Madarsko - Hungary

najma MO-M7 Od Gyoru smerom do Srbska a spat je zaujimave ked tam v lete chytim prechod Budapesti akurat medzi 14-16 h je to zufale…a idem krokom… :frowning:

dialnice sa proste buduje najskor pre tranzit az potom pre obsluhu uzemia.

je jasne,ze ked je špička …tak ziadna cesta nestiha..,..ono vlastne cez leto je narast dopravy vsade…aj o 30-40%…

porovnal som si vysledky scitania s udajmi zo stranky utadat.hu/ , kde su tusim hodnoty za rok 2009. Smerom na Rajku je slusny narast, smerom na Milhost +/- bez zmeny a smerom na Sahy zvlastny pokles:

M15: 13187 → 16722

cesta c.2 po zjazde z M2: 11824 → 12257
cesta c.2 pred hranicami: 6595 → 3478

cesta c.3 za Felsozsolca: 8246 → 10742
cesta c.3 pred hranicami: 5224-> 5253

Hm to je zaujimave , ale ked mam pravdu povedat ze ja som na Sahy este nesiel na dovolenku .Som zo stredneho Slovenska ,ale ked som chodil do Chorvatska tak 70 % hran prechod Rajka a 30 Komarno-Komarom . Za posledne 2 roky pribudlo aj Grecko takze cez BA uz nechodim.,…a oblubil som si aj Sturovo -Ostrihom..cez Dorog ,Zsambek na M 1 cez Budapest…M 0 -M 5

Este sa vratim k tomu poklesu Hran. prechod SAHY …Premyslam preco taky vyrazny pokles 6595 az na 3478 to je az pozoruhodne …a pritom pocet slov turistov do Chorvatska rastie takmer kazdym rokom..

i15, dik za sumar. Ak by sa madari na zaklade tychto cisel dokopali aspon k postaveniu 4-prudovky na useku Felsozsolca - Szikszo - Aszalo, bol by to skvely pokrok. Na dialnicnom spojeni VYCHOD SLOVENSKA - Europa by potom, po dokonceni nasej R4, ostali len dve dediny Forro a Csobad ( + Sebastovce :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: ).

Ked sa dokonci 4 prudovka R4 KE -Milhost intezita dopravy sa zvysi to je jasne.,ludia sa jednoducho naucia chodit po kvalitnej a rychlejsej ceste aj za cenu ze pojdu o par km navyse… :slight_smile:

Alebo polriadny polprofil az po Encs so 110kou.
Ono nasa R4 dotiahnuta zo psychologickeho hladiska vyborne az priamo po hranice (a to v plnom profile), urcite vyvinie aspon aky-taky tlak na madarov.

pre 10000 aut asi stavat dialnicu nebudu, ale obchvaty Forro a Csobad by sa mohli v dohladnej dobe podarit

Hej, podla tejto mapy roads.attus.hu/road_plans/kozop_2008_2013.jpg madari plan na obchvaty Forro a Csobad v prog.obdobi do 2013 mali. Ale nie som si isty, ci to este plati (a tiez neviem, preco su tie obchvaty vyssou prioritou nez Szikszo - Aszalo).

asi mate lepsi prehlad o hranicnych prechodoch na vychode…Ktory hranicny prechod ma najv intezity do Madarska:? Je to prave spominany Milhost-*Tornyosnemeti ?? Dakujem…

Lebo su lacne a jednoduche. Okolo Szikszo-Aszalo nebudu obchvaty, ale rovno M30 a ta nebude uplne jednoducha, kedze v ceste stoji mensi kopec. Ale myslim ze Madari by sa mohli trochu rozhybat, ked sa zacne stavat obchvat KE

ano, ale nie nie je to kvoli dovolenkarom jazdiacim do Chorvatska :slight_smile:

jasne i 15, ono az tak vela hr . prechodov tam na cestach 1 tr ani nie je.,..a ked sa casom dobuduje R 4- PO-Vysny Komarnik…tak to bude veselsie ,ale to si asi este pockame…

podla toho, ci budu ti ludia ochotni za nu platit…:slight_smile: bez uspory paliva, ci casu, si to urcite dobre prerataju :slight_smile:

No je to diskutabilne , ze ked chces usetrit a neplatit dialnicnu znamku napr 10 er , …, niekedy zistis ze tou alternativou useku kt chces prejst, neexistuje poriadna cesta 1 a niekedy ani 2 tr :frowning:

co ale nie je pripad useku Sebastovce - Milhost…:slight_smile:

no veru chlapi asi sme out v threade o madarsku …Takze aktualne kto mate teda najnovsie info ze otvoria tu skratku Obchvatu BP M 0 spojnica s M5 ,?

pytal som sa na skyscrapercity, ale asi to nevedia ani miestni Madari