Jozef Ráž ml. minister dopravy od 25.10.2023

MPV sa robí a bude robiť aj na stavbách typu Privádzač Košice - Budimír alebo D2 Malacky - Kúty.
To neznamená, že sa ten privádzač ide stavať…

Proste na úseku Mengusovce - Jánovce bolo potrebné dokúpiť nejaké parcely za 10 tisíc éčok.
Tu v tom Exceli presne tú sumu 10 785 nájdeš…
mindop.sk/uploads/priority/ … .2024.xlsx
Je to aktualizovaný hamonogram prípravy a výstavby projektov NDS.
A tu je SSC: mindop.sk/uploads/priority/ … .2024.xlsx

Ani neviem či som tu mal dať odkaz, lebo nabudúce Smeráci už také dokumenty nedovolia zverejniť, keďže “prekvapujúco”, kopa projektov je v kategórií po roku 2034.
Ale priority o ktorých hovoria (dostavba D1 a D3) sú aj v tom exceli tak prezentované.

v tabulke je zvolen zapad - zvolen vychod priprava VO na zhotovitela. lol

taketo informativne tabulky su aj inde. verejnost sa na nich moze akurat odbavovat. priprava sa ma robit podla nejakych jasnych a spravnych principov. to je to co sa vacsinou nedialo. a vystavbu treba oznamit pre dany rok, mozno rok dopredu ked je priprava niekde na urovni konciacej MPV a ziadosti o SP. nie 3-5-10 rokov dopredu co sa neda dodrzat.

tie strategicke investicie na D som cakal len D1/D3, takze to nie je take zle. akurat KE-MI tam chyba, na mieste KE kraja by som to riesil, volvo bude asi dost orientovane severo-juzne a potencial zemplina sa nevyuzije tak ako ma.

na zeleznici je to co sa dalo cakat. urcite chyba dokoncit modernizaciu BA-NZ, medzinarodny vyznam, nakladna doprava strategickych komodit, mnozstvo Os.

jarino, ano, su to nejake vycucy z excelov. Ale neda sa z nich vyjst, presne pre to, ze nehovoria co konkretne kazda ta polozka je. Co je “dlhodoby projekt”? Znamena to, ze nema zaciatok a koniec? Asi nie, vsakano. Cize normalny nezmysel, a to ze je to tam uvedene 10x to nijak nezlepsuje.

To ze sa niekde robi dodatocne MVP je OK, ale zas to tam nie je uvedene.

Rovnako:
D1 Mengusovce-Jánovce, III. úsek km 14,23-25,85 25 818 € stavebné práce ukončené Výstavba
hovori, ze stavebne prace su ukoncene, ale zaroven ze prebieha vystavba. To samo o sebe si protireci, akurat mozes hadat, ze sa tam asi robi nejaka dodatocna vystavba.
A dik za tie dalsie linky. Ale tiez sa z nich neda rozumne vyjst. Na kazdy usek je tam 10 poloziek, takze si kazdy moze vybrat co chce.

dalsi diel krizom krazom a dalsie Razove bluznenie , tentokrat prislo na ranu dokoncenie R7 youtube.com/watch?v=svf5aoo9wyo :slight_smile:

Tak predstavuje jednotlivé projekty. Ak sú na mape tak mňa zaujíma, čo sa s nimi deje. To, že sú na konci excelových tabuliek je nám všetkým jasné. Faktom, je že príchodom Volva a konfliktom na Ukrajine sa začali vyťahovať východoslovenské projekty. R4, D1, ktoré tiež neboli na programe dňa.

Zdôvodniť R7 sa dá od BA po Nové Zámky potažmo po Šahy. Úsek Šahy -Lučenec je fakt ďaleko…

Ako informácia je to v poriadku, ale aj tak je to kopa prázdnych slov a stačilo by mať to na stránke NDS.

Nepohne sa s tým zrejme nijak, akurát bolo treba zapôsobiť na potenciálnych voličov z regiónu. Termín dokončenia pri optimistickom vývoji je kedy, 2060 NZ, 2080 po Šahy a 2100 zvyšok?

O týždeň zverejní čínsky investor, že z Krupiny bude 150 tisícové mesto a pribudne tam najväčšia fabrika v Európe na výrobu lietadiel. A bude to mať význam :smiley: Samozrejme, že je to marketing, ale úloha ministra je osvetľovať projekty a chápať mapu NDS. Totiž veľa ľudí z regiónov sa pýta, co kedy bude, kedze prebiehaju procesy EIA a zatazuje to obyvatelov a samosprávy.

Takze tomuto akotak rozumiem.

Skor by ma zaujimala vizia pre zeleznice a celkovo ako tuto temu uchopit. Lebo zatial to vyzera ze motorkari idu len po dialniciach.

Ma niekto vysvetlenie na toto? forbes.sk/rezort-dopravy-ch … y-do-kosic
Podla vsetkeho je to platena reklama MD vo Forbes.

Sak to tam je hned na zaciatku napisane, ze je to plateny clanok.. takze ano, je to plateny bullshit kecalka Raza :wink:

No jedna vec je ked vramci MD produkuju nezmyselne poloinformativne videjka.

Ale ked platia z MD za taketo “promo” clanky, ktore su v skutocnosti promom na nic, tak je to jasne tunelovanie statnych penazi. Pokial viem doteraz nikto nic take nerobil.

rozkrádanie verejných financi..

Krížom krážom, vytvárame zdanie robenia ni(e)čoho s Jogeom Rádžom.

Na južnú R3 sa Vám už pozrel, kolegovia “D”? Ja len tak, že príprava obchvatu KArpiny bola v značnom štádiu pokroku (hotové ÚR, DSP, DRS, EIA) tak že reku či s tým Jožinko nechce aj reálne trošku pohnúť, dokončiť MPV a spustiť VO? Zas tak veľa toho už netreba…
Veď rýpte do neho, nech maká aj pre vás, chlapcov z juhu, ktorí ste ho volili, nielen pre žilinčanov.

Lebo zatiaľ to vyzerá tak, že nenávidení Doležal so Sulíkom urobili, napriek magorovi z Trnavy, pre juh viac, ako všetci smerácki kecálkovia, platiaci si PR články v časopisoch a natáčajúci si bezobsažné videjká.

Podotýkam PR články z našich peňazí.

Akuratze presne naopak: Dolezal “urobil” pre juh akurat to, ze nezastavil vsetky 4 Arpim rozostavane useky, len 1 :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:. Inak zastavil este aj pripravu na vsetkom ostatnom, a vygeneroval zmanipulovanu tabulku podla ktorej su najlacnejsie mozne useky R2 KE-Vcerlare “pridrahe”.
No a Sulik sa tiel len zviezol na tom, co mu infrastrukturne pripravil Arpi: vdaka rozostavanym usekom R2 boli ochotni investori prist do Valalikov a RS. A realita je taka, ze Raz rozbieha R2 tiez (aspon podla toho co dal ako strategicke investicie), presne opacne ako Dolezal.

zase si sa odviazal. na juhu a vychode odstavili meciara a slotu v 1998 ale eurofondy tecu do tej ciernej diery.

juznu R3 dobre riesil zase lenm ersek ked oddelil pripravu krupiny a siah od zbytku. ano nico sa urobilo za dolezala a MPV je skutocny velky milnik. takze zase az taky velky posun tam nevidim.

aj dolezal dostal nejaky rok-dva a potom bola opravnena kritika. latka je velmi nizko.

presne tak dolezal spravil jeden velky prd pre juh ..akurat vsetko robehnute zastvil jak sorosku tak pomerne jednoduche a pripravene useky na vystavbu zacharovce batka a batka figa na ktore sa vytoto.. lebo vraj “priority” boli inde.. ale vsetci vieme ako robil aj inde a ako dopadli aj tie “priority” .. takmer nic nepripravil do vystavby a len pokracoval v zacatom ,D3 len kecal a kecal ale prstom nepohol.. jedine co rozbehol na vychode presovsky a kosicky obchvat aj to len ich casti nie kompletne ,co mu slo vyborne tak excelovske tabulky a grafy a este ozaj spravil tu tolko “ocakavanu” prioritizaciu dopravy ale realne nic.. cize len teoretik taky typicky menezeris z telky

Jeden schopný minister vie rozostavať za dva roky aj 200 km dialnic. PPP projekty 2x50 km R4 a D1 Ke-UA, 100 km štátny rozpočet+ eurofondy. D3 + Tu Hu a menšie úseky R3, R2. Len financovanie sa musi zhanat na viacerých frontoch. Len či po videjkach dojde aj na skutky…

No spomína také úseky, ktoré jeho predchodcovia nemali ani v zozname :slight_smile: Tomu sa ťažko verí po skúsenostiach s výstavbami, s vládami, so sľubmi …

Mládenci, píšete, akoby ste vstúpili na dialnice.info včera po skončení 5. triedy ZŠ. Škoda, že tu nie je dialničiar, ten by Vám urobil prednášku na pár strán. Ináč, posledne, čo som ho registroval bol na stránke dalnice.cz. Dnes by to mohol akurát aquila, aby mu do toho textu veľa ľudí nepindalo…
Podľa mňa Ráž má potrebné vzdelanie ekonomické aj právne, má odvahu, ktorú tu treba, zrejme si aj dal poradiť, ale na všetko cit nemá, preto tie jeho niektoré úbohé hlášky.
Má oproti časom, keď bol minister dopravy Prokopovič, obrovskú výhodu. Viacero západných firiem prišlo na Slovensko, kúpili miestne firmy, nakúpili zariadenia /pre mosty skruže/ prišli firmy, ktoré dodávajú šalovacie diely a systémy. Za Prokopoviča bol minister nie zo svojho pričinenia blbec, dnes ministrovi môžu konzultovať firmy s hocijakým vybavením, sú projektantské firmy na mosty, na tunely, na dozor… Hlavný problém dnes sú peniaze, príprava dlho trvá, vypestovaná slovenská demokracia…

asi tak.. suhlas ale priprava a jej skratenie sa riesi je to dlhorocna boliestka SR dlhodobo neriesena nechali to az vyhnit do maxima.. zial stat na to kruto doplaca uz roky poliaci si s tym dali rady daleko skor my to len teraz zaciname napravat ,peniaze.. bude hodne zavisiet od schopnosti rezortu vyjednat v EU projekty a zvysok co nevyjednaju bude treba pozicky a PPP zial ina cesta niet ak chceme napredovat bude treba ist aj na nejaky ten dlh ktoremu sa tak ci tak pri takom obrovskom masovom omeskani modernizacii u nas nevyhneme