Letisko Košice

Nedivím sa, rýchlejšie lacnejšie, bezpečnejšie ako vlak/bus/auto. Kde sú všetci tí analytici čo prognózovali, že sa bude voziť vzduch.

3 lajkov

Mareks, ti analytici si beru mudrosti z Ceska atd, kde jednoducho pozemna infrastruktura je inde nez v nasej gubernii (kde mame aj na zbytocne zastavky - pokial su v Ziline). Takze paradoxne, tou zlou politikou rozvoja ciest a zeleznic “pomahame” rozvoju leteckej dopravy.

Aktualny stav:

Otvoriť príspevok na Facebooku
3 lajkov

Pre tych, ktori tu trubia, ze “IC medzi KE a BA pouzivalo 46 ludi” :slight_smile:

https://korzar.sk/kosice/c/medzi-bratislavou-a-kosicami-pribudli-lety-tyzdenne-ich-bude-az-trinast

3 lajkov

má niekto reálne skúsenosti, s tými to letmi?. V celku by ma zaujímalo, koľko trvá nástup, koľko musí byť cestujúci pred odletom? ako je to s batožinou?. Koľko reálne stoja letenky?. …“bufet” v lietadle, veď reálne za 35´človek poriadne ani kávu nevypije :grinning_face:

1 lajk

Pacho, zabavna diskusia. Preco by cokolvek z toho na co sa tu pytas, malo byt ine ako pri ktoromkolvek inom lete? No a stazovat sa, ze let je prikratky, to vidim fakt prvy krat… :slight_smile:

2 lajkov

minimálne to, ako dlho pred odletom treba byť na letisku, je relevantná otázka.

2 lajkov

Letel som z Košíc na otočku do Bratislavy koncom januára. Na letisko som prišiel v oboch prípadoch hodinu pred odletom. Cena za spiatočnú letenku bola 38 eur.

U mňa veľká spokojnosť s týmto spojením :blush:

4 lajkov

ok drx, KSC, je moje obľúbené letisko, ale zatiaľ vždy cestujem mimo EU (hlavne GB.-:), a tam je predsa iný režim ako na vnútroštátnej preprave. Je tiež veľmi pravdepodobné, že danú linku nikdy nevyužijem. Zrejme to nie je tak ako keď cestujem metrom. Prídem pri nástupe zaplatím kartou a letím :grinning_face:. A jedno by ma tiež zaujímalo, ako je to s batožinou, či sa dopláca , ide do podpalubia ?? čo by zrejme dosť zdržovalo. ? pýtam sa čiste zo zvedavosti, ale myslím si, že sú to legitímne otázky.

Pacho, je to presne vsetko to iste ako ked letis do GB len s tou vynimkou, ze neprechadzas pasovkou (a teda odlietas zo Schengenskeho gateu). Inak vsetko rovnake - pravidla batoziny, pravidla kedy prist pred odletom, kedy zatvaraju let atd.

2 lajkov

Koľko najneskôr treba byť pri prvej prepážke resp. pri Gate?

Asi toto sa chcel opýtať Pacho

1 lajk

No vsak ked letel do Londyna tak mu to na letenke pisalo kedy “gate closes”. Vseobecne Wizz odporuca byt na gate aspon pol hod pred odletom: Flight Boarding Guide | Wizz Air . Nic specialne pre linku KSC-BTS nie je.

1 lajk

PS: Podat batozinu sa da najneskor 40 min pred odletom

https://www.wizzair.com/en-gb/help-centre/check-in-and-boarding/check-in/check-in-and-baggage-drop-off-times

Takze dorazit 1 h pred odletom by malo stacit aj s batozinou aj bez nej, bez batoziny a s hotovym checkinom kludne aj 40 min pred odletom.

1 lajk

no takto, staci ak v dany den ±1h neleti nic..
Minule leteli v rozpati 1,5h 3chartre s katolikmi do Rima a 2 bezne linky a bol vobec problem sa dostat do haly… Taky chaos ze…
Cize ANO staci, ale treba sa pozriet na WEB ci nemaju naplanovane nieco mimoriadne..lebo potom ani ta hodina nemusi stacit

1 lajk

Ano. Ale za normalnych okolnosti, pokial je dlhy rad na bezpecnostnej kontrole, tak zavolaju do predu ludi, ktorym uz zacina nastup do lietadla. A vo vseobecnosti sa budu snazit, aby nenechali ludi cakajucich v rade zmeskat lietadlo (cize branu zavru az ked uz nikto z chybajucich nie je na letisku a predtym ho budu 5x vyvolavat a pustia ho dopredu). Cize nechcem tvrdit, ze treba riskovat. Ale za normalnych okolnosti v KE urcite staci byt na letisku hodinu pred odletom. Kto sa nechce stresovat, pride 1.5 al 2 hodiny a povegeti v kaviarni.

Keď som niekedy v minulosti často lietal (obyčajne cca raz za mesiac) tak bez batožiny mi stačilo prísť pred odletom 30 minút (pre online check-in) v posledných rokoch som dávnejšie neletel, tak len zisťujem, či sa to o čosi nezefektívnilo (spomínam si, že čím menšie letisko, tým neskôr stačilo prísť). Predpokladám, že ak mám online check-in tak idem priamo na bezpečnostnú kontolu a následne ku svojej GATE, takže úplne minimum by malo byť 20 minút, ale to je už moc nadoraz.

Presne tak. Ja by som to s 20 minutami neriskoval. Ale za normalnych okolnosti by to malo ist, pokial nie je na bezp.kontrole rad.

Pozemky pre elektricku (a tym padom asi aj pre cestu od Peresa) su vraj vysporiadane.

3 lajkov

Podla KAPOR to tak nevyzera. Pozemok pod sucastnou sotolinkou ma 44 vlastnikov a ani jeden z nich nie je ani stat ani mesto.

Su tam rozparcelovane pozemky co vyzera na dostatconu sirku pre 2+2+2 ale tiez, ziaden vlastnik nie je mesto ani stat

1 lajk

Primator hovori: “Vyriesili sa otazky ako ta trat ma byt vedena aby sme sa vyhli problemovym miestam…” Tak mozno to planuju viest inou trasou nez sa povodne zamyslalo.

Jedine zeby od optimy strielali ludi katapultom

4 lajkov