Ziadne take spojenie nebude. Tych 12 km treba ale to riesi len oravu. Stredna a juzna cast neexistuje ani km. Tych 250 mega su cele eurofondy pre cesty prvej triedy. Za to sa daju postavit sala sabinov a este nejake obchvaty. To je vsetko.
V podstate ak chceme riesit taketo viac potrebne useky a dalsie obchvaty stat si musi vziat nejaky uver za miliardu. to by stale neboli suvisle useky 2+2. A verim tomu ze cast fora by bola proti lebo grecko a pd hluposti.
V rámci toho, čo treba do R3 na Orave naliať cca 200-300 mil aby sa zásadne zlepšil tranzit Chyzne-Ružomberok je oproti cca 1,5 mld dostavba D3 alebo cca 1,5 mld dostavba R4 nepodstatná položka.
Tak hádam vyhlásia PPP na R4. I keď to je VIA carpatia načo by mohli byť aj fondy. Pre EÚ to je najvýchodnejšie spojenie na hrane s Ukrajinou Belarusou S19. ssc.siskom.waw.pl/
Tak či tak je dobre dobudovať všetky tri prepojenia s D1. Poliaci ťahajú dve štvorpruhové v Barvineku a intenzívne chystajú Chyžné, čo minister v podstate ani nevie, že to za tri roky pôjde do tendra a my vtedy slávnostne otvoríme obchvat Tvrdošína.
Na D3 je odpoveď slovenskej strany tak isto na R4 a R3 šuntia spomalújú a ignorujú.
Problém je samozrejme žilinskocentrické dopravné centrum, ktoré vzýva Žilinu ako jedinú križovatku na Slovensku, ku ktorej treba splavniť potok Kysucu a ešte aj vybudovať letisko, ktoré netreba a High speed rail ku na 350 km/h a k tomu určite vyvíjajú Hyperloop žilinský. Štátny tajomník zo Žiliny určite nevie, kde je Orava, aby náhodou nechýbalo na ďalší šialený žilinský projekt.
ono zase nie je povinnost tahat presne rovnake 4pruhy ku hranicu ako sused. hlavne ked na obchvate trstenej mas 3000 aut.
tak isto by si ignoroval keby si cesty nemal za prioritu. oni chcu dojit eurofondy dokedy sa len da a nie hladat alternativy. aj 250 mega mimo fondov na tych 12 km je problem. mesta na orave uz budu mat obchvaty, na juznej casti ani to nie a mohli by sme pokracovat.
devil, a nezavisi priorita na intenzite a stave aktualnej cesty? Kedy si sa naposledy viezol po oravskej I/59? Ved napr. taky hronsky benadik- sturovo, alebo RK - BB je oproti tomu tazky luxus
lenze obchvat obce/mesta ktory mozno povazovat za bodovu zavadu a uceleny tah je dost rozdiel (a ty o nom tvrdis ze ho netreba)
ked uz sa rad ohanas cislami, tak sa pozri na I/59, usek dolny kubin - tvrdosin:
ÚSEK CESTA OKRES T O M S Poznámka
90750 59 Dolný Kubín 3 140 10 273 78 13 491 Knazia-Siroka, 4km
90770 59 Tvrdošín 1 988 5 523 48 7 559 Sedliacka Dubova - Podbiel, 10km
90780 59 Tvrdošín 2 157 7 789 60 10 006 Podbiel - Nizna, 4km
vsteko klukata cesta, sirka 7m, priemerna rychlost mimo obec 50km/h
Mimochodom, ani len R3 okolo Or. Podzamku nie je ziadne terno, bezne sa stava ze ides cely usek v kolone 60km/h, pretoze sa neda predbehnut
Tak skus vymenovat pretazenejsie useky na Slovensku, kde chyba uceleny tah ktory nie je v dohladnej dobe v plane a je podla teba prioritnejsi ako severna R3.
a k tomu prihodím aj D3 jedno si treba uvedomiť, ak nevyriešime Pacholand, (ZA), zbytočne nám stavť napr dialnicu na ukrajinu, na poľsko, na maďarsko…Môžu sa tu všetci roztrhať a vypisovať čo chcú, ale v prvom rade sa musí vyriešiť doprava v ZSK, ináč po BA nemá nič zmysel riešiť. Predstavte si že by sa postavila dialnica na ukrajinskú hranicu, skončila by sa vojna a všetok tranzit by išiel cez hubovú, alebo kraľovany, bez D1. "-)
Jedno si treba uvedomit: vsetok ten tranzit pojde uplne v pohode po R1+R2. Alebo chces tvrdit, ze niekto bude jazdit PL-UA cez Zilinu a slovenske kopce??? Lebo ostatni z Viedne ani z Prahy tam ist urcite nepotrebuju. Ale keby rozhodovali hej… , tak urcite. Ale realita je, ze presne kvoli tejto hej slo tuposti je Slovensko tam kde je. A ked teraz este minister pusti dalsich cca 5 mld EUR do zilinskych tunelov (D3+Tur Hub), tak to bude este horsie.
Este dobre, ze KE-BA sa da jazdit rozumne po R1+R2 a coskoro sa to este zlepsi.
no ja neviem…Pacho a ty aj pozeras niekedy do mapy ? tu mas trasu prakticky z juhu ukrajiny do prahy a vedie to cez polsko a je to aj kratsie. lebo karpatske hory su v podstate bariera a na tom sa nic nezmeni ani ked skonci vojna. ine kombinacie ako stred/sever UA do nemecka ani nema zmysel riesit mimo polska. zaujimavejsie je to viedne kde mohla byt juzna trasa ale blizsie naokolo to zaisti lebo trasa cez madarsko je dokoncia kratsia a potom smer taliansko tiez nema zmysel riesit mimo Hu. google.com/maps/dir/48.3202 … ?entry=ttu google.com/maps/dir/48.3202 … ?entry=ttu
ano ano, ale zatial R1+R2, nieje nakomplet, a realne pre tranzit napr aj zUA do PL je nevyužiteľná. . To že pacholand, a ZA, je pre slovensko dôležitá križovatk, to jednoducho nezmeníš. Pre srandu, som si dal do googla spojnicu volva, čiže Goteborg s KE, a predstav si kade to dal googl ?., Keď hľadíme troch do budúcnosti, tak z UA, je veľmi pravdepodobne, že dopravné toky pôjdu hlavne na PL, čiže R4, D1, D3. Juhom by chodili len dobrodruhovia, čo maju času dosť. *A zasa, len ta tvoja matra, KE-BA, . to že sa r1r2, čoskoro zlepší sa tiež teším, a nikdy som netrvdil, že ju netreba, na rozdiel od teba ohľadne pacholandu.
aspektxxx, tvrdosin - sedliacka dubova 10+4 km nie je uceleny tah. to je len kusok. uz len obchvat sale ma mat asi 11 km. cize sa bavime o bodovych zavadach aj na orave aj v pripade miest. pozdisovce-michalovce 40 km, len po zaciatok MI. a MI som medzi tie mesta ani nezapocital lebo hlavna trasa obchadza aspon centrum. cize dlhsi usek s beznou 60 km/h a podstatne viac obyvatelov.
lenze tie dopravne toky idu cez polsko najma smerom do nemecka a dalej. ty si fakt uplne mimo.
ta trasa do goteborgu cez polsko je to iste ako ked sme sa bavili ze z vychodu mapa ukazuje cestu cez nowy targ cize mimo strecna a mimo kysuc. co nie je prekvapenie ked je to az o 80 km !!menej.
Co trieskas. Ked poviem, ze sa maju delit peniaze sever:juh 60:40, tak tvrdim, ze do pacholandu nema ist nic? To praveze ty “sa tesis z r1r2”, akurat ked tvrdis, ze D1+D3 treba robit tak ako teraz, ze zoziera 90% financi, a na vsetko ostatne ostava tych 10%, tak realne nechces robit nic ine, ani r1r2.
vôbec nie som mimo. najväčší “kamarati” pre obnovu vojnou zničenej zemi, sú prave poliaci a češi, takže hlavné toky pôjdu do PL a do ČR, nemec na obnovu si dá všetku spraviť práve hlavne PL. To, že najvyššie mzdy v pl, vrámci V4, nie je náhoda, taktiuež zaváži rozvynutá dialničná sieť v PL.