Jozef Ráž ml. minister dopravy od 25.10.2023

Neviem tiež si myslím že to je nejaký blbý vtip. Hlavne keď tam majú Martina Pekára.

1 lajk

riadne nezávislý, ak chceš dám ti tu video ako na výjazdovom rokovaní vo višňovom pritakával Ficovi, keď to že Tunel Višňové ešte nie je v prevádzke hodil na Radičovú s Matovičom. A mimochodom Kiska ho nechcel vymenovať za ministra obrany pre jeho priateľské vzťahy s Kaliňákom.

6 lajky

to je minulost s tym kalim,kiska tiez nie je ziadne neviniatko, ten ma toho tiez na rovasi ze az .. teraz tam siel ako nezavisly a pritakavat musi uz len z principu ze je minister raz by nepritakaval prisiel by o flek on si to dobre uvedomuje ,aj ked mu to je zrejme proti srsti

2 lajkov

tvoj názor, za mňa je Ráž smerák do morku kosti. Každopádne čím je vlastne on taký úžasný? Zatiaľ jedinú vec za ktorú ho chválim je ako rozbehol bratislavské letisko, inak sa len chodí natáčať na stavby, ktoré rozbehli minulé vlády. Ak sa všetky úseky dostavajú tak nastane útlm vo výstavbe, lebo nič neni pripravené. A nezabúdajme že blúzni o tuneli Karpaty..

11 lajky

Ktorých, ak sa môžem opýtať?

8 lajky

toto si tak trafil až to pobavilo :smiley:

ešte netreba zabúdať, ako j. ráž st. vyspevoval na mečiarovských mítingoch HZDS a tým vlastne vydláždil cestičku pre j. ráž ml. Takže o apolityčnosti nemôže byť ani reči.

7 lajky

a co ? poznam x ludi z sdku kt sa nabalili, ich deti podporovali smer a vnucata su hrdí PSkari…

vyhoda ludi z BA je ze bez hanby sa tu presuvaju zo strany do strany.. ozaj myslis ze ich detom to vadi ak si uzivaju bohatstvo , ,vytvorene, , rodicmi ??

3 lajkov

ako tu aj naznacil nevo kazda minca ma dve strany.. tak na jednej tak i na druhej strane mozno najst negativne priklady..kazdopadne nikomu neberiem a neupieram jeho nazor nech si kazdy mysli o tom svoje.. uvidime po dalsom roku dvoch.. potom mozme hodnotit.. stale mohlo byt aj o dost horsie spomente si na eru vazneho a pociatka dalej nemusim zachadzat..

1 lajk

Stačí si prečítať komentáre pod príspevkom a hneď je človeku lepšie, že sú tu ľudia a aj trolovia ktorí sú šťastní. Čo tam potom, že za posledných 30 rokov sa v Európe posunula bezpečnosť niekde vyššie, no u nás išla presne opačným smerom.
Máme síce niektoré súpravy v miliónových hodnotách, no nemáme primerané zabezpečenie prevádzky, rušňovodiči nie sú primerane zaplatení, rušňovodičov je nedostatok a tak majú desiaty hodín nadčasov, a potom je len otázkou času keď sa niečo stane, vlastne bude stávať opakovane. Žiaľ situácia sa nezmení ani za rok ani dva.
“*” ochraňuj ministra, aby sa do konca volebného obdobia nestalo niečo rovnaké, či nebodaj horšie, lebo za tie 2 roky žiadny zázrak nespraví. Žiadny.

2 lajkov

Odborníka na dopravu nemajú. Myslím človeka, čo by bol zorientovaný a poriadne tam niektoré štruktúry prebudil, takže od začiatku by na MD SR začali zásadné zmeny v koncepcii a myslení.
Preto nejaké ilúzie nemám.

Ráž je maskot. Dobré PR, pekné reči. S faktami je to horšie. Teda ono to vyzerá, že hovorí fakty, lenže nie je to úplne tak.
Nevidím teda žiadny dôvod, aby ho opozícia tam nechala… Nič svetoborné, aby kvôli tomu riskovali nasranie voličov. Včera podnikal, dnes je minister, zajtra bude podnikať alebo menežovať niekde inde. Odborne mu to tam zabezpečujú iní ľudia.
Na druhú stranu je fakt, že je to jeden z tých najrozumnejších ministrov vo vláde. Doprava posledné roky zlého ministra nemala. Alebo inak povedané, mohlo by to byť podstatne horšie.
Ráž pokračuje v tom, čo predchodcovia začali. Exoti v diskusii frflú nad harmonogramom, lenže aj k tomu bolo MD SR donútené, lebo na tú nekoncepčnosť sa už poniektorí nemohli pozerať. Ja za to Doležala chválim (hoci inak som bol kritik), že sa k tomu odhodlal a pomerne často dokázal priznať, čo sa nebude v dohľadnej dobe realizovať… To chce gule a nie každému sľubovať modré z neba. Chyba je, že doteraz napriek tlakom z MF SR sa nespravil harmonogram aj v prípade ZSSK, kde vládne kšeftárstvo a vyhlasovanie tendrov tým správnym dodávateľom. Nekoncepčnosť a nepremyslenosť z tých tendrov kričia bez ohľadu na vládu. Tak isto bol nonsens, ak grafikon si vymýšľala ZSSK a nie objednávateľ. Potom zažili šok, keď boli k tomu pustení UHPčkári.
Aj to že na trati s ETCS nám roky jazdia vozidlá bez ETCS je len výsledok “práce” MD SR (nie Ráža, dva roky sú krátka doba, aby sme to mohli zvaľovať na neho). Aj keby hneď zajtra začali na MD SR pracovať na ETCS, tak výsledok sa dostaví o niekoľko rokov. Treba projekty, tendre, zabepečiť financie. To sa nedá z jedného dňa na druhý.
A kebyže ZSSK nie je pod tlakom, kedy im tuším ERA nepovolila jazdiť s novými Pantermi bez ETCS na core TEN-T koridoroch, tak sme na tom ešte horšie. Tak teraz rýchlo montujú ETCS do jednotiek a nové nakupujú už s namontovanou ETCS.

5 lajky

Jozef Ráž je len Kaliňákov biely kôň, tak ako bol kedysi Počiatek, toť vsio. Kali si vybral najlukratívnejšie ministerstvá a má poslednúšancu niečo ešte uchmatnúť a potom útek Dubaj alebo Karibik. Vlaáda mala asi najhorší týždeň a som zvedavý na ďalšie preferencie, ale už to bdue len horšie ako sa budú blížiť voľby, ich štafáž sa utrhne z reťaze a bude škandál za škandálom. V podstate dosiahli čo chceli, samoamnestia, ale ešte im zostalo zopár nepohodlných ľudí, ktorí ich môžu potopiť ako Kováčik, ktorý je vonku len na čas, Kočner a zopár ďalších, ktorým amnestia nepomohla, lebo ich procesy už boli rozbehnuté. Vôbec by som sa nečudoval, keby týždeň po voľbách štartovalo z miestnych hangárov zopár súkromných letov s jednosmernou cestou, preč z EU (ináč Kočner mal vraj pristavené lietadlo, len neodhadol správny moment).

7 lajky

tak tento razov tah, že odvolal riaditelov železníc fakt veľmi priehladný ťah. Zostala kozá cela aj vlk sýty. Obidvaja riaditeli, už dávno majú dobré teple miestečka, a ešte sa ím ujde aj slušné odstupné :grinning_face:

1 lajk

Tak pravdepodobný nástupca len potvrdil svoje (ne)skúsenosti v rozhovore pre denník SME

S informatizáciou a IT skúsenosti máte, ale aké máte skúsenosti s dopravou?

Sú to obe infraštruktúrne témy. V oblasti informatizácie do infraštruktúry vrážame veľa peňazí, ale neprináša výsledky. V oblasti dopravy zase máme infraštruktúrny dlh. Už len v oblasti informatizácie už dva roky vláde opakujeme, že keby chcela, tak by v nej vedela ušetriť približne sto miliónov eur ročne na štátnych IT projektoch. To je zhodou okolností aj suma, ktorú by sme potrebovali na to, aby sme v doprave mohli zabezpečiť bezpečnostným systémom ETCS pre celú trasu od Bratislavy po Košice. Asi nie je tajomstvom, že mojou primárnou oblasťou zamerania je informatizácia a digitalizácia, ktorej sa venujem už viac ako pätnásť rokov. Svojím spôsobom bola informatizácia kedysi aj pod ministerstvom dopravy, bolo to pod jedným operačným programom.

Čiže doprava vám nepripadla pre to, že na tieňového ministra investícií bol pretlak, keďže sa ním stal Michal Truban , a zároveň ste na dopravu nikoho nemali?

Nie. Chcel by som podotknúť, že to nie je len o mne, ale máme tím, ktorý sa venuje doprave, s ktorým spolupracujem. Nerád by som si uzurpoval, že toto je o jednom človeku, ktorý spasí celé Slovensko. Bol to výsledok debát, ktoré pramenili aj zo spoločných elementov, ktoré som spomínal - neefektivita a prepájanie.

3 lajkov

Minister dopravy vôbec nemusí byť z PS, jedineže by mali sami 76+ mandátov, čo nehrozí. Dobré je hlavne to, že sa konečne opozícia ide pripraviť na rýchle prevzatie moci, a nie ako posledných X volieb, keď nikto nevedel, kto sadne na ministerskú stoličku, ako napríklad v SNS tí sú experti, chcú kreslá a v strane nemajú nikoho, kto sa tomu rozumie a potom máme ministrov, ktorých si SNS kookptuje zvonku alebo to čo je tam teraz MArtinka, Taraba a Huliak. a Smer je na tom vešmi podobne. Alebo Erik Tomáš redaktor z MArkízy minister

5 lajky

no zbohom to vazne nech z PS nik za MD nelezie.. ako som uz pisal stary dobry raz..este budeme za nim plakat.. PS “odbornici “na pohladanie v oblasti dopravy ..”ajtaci” lol

2 lajkov

PS ešte nie je vo vláde. @twister uveď čo konkrétne spravil Ráž? lebo ja vidím len https://dam.production02.nmh.nmheagle.sk/api/image/1680x945/88c/88c5dc09-4800-4693-8813-8e84bc41f3b6.webp

2 lajkov

Tak napríklad mojej (aj keď trochu rečníckej) otázke sa vyhol :slight_smile: tak snáď sa ti pošťastí a dostaneš odpoveď :smiley:

2 lajkov

Ale ale, niekoho tu chytá panika z preferencií PS-ka? :smiley:

A Jožo Ráž má čo spoločné s dopravou? Doležal? Arpi? Brecely? Počiatek?

2 lajkov

Potom to aj tak vyzera…

Nejde o to, aby bol zanieteny zelezniciar ci dialniciar, ale mal by mat prehlad, ze co tu vlastne nefunguje.

1 lajk