… prvy den 110tkou
… aky bol prvy piatok na dialnici BA-TT po znizeni rychlosti?
… vikendovi vodici a 110tka
… pred vianocami sa vyhnite dialnici BA-TT, lebo sa tam jazdi len 110
… najdolezitejsie udalosti v dialnicnej vystavbe za rok 2010, bod cislo 1 znizenie rychlosti na BA-TT
Kvalita map na sme.sk neustale stupa… ekonomika.sme.sk/c/5739390/dialn … cesty.html
Som nevedel, ze sa uz razi Visnove, stavia sa Hubova-Ivachnova, Janovce-Jablonov a Svidnik sa nam opät rozpadol
…taktiez ze obchvat BB pôjde az do Lubietovej ci R7 bude postavena miestami dvojmo
Čítal niekto článok v mesačníku( MOTor Nová technika, číslo február 2011)MOT'or – Váš motoristický časopis
[Historický vývoj problematiky diaľnic na území Slovenska]Veľmi by ma zaujímal váš názor naň.
Po dlhšom čase som si kúpil tento časopis, aj kvôli tomuto článku. Až neskôr som si všimol že autor je exminister dopravy, čo naznačuje aj trošku tendenčný a politický názor na niektoré veci, ale ináč je príspevok na solídnej úrovni. Veľmi sa mi páčili napríklad tieto návrhy :
Cit." Ukazuje sa v súčastnosti ,že od počiatkov úvah výstavby chrbticovej kostry dialničnej siete sú programy výstavby a koncepcia prehodnocovania a hotové projekty zastavované,čím sa nevyužije východisko,ktoré po sebe necháva predchádzajúca vláda.Západné ekonomiky sa z uvedených chýb minulosti poučili, a preto koncepciu a postup výstavby nosnej siete uzákonili, čím spoločnosť bez ohľadu na politické nálady potvrdila zámer a záujem dostavby dialničnej siete.Preto musí v nasledujúcom období nastať diskusia o tom,kde,kedy a z akých zdrojov sa zrealizuje dialničná sieť a vzhľadom na štvorročné volebné obdobie by bolo vhodné vypracovať ústavný zákon, ktorý by uvedenú otázku definitívne určil najmä na základe reálnej potreby s minimalizovaním regionálnych politických tlakov na zmeny."
Minulé obdobia sú však charakteristické často sa meniacimi náladami spoločnosti, a preto je nevyhnutné prijať také opatrenie,napr. aj v podobe schválenia ústavného zákona,ktorý by jednoznačne zadefinoval v dlhodobom horizonte vecný a časový harmonogram výstavby dialn. siete, ktorý by bol stanovený na základe skutočných potrieb spoločnosti,dopravných výkonov, medzinárodných vzťahov a aby zákon jednoznačne garantoval financovanie výstavby.
To sú citácie z článku,ktoré sa mi zdajú celkom zaujímavé, aj keď na Slovensku asi ťažko priechodné.
no prave o to ide,odstranit tie zmeny po nastupe inej vlady
proste sa spravi zaväzny harmonogram so schvalenim financii a podla toho sa stavia, lebo vzdy po zmene vlady nasleduje dost dlhe hluche obdobie (napr.teraz)
na Slovensku asi tazka utopia,lebo by sa nedalo politikarcit
No to je taky pristup… radsej nenapisem aky, lebo ma obvinia z xenofobie Ide o princip, mame defacto kompletne spoplatneny regionalny platok s nie prilis kvalitnymi infomaciami. Podla mna len petit press testuje reakciu ludi, aby vedeli nastavit spoplatnenie SME.