Tuto spravu som sem dal len preto, aby bolo jasne ako media informuju - niekde sa stala asi chyba:
Slovenska dialnica D2 je Bratislava-Kuty a nenadvazuje na cesku dialnicu D1 ale na cesku dialnicu D2 Brno-smer Breclav-Lanzhot a dialnicny hranicny prejazd ma oznacenie Kuty-Lanzhot. Ceska dialnica D1 spaja mesta Praha-Brno-smer Ostrava.
Takze je jasne ze dopravna nehoda sposobena kamionom na 57.km na D1 nemoze sposobit problemy v doprave na D2.
Adoas, ani by som nepovedal že tá správa bola až tak chybne podaná. Občas vznikajú nepresnosti s pomenovaním. Raz sú to Kúty, raz Brodské. Na SSC je to uvedené takto:
Názov priechodu Číslo cesty Kategorizácia cest. hr. priechodu
Brodské - Břeclav E65, D2 diaľkový - cest. os. a nákl. dopr. bez
obmedzenia - pre každý smer dopravy /vstup a výstup / je samostatná colná
odbočka
Brodské - Lanžhot II/425 cest. osob. dopr. pre občanov všetkých
štátov, nákl. doprava len pre SR a ČR do
3,5 t
Jasne, ze mohol.
To All:
Ak je nejaky takyto problem, alebo zabudnete link tak pokojne pridajte druhy post
do MT, bude po spracovani poziadavky vymazany.
thanks
B;
Stavba diaľničného úseku Važec - Mengusovce odštartovala v roku 1998, krátko nato však bola pozastavená vzhľadom na podhodnotený plán výstavby diaľnic. Práce sa intenzívnejšie opäť rozbehli až v roku 2005. Aktuálna cena stavby dosahuje 4,2 milióna Sk.
V tom clanku je plno dalsich nezmyslov - napr.
“Súčasťou 12,225 km úseku Važec - Mengusovce je aj najkratší diaľničný tunel na Slovensku. Dvojrúrový, hĺbený tunel Lučivná má dĺžku len 250 metrov a ako zdôraznil minister Vážny, je to biokoridor, ktorý je príkladom pozitívneho vzťahu k prírode.”
…neskor pisu akoby o inom objekte
“Medzi unikátne stavebné riešenia sa radí podjazd pri obci Lučivná, na mieste, kde sa diaľnica kríži s biokoridorom využívaným divou zverou.”
Takisto ked sa uz dnes odovzdal aj krakty usek D3, mali to napisat do nadpisu.
Ja si pamätám ako raz v Pravde bolo napísané že v Púchove narazil do kamióna na priecestí “osobný rýchlik intercity 611 Váh” (bolo to IC511 Váh) … sme sa vtedy rehotali, že nabudúce napíšu “osobný zrýchlený rýchlik Intercity Eurocity 611 Považan” (lebo tomu názvu zodpovedá číslo 611)
Jano.z, tak to bolo fakt dobré To je tak, keď sa niekto snaží silou-mocou povedať čo najviac informácií v krátkej správičke, potom to takto dopadá To slovko “osobný” - možno si vlak na tú konkrétnu jazdu niekto prenajal len pre seba )) A pri tej príležitosti ho aj premenoval
Iné chcem napísať - pred chviľou som na TA3 zachytil správu, že na kompletné spojenie BA a ZA diaľnicou ešte treba dobudovať necelých 5 km diaľnice ponad PB. Atď.. v podstate správa o poklepaní základného kameňa stavby úseku D1 PB centrum - Vrtižer. Taká neprofesionalita v TA3 nie je častá. Idem to nájsť na webe TA3 a hodiť to do MT
Zmena prekvapila aj úradníkov rezortu dopravy, doteraz bol obchvat totiž pod krídlami Slovenskej správy ciest, ktorá spravuje aj stavia len cesty prvej triedy.
Pravda: SSC stavia totiž momentálne aj cestu II. triedy ako prepojenie Oravy a Kysúc.