Jééj, chybička sa “vloudila”, omlúvam sa. Zamenil som odkazy. Spomínaný Foto update v predošlom príspevku nafotil Qtya pred dvoma dňami.
Snímky zachycujúce dnešný okamžik sútieto.
Ešte malá poznámočka: Severný most M0 diaľničného obchvatu Bp pracovne nazývaný Északi híd má už aj svoje iné pomenovanie Megyeri híd.
Znamena to, ze sa zvysil pocet obci na Slovensku, z ktorych sa oplati do Chorvatska cestovat cez Budapest (obchvat) namiesto cez Szombathely.
Moja odporucana trasa pre Stredne Slovensko je Ziar na Hronom, Hronsky Benadik, Sturovo, Zsambek, zapadny obchvat Budapesti, M7, Letenye.
Tato trasa bude este rychlejsia, ked sa dokonci R1 medzi ZH a ZC a ked v septembri otvoria zostavajuci 15 km usek pri Nagykanizsi.
rastislav 5: Moja odporucana trasa pre Stredne Slovensko je Ziar na Hronom, Hronsky Benadik, Sturovo, Zsambek, zapadny obchvat Budapesti, M7, Letenye.
Jááj, to si si vybral veľmi aktuálnu trasu cez tú I/76, to sa musí uznať… Cesta ako lusk, vrátane tých 16 dedín, čo nimi prechádza, fakt dobré.. No a východzí bod zvolený ako “najvhodnešia a najprirodzenejšia križovatka” ciest Stredného Slovenska bol tiež vynikajúca voľba, kam sa hrabe taký Zvolen.. Alebo nebodaj to Ty už ideš podľa nejakej smernice tých dopravných plánovačov, čo chcú násilne pretrasovať trasu E77 a teda aj plánovanú R3 do jej novej polohy..?
No, ale vecne. Oproti Tebou odporúčanej trase je I/66 cez Šahy, následná madarská 2-ka (ako ju tu nedávno predstavil devil dialnice.info/album_cat.php?cat_id=105) a napokon M2 od Vácu po M0 v Bp “veľkopanská” diaľnica, inak to prirovnanie ani neviem pomenovať. Následne cez Bp je to tiež v pohode až po Budaörs, kde je križovatka M7 s M1. A ked sa za pár mesiacov spustí do prevádzky Északi híd resp. Megyeri híd, tak to už vobec nebude čo riešiť. Inak ma napadlo, že ked si to spomenul v madarskom vlákne, tak kadiaľ chceš absolvovať tú trasu medzi Ostrihomom a spomínaným začiatkom M7 pri meste Érd..? To by ma fakt zaujímalo, snáď nie len cez tie cesty III. triedy ako si naznačil v tom odporúčaní, že cez Zsambek?? To by teda bola ozaj exkluzívna tranzitná trasa na Jadran, to Ti poviem.. Ak už tade, tak potom cez 10-ku do Bp, to áno, ale to potom netreba ísť okľukou cez Štúrovo, že? Kilometricky je trasa cez E 77 a tá Tvoja stejná, pri východzom bode vo Zvolene ešte o 20 km kratšia. No a pokiaľ bude nejaká madarská M6 medzi križovatkou M7/M1 a Ostrihomom a následne mostom cez Dunaj a pokračovaním cez SK nejakou rýchlostnou cestou v tej deformovanej trase R3, tak to pretečie ešte hodne vody v Dunaji.
Ale neva, len kľudne “lobuj” ďalej o výhodnosti Tebou spomínanej trasy na Jadran…
Ja touto trasou (ano cez Zsambek, kde si na OMV kupujem znamku) chodim k moru pravidelne a podla stretavanych SPZ nie som sam. Chodil som aj cez Sahy (naposledy pred rokom), ale tam sa horsie predbieha. Od Slovenskej brany az po Sturovo je cesta bez prevyseni a rovnejsia ako medzi Zvolenom a Sahami. Ale je pravda, ze ani trasa cez Sahy nie je zla.
Moje odporucanie mozno pomoze Kysucanom, Zilincanom, Turcanom, Prievidzanom, Ziarcanom atd.
K Tvojim dalsim nezmyslom podfarbenym emociami sa vyjadrovat nebudem. Keby si si pozrel moje starsie prispevky, tak vies ze podporujem trasu Sahy Zvolen Banska Bystrica Martin.
mirkobb, bolo by dobre netahat sem temu trasovania R3.
rastislav5, tvoju uvahu beriem co sa tyka stredu Sk, ale nechamem suvislost so ZA, tam je podla mna trasa skor po D1 a cez rakusko.
a co sa tyka stredneho Sk, zatial je to tak pol na pol, po dokonceny vychodnej M0 to bude jednoznacne v prospech trasy cez Sahy, jedine pozitivum bude usek R1 potom vsak nasleduje I/76 v parametroch 7,5m v celej dlzke a v jej juznej casti cez same dediny, prechod sturovom, ostrihomom, ceste 10 (neviem akych parametrov a kvality) tiez cez niekolko dedin a nakoniec po ceste nizsej triedy po M1. od ZV po I/66 mas vsade 9,5 m od dudiniec 11,5 (ale to nie je podstatne) prevysenia nie su ako npr. DK-RK a ides cez menej dedin, od hranice cesta 2 hovori sama za seba dalej su to cesty dialnicnych typov ci ako sa to hovori.
[/quote]
Doteraz to tak bolo, ale dokoncenim dalsich 35 km (kompletnej dialnice pri Balatone) sa preferencie zmenia aj zo Ziliny. Ak porovnas madarsku M7 s rakuskou A2, tak M7 je prazdnejsia, rovnejsia a s takmer ziadnymi obmedzeniami rychlosti. Ovela radsej chodim cez Madarsko (ale pocuvam rakuske radio:-). Tiez vstup do Chorvatska je cez leto ovela vyhodnejsi z Madarska ako zo Slovinska, kadial ide skoro cela zapadna Europa. Cez Madarsko usetris 1 dialnicnu nalepku (potrebujes len madarsku namiesto rakuskej a slovinskej). Dokonca poznam aj Bratislavcanov, co chodia cez Budapest, lebo na Szombathely su same obmedzenia (aj ked ja som z Bratislavy vzdy chodil cez Rakusko)
Omlúvam sa, nebolo primárne mojím cieľom do tohto vlákna vťahovať trasovanie R3, ale nedalo sa to nespomenúť v reakcii na odporúčanú trasu od rastislava5, pretože ak by som reagoval iba na maďarskú časť tej trasy, tak by to bolo vytrhnuté z kontextu.
tam nie su vyznacene ziadne koridory a ani sa nemusia zhodovat s ich vlastnym cislovanim. koridor IV je M1 a zaroven M5, dokonca to cislovanie a cela mapa je tazky idealizmus, hlavne tie “prstencove” tahy. to su tie mapy typu “R2 do 2012” a pod.
Nádherné letecké zábery na Megyeriho most (Északi híd) na okruhu M0 ponad Dunaj a jeho bočné rameno v severnej časti Bp. Najprv jedna snímka od RawLee, no a famózne zábery fotené osobne autorom Qtya zo stúpajúceho lietadla.
Ešte jedna dobrá správa z Maďarska, v utorok dali do užívania posledný 15 km úsek dialnice M7 medzi mestami Zalakomár a Nagykanizsa. Prejazd od Bp po chorvátske hranice je tak už výlučne po dialnici, taktiež dalej sa bude dať dostať po M70 aj na slovinské hranice a dialnice .
No, snáď máte obidvaja na mysli časti okruhu M0..? Teda momentálne budované, pretože dobudovanie celého okruhu Bp najmä s náročnými tunelovými úsekmi v jeho sevrozápadnej časti je v nedohľadne.
Ale správne asi predpokladáte, že severovýchodná a východná časť má byť sprejazdnená v dohľadnom čase, zistím presne kedy a vložím sem o tom info.