tak co mali poschvalovat , poschvalovali fb.watch/sGSrXR3m6G/
mám taký zlý pocit, že takto dopadnú všetký tie bombasticky ohlasované projekty od raza. dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=26922
na vacsine bombastickych projektov sa zmoze bud na dajake zakladne studie,to je vlastne jedina istota ze to sa zrealizuje,tam sa peniaze preleju do spravnej penazenky,to je klasika,to meju casom dobre overene
a ak nieco pojde dalej tak celu pripravu od EIA az po stavebko hodi na hlavu zhotovitela a povie ze mi sme to rozbehli dobre ale zhotovitel to nezvlada ,ukazkovy priklad trat Devinska n.ves-CZ vsetok ten bordel a slovenske zkostnatelu uradnicinu hodil na zhotovitela neha sa v tych srack…ach dlhy cas vykupat
Náhodou niekto celý článok…alebo aspoň dôležité body z toho?
hnonline.sk/finweb/ekonomika/96 … sG3zQQiidg
no aby sme sa nenudili je tu rovno dalsi diel krizom krazom.. dalsie razovske selanky a opiaty, tentokrat na temu R2 od Zvolena po Kosice youtube.com/watch?v=IvDhDdGGLjI
Najvtipvnejsie je, ze ludia im to zeru uz pomaly 20 rokov..s dvomi kratkymi prestavkami tu bacuju Smeraci od 2006 .. takze vsetky “roky bagra” a nicnestavania su ich vizitka.
Naposledy sa tento kecalek este obul do Figela.. vtedy on jednak este kacera tahal a rozkradal armadne HORECA , tak nebyt rokov 2010 az 2012, nemame ani to … vid aj zbarane Visnove..keby to Smeraci nezobrali Skanske, tak uz sme 5+ rokov jazdime cez Visnove..
Mňa až fascinuje (a desí?) ako ich voliči nevidia/nedokážu pochopiť túto centrálnu myšlienku. Ešte by som nejak privrel oči nad terajšími voľbami, že ich volili hlavne z dôvodu aby nevyhrali “fuj fuj liberálni progresívci, ktorí by poslali homosexuálnych učiteľov do škôl” (parafrázujem jednu babičku z Kysúc)
Ako však s touto vizitkou vyhrali v roku 2012 a čo horšie v 2016, tak to mi je sakra záhadou…
to je jedna vec ale mali tam iste vyjadrenia o dochodkoch ktore smeraci populisticky prekrutili.
„V porovnaní v pomere k HDP dávame na dôchodky viac ako je priemer EÚ.“
demagog.sk/vyrok/49298
lenze ps podla mna aj tak klamali. davame 8,5 percenta hdp cim smev ramci eu okolo 20. miesta. to urcite nie je priemer ani zdaleka.
openiazoch.zoznam.sk/financie/s … dochodkov/
tak dnes velky den ministra dopravy, otazne ci aj obcanov tohto statu.. odklepnute strategicke investicie a ich zoznam nech sa paci.. a sranda este len zacina.. pozitivne je ze aspon nezabudli na zeleznice kedze doteraz sa k nim velmi az tak rezort nevyjadroval ,su tam jednak aj usek medzi zlinou a cadcou a aj defacto vsetky dolezite chybajuce useky na spisi a liptove asb.sk/stavebnictvo/ktore-i … ma-dopravy
s tym ze este nejde o finalny zoznam len taky skelet/zaklad, postupne k nim vraj pribudnu dalsie
pre uplnost kto este nevidel davam sem aj priamo video z tlacovky MD J.Raza pred novinarmi youtu.be/zIQdhCgKo6U?t=127
Co este chcu robit na privadzaci LL-Zilina?
strategická investícia v povahe zmyslu, aký mu dáva politika (viac fico a spol, menej všetky ostatné vlády - lebo toto nie je len o ficovi) je pre mňa asi taká oxymoron ako guľatá kocka…
Predĺžiť ho okolo Lietavskej Lúčky a Porúbky.
cize inak povedane spravit privadzac na Rajec a napojit ho na MUK ,kazdopadne aj to je babractvo ze sa to robi na 2x mali to dat hned do povodneho projektu celej stavby
Tu je vladny material, co je v akom stave v infrastrukture. Oni maju fakt stastie, ze ludia su tak lahko oklamatelne telce, a staci im videjko a na surovku do vladneho materialu daju uplne nieco ine. Proste na kameru a do tlacovych sprav uplne na hulvata klamu a maju stastie,ze nasi novinari su neschopni si pozriet,co i len vladne materialy..
V prvom rade ten vladny material je plny faktickych chyb. Napr:
D1 Prešov západ - Prešov juh NDS áno 439 576 780 € dlhodobý projekt Výstavba
je v skutocnosti davno dokonceny projekt.
Cize oni mozu splietat co chcu este aj vo vladnych materialoch. Podpisu sa pod to, a ze realita je uplne inde je im sumafuk.
tu je video z tlacky od HN TV
youtube.com/watch?v=-_kAip83UcY
Diaľnice budú skôr, vláda odklepla Rážov balík. Ktorých úsekov sa to týka?
totalne zbytocny spam si tu dal 5 prispevkov vyssie som tu dal to iste video, cize zbytocne si zahltil vlakno (nabuduce treba poriadne citat a pozerat prispevky aspon par dozadu ) ajtak su to len zvasty.. ako vidno.. nikto len trochu sudnejsi tomu ajtak neveri
To nie je prípad len D1 Prešov ale aj Dubná Skala - Turany, Fričovce - Svinia, Jánovce - Jablonov, HP - LL, atď.
Z toho vyplýva, že nejedná sa o faktické chyby, ale oficiálny stav.
Napr. Dubná Skala - Turany môže byť na základe rozhodnutia príslušného stavebného úradu v predčasnom užívaní do 2027.
turcianskeklacany.sk/downlo … id=1646856
Citujem stavebný zákon:
Stavebný úrad môže na žiadosť stavebníka vydať časove obmedzené povolenie na predčasné užívanie stavby aj pred odovzdaním a prevzatím všetkých dodávok, pokiaľ to nemá podstatný vplyv na užívateľnosť stavby a predčasné užívanie neohrozuje bezpečnosť a zdravie osôb. Do 15 dní po odovzdaní a prevzatí takej stavby je stavebník alebo budúci užívateľ povinný podať stavebnému úradu návrh na kolaudáciu stavby.
No silne pochybujem. Co potom napr.
D1 Mengusovce - Jánovce I.úsek
NDS
áno
10 785 €
stavebné práce ukončené
MPV
D1 Mengusovce-Jánovce, III. úsek km 14,23-25,85
NDS
áno
25 818 €
stavebné práce ukončené
Výstavba
Chces tvrdit, ze za 10tis EUR sa ide staviat 1. usek Mengusovce-Janovce, a ze prave riesia MPV?
A vdaka za citaciu stavebneho zakona. Nemam ale pocit, ze by som spochybnoval existenciu predcasneho uzivania…
PS: Vraj D1 Michalovce - Sobrance zacnu stavat v 2026 , ale Pozdisovce - Michalovce je “dlhodoby projekt”. Cize to uz stavaju?