Povedal máme 16 ministerstiev a keď zrušíme (zlúčime) ostanú nám 14. Sám som tu tlačovku pozeral v priamom prenose a opakoval to tam niekoľkokrát.
Nepovedal to, tak daj odkaz na tú tlačovku.
Inak je to len slovo proti slovu, konstrukt. ![]()
premiersr.sk/19135/spotrebna … -znizi.php
posledné video
Povedal presne: … je zníženie počtu ministerstiev o minimálne dve … preto predložíme do NR SR súčasne s návrhom zákona o znížení spotrebnej dane na naftu aj zákon, ktorým sa bude meniť kompetenčný zákon a navrhneme zníženie počtu členov vlády vrátane ministerstiev zo súčasných 16 na 14 s tým, že dve ministerstvá sa usporiadajú tak, že sa zlúčia s inými ministerstvami, … takže láskavo tu zo mňa nerobte debila a naučte sa počúvať ![]()
- Nezopakoval to niekoľkokrát, ale iba to rozviedol.

- Aj pre ostatných: jasne z toho vyplýva, že ministerstiev bude o 2 menej.
- Aj pre ostatných: áno, počet členov vlády, VRÁTANE ministerstiev je 16.
Už ma naozaj nebaví neustále dokladovať a vysvetľovať. Ale čo by som chcel od robotníka a nevedka (
) ![]()
Je to blázon ![]()
Ale je to sila, že to on povie takto zložito, lebo to sa na 1. krát nedá normálne pochopiť. Ale tak novinári si to mohli nejak pozrieť po sebe, lebo zase to je kravina, že ministerstiev je 16, … ale tak ja sa nečudujem, keď takéto sprostoti typu “všetci sú zničení z krízy, len my sme doráňaní” rozpráva denne … nechajme to je to jedno … aj tak tam povedal, že tieto opatrenia nevykryjú stratu 100 mil. €
ekonomika.sme.sk/c/5316518/sirok … korun.html
15 mesiacov mame euro a mienkotvorny dennik si dovoli dat do titulku, ze nieco bude stat x korun
![]()
141 miliard korun je predsa viac ako 4,7 mld eur ![]()
4,7 miliardy eur je akokeby nic.
Ked treba nieco nafuknut, co sa ceny tyka, viac sexi je pouzivanie SKK, aby to lepsie vyznelo ![]()
Ked mi niekto pri krcmovej debate vysvetluje cenu niecoho v korunach (ako keby sme eura ani nemali), tak sa sice citim kus trapne, ale to sa da prepacit. Ale dennik SME ma predsa len trochu inu uroven
hlavne na TA3 včera zatrepali že to bude takmer 150 mld. SKK, pritom ono je to niečo viac ako 140 mld. SKK …
No veď takmer 150 mld. SKK je niečo viac než 140 mld. SKK ![]()
Odjakživa ma fascinuje spôsob, akým novinári s neuveriteľnou istotou píšu o železnici bez toho, že by o nej čokoľvek vedeli … Nie inak je tomu aj v tejto pomerne rozsiahlej analýze (ktorá je ale občas o naozaj o lízaní oných častí): viewtopic.php?f=35&t=13910
Autor sa tu zjavne zameriava na vzťah p. Poóra k železniciam. Zjavne opomíňa fakt, že tuzemské ŽOSky sú v každom štáte oporou národného železničného dopravcu, pretože železničná doprava má stále množstvo národných špecifík a zahraničný výrobca/opravárenský podnik málokedy dokáže poskytnúť potrebné služby (za vzor uveďme problémy ČD s rýchlikovými vozňami SIEMENS, hoc boli vyrobené v Pražskom závode SGP Zličín).
V článku potom autor nasadzuje okamžite vysokú odbornostnú latku “senzačným” konštatovaním Do súťaže železničiari zamontovali zvláštnu podmienku pre uchádzačov o kontrakt. „Hlavné miesto poskytovania služieb: Zvolen.“. Keby sa bol autor aspoň pozrel do dokumentácie ostatných tendrov, tak by zistil, že to nie je nič neobvyklé ani zvláštne. ZSSK jednoducho ako miesto poskytovania služieb uvádza sídlo depa, v ktorom budú predmetné vozidlá zaradené (obdobne pre push-pull súpravy je tam Bratislava, pre jednotky 671 je to Žilina a pre jednotky 861 sú to Nové Zámky a Humenné). Každopádne prečo sa toho nechytiť …
Pokračujeme posúdením výhodnosti prípadnej modernizácie rušňov 754, kde sa toto porovnáva s akousi od boka strelenou cenou za rušne SIEMENS ER-20. Obdobne ja mám z viacerých zdrojov, že SIEMENS pýtal po ČD za mašinu v takom stave a za obdobnú sériu, v akom by ju zhruba potrebovala ZSSK (tzn. + ETCS, Mirel, výkonný napájací generátor 1,5kV 50Hz spĺňajúci kritériá EMC kompatibility, …) 3,2 mil. EUR. Z pohľadu SIEMENSu a iných veľkých hráčov sú to “kusové” zakázky a neoplatí sa mu to (viď ostatne genéza vozňov UIC-Z200/ZSSK).
Ďalej pokračujeme push-pull súpravami. Autor uvádza ako zaujímavosť práve použitie ŽOS Zvolen na opravy. Autor sústavne zabúda na fakt, že jediná konkurencia je tiež v rukách ľudí “blízkych” minulej vláde, p. Morica (využíva ho len účelovo a tendenčne). Hlavne si však neuvedomuje, že v ŽOS Vrútky je teraz taknejak nasáčkovaný SIEMENS a jediná ŽOS v ktorej sa dajú realizovať takéto opravy v SR je Zvolen. Obdobne pri rušňoch sú nateraz stroje Škoda 109E jediné stroje, ktoré URŽD pre prevádzku na ŽSR nezamietol (resp. zamietnuté nie je ani SIEMENS ES-64-U4-C, ale je k nemu taký pekný zoznam miest zahŕňajúci o.i. Nové Zámky, Žilinu Štúrovo, BaNM, … a kam s tým jazdiť? Nebyť tých NZ, nebol by to až taký problém). A k tým kolejám mazowieckym azda len toľko, že tie ich TRAXXy o.i. neobsahujú moblnú časť ETCS L1/L2 v cene 350tis. € (čo je hneď polovica rozdielu).
Ďalej k financovaniu sa vyjadrovať nebudem, do toho zasa nevidím ja. Možno keby si to predtým odpustil, bol by to článok oveľa lepší …
ako som si vsimol, po odkupeni pravdy J&T, tak jana morhacova zmenila do trendu.. kazdopadne aspon je fajn, ze zrejme najlepsia novinarka co sa dialnic a infrastruktury tyka zostala pri fachu, lebo v tejto oblasti je na slovensku bieda ..
najlepsia ano, ale aj tak jednooka medzi slepymi ![]()
Nestacim sa divit, ake nezmysly dokazu v jedinom clanku vyprodukovat, a aby toho nebolo malo, SME cituje tento clanok bez overenia informacii .
Z jedneho smiesne kratkeho useku D3 urobit porovnatelne velky projekt s 75 km D1 je fakt vysmech… alebo ![]()
Nechce sa niekto z tohto fora ponuknut aspon jednemu mienkotvornemu denniku ako novinar na ciastocny uväzok pre temy tykajuce sa infrastruktury?
Napis tomu novinarovi … podla mna to zoberie. Myslim ze mal na to malo casu a nedostatocne si overil suvislosti … Lebo tie zavery su fakt od veci ![]()
Vsak nech si urobia novinari tu konto a nech si najprv precitaju co maju pisat ![]()
to nestihaju. preto to tak vsetko vyzera. taketo odborne veci by mali mat svoj stlpcek, kde by pisal odbornik, externista..
Ale toho by niekto musel zaplatiť, a k tomu asi chýba ochota…