Križovatka D1xD4

,

Na samom konci videa to vidno, križovatka Triblavina, smer TT-BA. Je tam akoby odstavný pruh v strede. Tiež by som rád vedel, čo to vlastne má byť. Už pár týždnov to provokuje moju zvedavosť, keď tadiaľ prechádzam :slight_smile:

Ako pozerám na túto fotku https://www.facebook.com/photo/?fbid=1417748786712951&set=pcb.1417750936712736 , zdá sa mi, že tam je zámer zatiaľ nepoužívať ten pruh, aby sa autá zbytočne nerozbiehali na kúsok do 4 pruhov a následne naspäť do troch, ale zúžených. Žeby na záver tú bielu čiaru pregumovali a vznikne prerušovaná?

Už som to tu písal. Je to dočasné obmedzenie ľavého pruhu. Celý ľavý jazdný pás v MUK Bernolákovo sa bude meniť.

1 lajk

[quote=“Cumil, post:102, topic:27983”]
Na samom konci videa to vidno, križovatka Triblavina, smer TT-BA. Je tam akoby odstavný pruh v strede. Tiež by som rád vedel, čo to vlastne má byť.[/quote]

To má byť ľavý priebežný. V križovatke budú 3 priebežné a 2 odbočovacie/pripájacie.

2 lajkov

V článku na HN sa píše:

Dôvodom ďalšieho predĺženia sú nevhodné klimatické podmienky pri realizácii dočasného dopravného značenia vo februári 2025 a tiež požiadavka na zmenu jazdných pruhov na obchádzkových trasách.

To zistili až teraz?

Nové video od AAA 5AAA.

6 lajky

Az to dokoncia na 4+4, budu moct kamiony uzivat dva pruhy? Vie niekto uz teraz?

Nebudú môcť, pokiaľ bude stále platné ustanovenie zákona 8/2009 Z.z. o cestnej premávke, konkrétne § 35 ods. 3:

(3) Vodič motorového vozidla kategórie N,20) ktorého najväčšia prípustná celková hmotnosť presahuje 7 500 kg, alebo vodič jazdnej súpravy, ktorej najväčšia prípustná hmotnosť presahuje 7 500 kg, nesmie pri jazde po diaľnici predchádzať iné motorové vozidlo.

Novela zákona o cestnej premávke, ktorá je v parlamente, toto nezmyselné ustanovenie ruší, avšak podľa priebehu tejto schôdze sa dostane na rad asi až na ďalšiu schôdzu v roku 2026.

raz ten Kaliňák odíde

5 lajky

Dakujem expwy.

1 lajk

18 príspevky boli zlúčené do existujúcej témy: Bude na diaľniciach zakázané predbiehanie sa kamiónmi?

Facebook Post

Tie fotky musia byť staré, či?

Fotky zo 4-pruhu

https://www.skyscrapercity.com/posts/195836301/

1 lajk

Nič proti, no nebolo by vhodné túto diskusiu vystrihnúť a niekam presunúť?

4 lajkov

Nové video

11 lajky

vyzera to fajn… uz len rychlo zasypat die jamy okolo zeleznice, rychlo preasfaltovat a o 2 tyzdne mozeme jazdit po hlavnom telese dialnice :smiling_face_with_horns:

1 lajk

zahádzať, vysušiť, zaizolovať, asfaltovať, ramovať, malovať, OTVORIŤ!!!

1 lajk

Prvá uzávierka bude v smere od Trnavy do Bratislavy termín cca 26.3.2026 - 30.3.2026 a druhá uzávierka v smere od Bratislavy na Trnavu v termíne cca 9.4.2026 – 13.04.2026.

Po prvej uzávierke - teda v smere do Bratislavy nastane otvorenie hlavného pásu, viď výkres

019S_24_spustenie D1_smer TT_BA_5_2_26.pdf (6,2 MB)

(zatiaľ len ako koncept).

Práce, ktoré je počas prvej uzávierky v smere do BA potrebné zrealizovať:

Vajnory:

1. Demontáž dočasného dopravného značenia, odlepenie pásky

2. Frézovanie 2 vrstiev asfaltov

3. Búranie Stredného deliaceho pásu – okraj 15 cm

4. Asfaltovanie 2 vrstiev asfaltu

5. Realizácia dočasného dopravného značenia – lepenie pásky, montáž zvislého dočasného dopravného značenia

6. Realizácia trvalého dopravného značenia

7. Montáž oceľových a betónových trvalých zvodidiel

D1: Portály – v časti kde je aktuálne premávka

1. Jestvujúci Portál km cca 18,900 – demontáž vrchu portálu, montáž vrchu portálu, montáž ISD tabúľ, montáž veľkoplošnej značky

2. Jestvujúci portál km 18, 400 – demontáž jestvujúcich tabúľ, montáž nových tabúľ

3. Jestvujúci portál km 18,200 - demontáž jestvujúcich tabúľ, montáž nových tabúľ

4. Jestvujúci Portál km cca 18,400 - demontáž vrchu portálu, montáž vrchu portálu, montáž ISD tabúľ

5. Jestvujúci Portál km cca 17,450 - demontáž vrchu portálu, montáž vrchu portálu, montáž ISD tabúľ, montáž zvislého značenia na nohy portálu

6. Nový portál km 17,200 (nohy portálu sú osadené) - montáž vrchu portálu, montáž veľkoplošných značiek

7. Nový portál km 17,050 montáž komplet portálu, montáž ISD, montáž značiek na nohu portálu

8. Nový portál km 16,800 montáž komplet portálu, montáž veľkoplošných značiek

9. Nový portál km 16,350 (nohy portálu sú osadené) - montáž vrchu portálu, montáž veľkoplošných značiek + na nohy

10. Portál na kolektore – km 15,750 – montáž portálu, montáž veľkoplošných značiek

11. Portál na kolektore – rozdelenie vetvy z D1 na D4 – TT-ST, TT-JA - montáž celého portálu, montáž veľkoplošných značiek a montáž radarov

D1: Zhotovenie trvalého dopravného značenia v miestach kde je doprava (všade je potrebné aj strhnutie pásky, predznačenie a realizácia TDZ)

1. Úsek – km 19,000 – km 17,200 + realizácia gombíkov

2. Úsek – km 16,700 – km 16,100

3. Úsek – od km 16,70 – celý kolektor až po zrealizované značenie na vetve TT-ST a TT – JA

D1 – ostatné práce:

Montáž oceľových zvodidiel, tlmičov nárazu, montáž betónových zvodidiel, zhotovenie krajníc, humusovanie svahom a obsyp portálov

Súhrn:

V 1. uzávierke je potrebné zrealizovať aj práce pri Vajnorskom jazere – sú to práce, ktoré sa nepodarilo, kvôli odloženej uzávierke zrealizovať v minulom roku, plus je potrebná realizácia trvalého dopravného značenia na úsekoch kde je aktuálne vedená doprava, tak isto realizácia 11 ks portálov v časti kde je aktuálne doprava a osadenie značenia, demontáž dočasného značenia, odliepanie pásky,…

23 lajky

dnešné video :innocent: