovaka, z ktorej casti sk, bude vyhodne jazdit po madarskej dialnici???” je o com, ked sa bavime o napojeni na Ukrajinu, ktore aj poliaci aj madari maju, a na rozdiel od tvojich obmedzenych tvrdeni, ze “pre par aut UA/SK”, vedia, ze tranzit vychod zapad Europy je obrovsky, a o tom sa tu bavime. Nie o tom, kolko slovackov potrebuje ist na ukrajinu. Slovaci sa dnes potrebuju (resp. musia) dostat do centristickej BA. A ked uz sa od veci pytas, “pre koho BUDE vhodne jazdit po HU dialnici”, tak praveze do dokoncenia R1 po ZV bolo pre vsetkych ludi cestujucich BA-KE kraj najlepsie jazdit cez HU, dnes sa tomu vyrovnava R1+R2.
To iste, co ty tvrdis o R2, plati ovela viac na D1. Tj, hotove po KE budu obe tak o 10 rokov s ciastocnymi polprofilmi, suvislo 2+2 mozno o 20. A o 10 rokov bude hotovy aj SZ obchvat BP, takze cesta madarskom sa tiez vyrazne skrati.
podla mojich skusenosti tu ale v poslednych rokoch nemeraju. ci sa mylim?
DrX,
ad 1: Bratislava je predsa nenazrane mesto ktore chce prezierat zdroje vytvorene na Gemeri, preco teda pocitujes absenciu obchvatu?
ad 2: Uzhorod je diera kde skapal pes (sorry), kolko osobnych/nakladnych aut tam denne chodi? Na Ukrajine su zaujimave oblasti Kyjev a vychod krajiny, kam sa ide ovela komfortnejsie cez Polsko. Nadavas na D1 cez kopcovity teren, pozeral si sa uz niekedy na mape co caka automobil ked chce pokracovat z Uzhorodu do zaujimavejsich oblasti Ukrajiny? Aj pri ceste do Lvova je lepsie Karpaty uplne obist.
Nechapem tuto mantru spojenie na Ukrajinu. Aky je tam realne dopyt? Preco mame sutazit s Madarskou dialnicou na UA, ktora ma zmysel pre auta z Talianska/Slovinska? Nechapem, kto odtial by isiel namiesto cez Madarsko cez nase R7+R2, aj keby stali hoci zajtra.
- s prvou castou tvojej vety 100% suhlas, ale druha cast/dosledok uplne zly: ja tu absenciu nepocitujem, ja tam nejazdim
. a to, ze sa v BA postavil “obchvat” stredom mesta povazujem praveze za dokas nasej tuposti…
- Spomenul som Uzhorod a Mukacevo na jednej strane, a Vieden na druhej, aby sme sa bavili o tom, ake su alternativy tranzitu Vychod (Rusko, Ukrajina) - Zapad (Vieden a vsetko na zapad/juh od nej, cize Rakusko, juzne Nemecko, Svajciarko, Francuzsko, Spanielsko, Portugalsko, ciastocne Taliansko a Cesko). Postav sa na madarsku M3 medzi Miskolcom a Nyiregyhazou, a uvidis, aky intenzivny ten tranzit je. A ak by mal cez SK najkratsie spojenie, porovnatelne kvalitou s madarskym, tak nie je dovod, aby nesiel po nasom uzemi. A to na R1+R2 bude, na D1 ale urcite nikdy nie.
take obmedzenia mas kdekade. ked sa npr. opravoval sfusovany most pri beckove alebo ked sa stavia protihlukova stena na R1 ci vlani asfaltovala D1 pri PN a HC tak tiez nebolo prijemne tadial ist…
2014/15 ? ved pisu ze MO ma byt v lete. to akoze 3+3 + odstavny pruh bude pomaly ? dokonca tam bude CB kryt cize dlhodobo vyrazne lepsia kvalita povrchu a menej obmedzeni kvoli opravam. to keby bude okolo BA, v 2020 alebo 2025 ?
jaj, a aka je navratnost M3 ked tam jazdi 30.000 aut a D1 pri PP kde nie je ani 15.000 ? mozno keby sa stavala RC max. R24,5 ktora by kopirovala teren kde sa len a znizila naklady…
tym padom si uznal ze medzinarodny koridor Va je vlastne zbytocny.
ja som jazdil len v prihranicnej oblasti ale vidiecky soferi su porovnatelny. a co sa tyka hl. tahov…no neviem neviem…koniec koncov aj madari mozu vytiahnut rezesovu a zacat zovseobecnovat.
cez H to bolo, je a bude stale drahsie, km aj casovo dlhsie..a ten “komfort” na M1 pri tych intenzitach, co tam su, by nejeden vymenil za nasu prazdnu I/50 alebo Pribinu…
prave toto je naookolo, to tvoje H dialnicne spojenie, ktore nie je lepsie v nicom…ten bezproblemovy dialnicny komfort je naozaj len medzi Gyorom a Mosonom na M1 a potom este na M3 a M30 a to je na tu vzdialenost malo…