Križovatka D1xD4

,

Podľa toho čo vidím v tvojom doplnenom obrázku, tak mi to vychádza, že terajšia dočasná vetva BA-TT sa po jej krátkom prerušení zmení na trvalú vetbu BA-Rača .. tak?

Trocha pomôžem predstavivosti :slightly_smiling_face:

https://images.app.goo.gl/HxTreexJGdx6SYvn9

1 lajk

Nie, Rača-TT.
Prvá tretina vetvy dočasnej BA-TT sa zmení na BA-Rača. Ostatné dve tretiny sa zmenia na Rača-TT. Dúfam, že teraz sa už budeme chápať. :sad_but_relieved_face::slightly_smiling_face:

Čo je potom toto oranžové?

neide mi otvoriť to jpg

2 lajkov

To je Rača-BA. (opravené)

Aha, takže sme obaja pozerali inym smerom na mapu… totižto mapa ako je teraz sa číta tak, že vľavo dole je smer na BA, vpravo hore na TT, vľavo hore smer Rača a vpravo dole Jarovce

Nahradil som linkom, mo by byť ok

1 lajk

Tu som sa pomýlil, to je samozrejme Rača-TT. Ale všetko ostatné je tak, ako som vravel. Ešteže som prvý príspevok písal z hlavy. :face_savoring_food:

Mne stále nie je jasné, prečo sa teraz musela dvíhať D1, veď tá bola zdvihnutá už pri stavbe D4.

Nebola, pri stavbe D4 bol iba podsunutý most. Výška D1 zostala pôvodná.

D1 sa zdvíhala kvôli vetvám križovatky, ktoré sa pod ňu nezmestili.

Okrem toho po 50 rokoch prevádzky (a preťažovania) potrebovala generálku a tá by sa hodila minimálne po TT na celej D1

6 lajky

Nové video od NDS:

6 lajky

Pani hovorkyňa naznačila, že číta aj fóra, možno aj to naše, ak je tomu tak, ocenil by som aspoň za mňa informáciu, či ešte za našich životov bude generálka a rozšírenie D1 pokračovať aj ďalej smerom na Trnavu. Je to nemenej vyťažená 50+ ročná diaľnica, ktorá si zaslúži podobnú stastlivosť ako úsek, ktorý už stsrostlivosť dostal.

4 lajkov

Nové videá od M. Feika

2 lajkov

Potichu sa opravujú vetvy križovatky…

1 lajk

Mam pocit, ze ten asfalt na vetvach je nejaky divny, alebo naklonenie cesty nie je dostatocne a tak sa tam zdrziava voda… Pocas dazda je to dost nebezpecne..

Celá tá MÚK bola čierna diera na €. Neriešila rekonštrukciu D1, nedostala ani CB kryt a stále podstatne viac ako bola vysúťažená cena.

Nemá niekto informácie o nejakých aktuálnejších termínoch? Zdá sa, že za posledný mesiac sa toho nezmenilo nič, obzvlášť pri oprave zatvoreného úseku od križovatky Bernolákovo.

3 lajkov

niekde na inom fore som čítal…

Najbližší víkend v prípade dobrého počasia sa ma otvárať na triblavine zjazd z TT a výjazd na BA
… 28 až 31 ma byť zavretá diaľnica medzi Sencom a BA

nemyslis toto :

Križovatku pri Bernolákove chce diaľničná spoločnosť sčasti otvoriť do konca prázdnin, vyžiada si to však víkendovú uzáveru diaľnice D1. NDS hovorí, že diaľničnú križovatku sprístupnia o niekoľko týždňov skôr, než sa predpokladalo.

Koncom týždňa diaľničiari plánujú otvoriť zjazd z D1 do Bernolákova v smere z Trnavy a výjazd na diaľnicu v smere do Bratislavy.

Výjazd na D1 v smere do Trnavy otvoria o niekoľko týždňov neskôr a zjazd v smere z Bratislavy už funguje.

D1 plánujú medzi bratislavskými Zlatými pieskami a Sencom uzavrieť vo štvrtok 28. augusta o 20.00, opätovne otvorená má byť v sobotu večer.

Na úseku pracuje poľský Budimex. Práce súvisia so zabudnutou križovatkou medzi bratislavským obchvatom a diaľnicou D1.

2 lajkov