Na samom konci videa to vidno, križovatka Triblavina, smer TT-BA. Je tam akoby odstavný pruh v strede. Tiež by som rád vedel, čo to vlastne má byť. Už pár týždnov to provokuje moju zvedavosť, keď tadiaľ prechádzam
Ako pozerám na túto fotku https://www.facebook.com/photo/?fbid=1417748786712951&set=pcb.1417750936712736 , zdá sa mi, že tam je zámer zatiaľ nepoužívať ten pruh, aby sa autá zbytočne nerozbiehali na kúsok do 4 pruhov a následne naspäť do troch, ale zúžených. Žeby na záver tú bielu čiaru pregumovali a vznikne prerušovaná?
[quote=“Cumil, post:102, topic:27983”]
Na samom konci videa to vidno, križovatka Triblavina, smer TT-BA. Je tam akoby odstavný pruh v strede. Tiež by som rád vedel, čo to vlastne má byť.[/quote]
To má byť ľavý priebežný. V križovatke budú 3 priebežné a 2 odbočovacie/pripájacie.
Dôvodom ďalšieho predĺženia sú nevhodné klimatické podmienky pri realizácii dočasného dopravného značenia vo februári 2025 a tiež požiadavka na zmenu jazdných pruhov na obchádzkových trasách.
Nebudú môcť, pokiaľ bude stále platné ustanovenie zákona 8/2009 Z.z. o cestnej premávke, konkrétne § 35 ods. 3:
(3) Vodič motorového vozidla kategórie N,20) ktorého najväčšia prípustná celková hmotnosť presahuje 7 500 kg, alebo vodič jazdnej súpravy, ktorej najväčšia prípustná hmotnosť presahuje 7 500 kg, nesmie pri jazde po diaľnici predchádzať iné motorové vozidlo.
Novela zákona o cestnej premávke, ktorá je v parlamente, toto nezmyselné ustanovenie ruší, avšak podľa priebehu tejto schôdze sa dostane na rad asi až na ďalšiu schôdzu v roku 2026.