Kvalita medii a ine komentare MT

reakcia na tento clanok v MT
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?p=17651#17651

Tuto spravu som sem dal len preto, aby bolo jasne ako media informuju - niekde sa stala asi chyba:

Slovenska dialnica D2 je Bratislava-Kuty a nenadvazuje na cesku dialnicu D1 ale na cesku dialnicu D2 Brno-smer Breclav-Lanzhot a dialnicny hranicny prejazd ma oznacenie Kuty-Lanzhot. Ceska dialnica D1 spaja mesta Praha-Brno-smer Ostrava.

Takze je jasne ze dopravna nehoda sposobena kamionom na 57.km na D1 nemoze sposobit problemy v doprave na D2.

Adoas, ani by som nepovedal že tá správa bola až tak chybne podaná. Občas vznikajú nepresnosti s pomenovaním. Raz sú to Kúty, raz Brodské. Na SSC je to uvedené takto:

ssc.sk/custom/rozvojcs/07_Cestne.pdf

Cestné hraničné priechody s Českou republikou:

Názov priechodu Číslo cesty Kategorizácia cest. hr. priechodu

Brodské - Břeclav E65, D2 diaľkový - cest. os. a nákl. dopr. bez
obmedzenia - pre každý smer dopravy /vstup a výstup / je samostatná colná
odbočka
Brodské - Lanžhot II/425 cest. osob. dopr. pre občanov všetkých
štátov, nákl. doprava len pre SR a ČR do
3,5 t

Asi si kaźdý musí vybrať sám.

Ja by som volil Kúty na D2 a Brodské na II/425.

Majkl,

citácia správy: “Na českej diaľnici D1 v 57 km sa totiž skrížil kamión” …

toto skutočne nemá nič spoločné so slovenskou D2. :laughing:

je mozne, ze chceli napisat D2 miesto D1?

Ďalší dôkaz kvality médií:

dialnice.info/viewtopic.php?t=2453

Takže U.S. Steel v Košiciach sú so svojimi viac ako 20 tis. zamestnancami zrejme až na druhom mieste … :smiling_imp:

Reakcia v MT :question: :exclamation: na
dialnice.info/viewtopic.php?t=6688

Ak uz sa neviete zdrzat a komentujete clanky v MT ( casto opravnene, ako aj teraz)
je na to tato tema!!

Ja by som túto tému presunul do sekcie Monitoring tlače.

Mohol by mi niekto premenovať nadpis v MT

dialnice.info/viewtopic.php?t=6766

Má tam byť Cyklista mal po nehode v krvi 3,33 promile alkoholu

Jasne, ze mohol.
To All:
Ak je nejaky takyto problem, alebo zabudnete link tak pokojne pridajte druhy post
do MT, bude po spracovani poziadavky vymazany.
thanks
B;

Tak toto je uz vrchol
dialnice.info/viewtopic.php?t=8582
nevedel som, ze novinari vedia byt az taki sprosti :unamused:

inak, vazne by ma zaujimalo, ze akymi bulharskymi konstantami dosli k priemeru 56,6 mil. Sk. na km

jaaj, tak ze by vychadzali z tohoto materialu?

rokovania.sk/appl/material.n … Zdroj.html

ale tie naklady vyzeraju len ako naklady vynalozene v konkretnom roku. Inak by to boli paradne ceny… 50 milionov za obchvat Ziaru nad Hronom :laughing:

Motoristi dostali ďalších 12,2 km diaľničnej siete :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=8780

Stavba diaľničného úseku Važec - Mengusovce odštartovala v roku 1998, krátko nato však bola pozastavená vzhľadom na podhodnotený plán výstavby diaľnic. Práce sa intenzívnejšie opäť rozbehli až v roku 2005. Aktuálna cena stavby dosahuje 4,2 milióna Sk. :open_mouth:

Od HOSPODÁRSKYCH NOVÍN BY SOM ČAKAL VIAC.

V tom clanku je plno dalsich nezmyslov - napr.
“Súčasťou 12,225 km úseku Važec - Mengusovce je aj najkratší diaľničný tunel na Slovensku. Dvojrúrový, hĺbený tunel Lučivná má dĺžku len 250 metrov a ako zdôraznil minister Vážny, je to biokoridor, ktorý je príkladom pozitívneho vzťahu k prírode.”

…neskor pisu akoby o inom objekte

“Medzi unikátne stavebné riešenia sa radí podjazd pri obci Lučivná, na mieste, kde sa diaľnica kríži s biokoridorom využívaným divou zverou.”

Takisto ked sa uz dnes odovzdal aj krakty usek D3, mali to napisat do nadpisu. :unamused:

Reportáž TV Markíza k dnešnému prerazeniu Bôrika:

“Pod Tatrami sa začal raziť tunel Bôrik…” :open_mouth: :open_mouth:

archiv.markiza.sk/?31337d=11.12. … B%5D=29308

Ta to de sme :question:

Na Slovensku … :slight_smile:

Ja si pamätám ako raz v Pravde bolo napísané že v Púchove narazil do kamióna na priecestí “osobný rýchlik intercity 611 Váh” (bolo to IC511 Váh) … sme sa vtedy rehotali, že nabudúce napíšu “osobný zrýchlený rýchlik Intercity Eurocity 611 Považan” (lebo tomu názvu zodpovedá číslo 611)

Jano.z, tak to bolo fakt dobré :laughing: To je tak, keď sa niekto snaží silou-mocou povedať čo najviac informácií v krátkej správičke, potom to takto dopadá :smiley: To slovko “osobný” - možno si vlak na tú konkrétnu jazdu niekto prenajal len pre seba :slight_smile:)) A pri tej príležitosti ho aj premenoval :stuck_out_tongue:

Iné chcem napísať - pred chviľou som na TA3 zachytil správu, že na kompletné spojenie BA a ZA diaľnicou ešte treba dobudovať necelých 5 km diaľnice ponad PB. Atď.. v podstate správa o poklepaní základného kameňa stavby úseku D1 PB centrum - Vrtižer. Taká neprofesionalita v TA3 nie je častá. Idem to nájsť na webe TA3 a hodiť to do MT

Ďalší nezmysel:

dialnice.info/viewtopic.php?t=8845

Zmena prekvapila aj úradníkov rezortu dopravy, doteraz bol obchvat totiž pod krídlami Slovenskej správy ciest, ktorá spravuje aj stavia len cesty prvej triedy.

Pravda: SSC stavia totiž momentálne aj cestu II. triedy ako prepojenie Oravy a Kysúc. :bulb: