Madarsko - Hungary

devil, ked raz bude MO 3+3, pojdes tam, zmerias priem. rychlost a uvidis…
navratnost tu nemusis motat, ja som pisal o usekoch, ktore uz su alebo sa uz stavaju…cize, uz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom, uz je to stav, ktory nik nezmeni…
zbytocna je v sucasnosti dialnica medzi MI a UA hranicou, plan nech je, ale do dalekej buducnosti…
raz si dam tu namahu a pojdem vam nakamerovat to madarske spojenie…len nech sa vo mne najde trocha chuti pouzit to ako alternativu…:slight_smile:

Na bod 1 mam iny nazor ale to nesuvisi s temou.

Ad 2: Google maps Graz - Kyjev:
[url\https://maps.google.sk/maps?saddr=Graz&daddr=Kiev+city,+Kyiv+city,+Ukrajina&hl=sk&ll=48.400032,13.579102&spn=8.00951,16.45752&sll=49.482401,23.796387&sspn=7.838192,16.45752&geocode=Ffo9zgIdkJbrACm7ZTAXhzVuRzGb3d_S0YqO_g%3BFbTOAQMdCMDRASkFRVrhTs_UQDH-RgEX0jFJdg&oq=Kiev&mra=ls&t=m&z=6[/url]
Google maps Linz - Kyjev:
https://maps.google.sk/maps?saddr=Graz,+Rakúsko&daddr=Kiev+city,+Kyiv+city,+Ukrajina&hl=sk&ie=UTF8&ll=49.167339,22.983398&spn=7.888354,16.45752&sll=48.400032,13.579102&sspn=8.00951,16.45752&geocode=Ffo9zgIdkJbrACm7ZTAXhzVuRzGb3d_S0YqO_g%3BFbTOAQMdCMDRASkFRVrhTs_UQDH-RgEX0jFJdg&oq=Grazc,+Rakúsko&mra=ls&t=m&z=6

Jediny usek, kde sa mozeme snazit v rozumnom case konkurovat je postavit juzny usek D4 a dokoncit D3 (aj mne sa cena za jej dostavbu bridi). Tymto sa zaroven riesi aj Pobaltie a Moskva.

Stale vsak nechapem, preco by sa mali kamiony vyhybat “hornatej” D1, len aby si mohli vychutnat Karpaty na ukrajinskej strane?

Btw ak by stala severna cast R4, bola by D1 zaujimava alternativa, ked by sa dali obist Katovice a Krakov.
A ak by bola R4 kompletna, D1 by stacilo dotiahnut po Michalovce, usek po hranicu s UA by postradal akykolvek zmysel.

Kompletna R4 by bola naozajstna alternativa pre kamiony iduce po M3 na Nyiregyhazu. Na druhu stranu naco by kamion isiel z Madarska na Ukrajinu cez SR a Polsko, ak tam moze ist priamo?

Sorry za linky, mali byt takto:

Graz - Kyjev

Linz - Kyjev

Nechapem, naco sa divas na Graz-Kyjev a Linz-Kyjev, ked oba idu cez Wien, a teda mozes dat rovno Wien-Kyjev. A tam ti vyjde:
1333km po nasej R1+R2 goo.gl/maps/dkRKj
1342km cez Katowice goo.gl/maps/E3ZKB
1358km cez BP goo.gl/maps/BjEqQ

S tymto v zasade suhlas: ti, ktori potrebuju ist z Viedne (a na zapad) na Lvov a kamkolvek na vychod/sever od neho, sa karpatom rovno vyhnu a pojdu cez Moravu a Polsko. Cize ti ukrajinci/rusi na madarskej M3 bud su z alebo potrebuju prejst cez juznu/juhozapadnu ukrajinu, alebo smeruju viac na juh, tj Taliansko.

Co sa tyka severnej R4, tak ta nebude este dalsich 30 rokov, a ani na nu nadvazujuce useky v polsku nie su ani v planoch. A bohuzial, pritom jej dnesnom trasovani (na sever/zapad od PO a potom rovno na vychod) sa pri dokonceni pekne predlzi.

Kanky: ja som Kosice-Schwechat spravil pred dvoma rokmi niekolko krat cez BP pod 4h30. Tohoto roku uz som siel po R1+R2.

lenze tie obmedzenia tam nie su preto, ze sa nieco opravuje. Je to taky slovensky styl opravy - dame obmedzenie a dovidenia. Ta cesta si vyzaduje rozsiahlejsiu opravu a bojim sa, ze tak skoro sa jej nedocka

da sa, mimo spicky pri BP, s jednou kratkou cikpauzou a jemne prekrocenou rychlostou…ale platis za dialnicu v madarsku a rakusku…a km to iste, co cez ZA…

Zas vsetko zle:

1. ci platim pri D1 platim za dialnicu na SK + AT alebo pri M1+M3 za HU + AT, to je to iste, nie? Hlavne ale, v HU za tu platbu dostanem prakticky suvislu dialnicu na celu cestu.
  2. kilometricky to tiez nebolo rovnake, lebo som siel cez BP. a to: KE-VIE v pracovny den okolo 10:00 a ziaden problem (spat som potom siel vecer, takze to bolo samozrejme bez problemov). Cize oproti D1 usetrenych 20km a ovela viac dialnice. Samozrejme, oproti R1+R2 dlhsie o 25km, a preto som tohoto roku uz siel R1+R2 (pohodlim sa R1+R2 ale M1+M3 v ziadnom pripade nevyrovna).
  3. kebyze idem po M0, tak sice by to bolo kilometricky rovnake s D1, ale casovo je M1+M0+M3 aspon o hodinu-dve kratsia (nehovoriac o situaciach ako dnes, ked treba prechadzat Braniskom :slight_smile: )

Wien - Kyjev 1320km:
D1 + chybajuca R4 Pripadne o 10km viac ak prejde cukrarensky variant cez Stropkov.

Tato trasa ma tu vyhodu, ze pred Zilinou sa clovek moze podla aktualnej situacie rozhodnut, ci pojde na sever na Krakov alebo na vychod na Presov.

Z mojho pohladu je D1 Michalovce - UA nezmysel, R1 + R2 moze byt zaujimava 1336km alternativna trasa a vyznam ma hlavne pre lokalnu dopravu.

R4 je ale naprosta nevyhnutnost pre vsetok tranzit ci uz na Ukrajinu alebo na Balt/Moskvu. Najmenej SO Presova treba cim skor.
Trasovanie R4 nie je problem pri pouziti D1, pri prejazde Kosicami je to ale neprijemnost, to uznavam.

Drx, v ziadnom pripade to nie je to iste…aj ked mozno v tvojom pripade ano..:slight_smile:..ale ked si slovak a jazdievas po slovensku, tak predpokladam, ze mas normalne rocnu dialnicnu znamku..aj ked je pravda, ze pre vela kosicanov, ktori nejazdia ani do PO, je take nieco na prd lebo s dialnicami to tam nie je ruzove…a ked mas tu rocnu slovensku znamku, tak uz nemusis kupovat dalsiu, to ti plati aj na cestu do ZA aj do BA aj do NR a pod…
cize, ked pojdes cez H na Schwechat po “prakticky suvislej” dialnici celou cestou, tak potrebujes platit za madarsku a rakusku dialnicu, inac by si ten cas neurobil…
cez ZA je to KM to iste, o 10 km sa nemusime bavit..a z BA na Schwechat sa pohodlne odvezies po rakuskej I/9, ktora neraz usetri cas v porovnani s dialnicou a je dokonca zadara…:slight_smile:
a casovo to cez ZA v porovnatelnom case zmakne hocikto iny…

Kanky, ty si fakt riadne odveci. Vsak ti tu ludia vysvetluju, ze este aj PO-BA nejazdia cez ZA. ale ty chces jazdit cez ZA KE-Schwechat!?!?!

“o 10km sa nemusime bavit”, ale rozdiel je 20km, a cez HU je to 1000x kvalitnejsia cesta nez D1, cize casovo ASPON HODINA, kedze treba ratat aj s prejazdom BA.

a inak, presne ako hovoris, v KE kraji je dialnic tak malo, ze rocnu znamku sa vacsine ludi kupovat nevyplati. ked par krat za rok idem do tatier, tak si kupim 10dnovu/mesacnu (presne tak, ako si ju dnes kupim pri ceste na schwechat po R1+R2; a presne tak, ako som si kupoval madarsku pri ceste na schwechat v minulych rokoch). a teda ani to nie je ziaden argument pre D1.

zle si to pochopil…ja som nenapisal, ze chcem jazdit z KE na Schwechat cez ZA…ale ze tvoja madarska trasa je to iste ako ist cez ZA a to je kapanek rozdiel…ostatne su samozrejme neporovnatelne…to si si aj sam priznal a radsej ides po E58…

hovoris to iste, len bledemodro, ale hlavne ZLE. porovnatelne D1 a M1+M3 nie su. Preto odkedy je M3 po Miskolc jazdilo 99% ludi po M1+M3, a odkedy je R1 tak je to tak 60:40 pre R1. Ale D1 je stale na 0.

prezijem nejaku 60-ku ale vlacit sa po obchadzkach alebo cakat v piatok v kolone kvoli nejakej oprave je vacsi problem. preto som vzdy pisal ze problem trasy cez madarsko je M0.

v dohladnej dobe neplanujem. ale intenzity si najst vieme a mozeme porovnat M0 3+3 a D1 2+2…

tak tie cisla co tu dnes hadzes, to su ine cifry…aspon keby si ich mal niecim podlozene, ze by bola nejaka serioznost…ale takto…po dnesku sa ti ani necudujem, ze bojujes proti dialnici pri ziline, kedze ju osobne nepotrebujes lebo Tatry su smerom od KE pred ZA-RK a pre Schwechat mas tiez jasnu trasu…si to proste zabil, moj jeden 83 rocny znamy tiez vidi dialnicu 2krat v roku a kupuje si 10dnove dialn. znamky, ked jazdi do Tatier alebo BA, ale tiez sa rad rozprava o dialniciach a prezera si mapy :slight_smile:

noo, ked najdes nejake korektne, cerstve…urcite by zaujalo

povedzme to tak, ze za posledny rok som na dialniciach najazdil aspon 10000km, z toho na ZV-BA asi 400 a na KE-PO a KE-Tatry tiez asi tolko.
A presne to, na co si teraz dosiel, na tomto fore hovorim cely cas, teda ze dialnicu A TUNELY okolo ZA nepotrebuje nikto s vynimkou tych, ktori potrebuju ist priamo do ZA/TN. Ostatni, ak by boli postavene zvysne dialnice/RC, by sa v pohode zaobisli, a dokonca by to mali kratsie a bez vecne zavretych tunelov.
Ale podla tvojej logiky by sa asi mali vsetci povinne vyvazat medzi BA a ZA, lebo tam je postavena pravoverna XXXslovenska dialnica!?!?! Vacsiu volovinu som uz dlho nevidel.

daval som sem jedno video z februara youtube.com/watch?v=UGQVdmyd … r_embedded

od septembra to bude podstatne lepsie, ale stale je to velka obchadzka a aj samotni madari mi odporucali jazdit smer M3-M1 cez mesto. V buducnosti mozno ocakavat zvysenu zataz obchvatu v smere od M5 kedze Rumuni vo velkom stavaju smerom na Szeged.

Nezmysel je v tomto kontexte hlavne D3. Ako si sam povedal, ani z Viedne nema nikto dovod ist na Lvov a sever/vychod od neho cez Karpaty (cize ani D3 ani R4, ani R1+R2+MI/UA), kedze cez Cesky Tesin maju vzdy viac dialnice/4-prudovej Rky, a je to aj najkratsie a bez kopcov. goo.gl/maps/QfNb6
Cize realne sa bavime len o tranzite na juh/juhozapad UA, a pre ten je rozumna len R1+R2 (alebo Madarsko).
Ci sa postavi D1 za Michalovce je v tejto bananovej republike taka hypoteticka otazka, ze o tom nema ani vyznam spekulovat. Jednoznacne ale mat dialnicne/RC napojenie Michaloviec a Roznavy na zvysok Slovenska by v normalnej republike malo vyssiu prioritu ako D3 alebo R4 do Polska. A to zvlast v situacii, ked poliaci na napojenie na SK totalne dlabu: na Cesko planuju/maju 3-full profily, na SK ani jeden, a kym postavia S19 aspon od Rzeszowa po hranicu, tak bude rok 3000. Na druhej strane ukrajinci po Uzhorod/Mukacevo dobre spojenie urobia, lebo ten koridor E50 realne potrebuju. A ak by mali rozumnu alternativu cez SK (teda porovnatelnu s HU), urcite by ju vyuzivali, uz aj preto, ze sa tu dohovoria. Ale my sa na UA odmietame napojit, aj ked historicky to bolo nase uzemie!?! (kedze ale tu sa totalne dlabe na vsetko, co je viac ako 200km od BA, aj na Slovensku, tak aky zaujem sa da ocakavat o UA :slight_smile: )

Zopakujem sa: na juhu/juhozapade UA nie je nic. Nie je tam ziadny ciel pre tranzit. Je tam krasna priroda a zachovale uzkorozchodne zeleznice.
V tomto kontexte (tranzitu) je R1+R2 bezvyznamna cesta.
Nechcem tym povedat, ze by sa nemala stavat, len mas podla mna od tej cesty privelke ocakavania co sa tyka tranzitu.

Ak ma tranzit na UA ist cez Karpaty, tak potom preco nie cez R4, kde je vyska Duklianskeho priesmyku okolo 500mnm a cast cez hory je najmenej 2x kratsia, oproti ukrajinskej E50, kde je vrcholova vyska okolo 800mnm a kopcovita cast je dlhsia?
Uvidime, co spravi s tranzitom dokoncenie juznej R4.

Trasa cez FM a Tesin je len o 20km a 15minut kratsia ako D1+R4. Do dvoch rokov ale na D1 pribudne Dubna Skala - Turany, obchvat Levoce (dufam) a Fricovce - Svinia.

Mas nejake realne terminy pre E50 na UA? Co S69? Podla mna sa Poliakom z eurofondami bude stavat S19 po rovine podsatne lahsie ako Ukrajincom E50 cez kopce. Ale mozno vies viac ako ja.

Podla mna za Michalovcami ma zmysel uvazovat len o obchvatoch obci na ceste 1. triedy.

To prehanas, jedina aktualne rozostavana stavba ktora je blizsie ako 200km od BA je obchvat Ziaru nad Hronom. Useky na D1, D3(aj ked je Svrcinovec- Skalite uplny nezmysel), R3, R4(juzna) su vsetky dalej. Este R2 za Zvolenom sa s odretymi usami do 200km zmesti.

Na juhu/juhozapade UA je Uzhorod a Mukacevo. Cize ukrajinci maju principialny zaujem tieto mesta napojit na svoju dialnicnu siet. Na druhej strane poliaci v trase S19 na juh od Rzeszowa nemaju vobec nic. A tak tam cokolvek robit na S19 v dohladnej dobe ani neplanuju: ec.europa.eu/transport/themes/in … part15.pdf .