Jozef Ráž ml. minister dopravy od 25.10.2023

chceli ste odpovede na vasu otazku co pripravil Raz, je tu

konkretne cast citujem:

Pýtam sa na to aj preto, že kritici vám vyčítajú to, že dokončujete diaľnice, ale nepripravujete projekty.

A D3 je čo?

Tam to bolo do nejakej fázy pripravené .

Všetky tri úseky D3 v momente môjho nástupu boli naplánované o dva roky neskôr, než sme to my urobili. Dokončili sme všetky EIA na všetky tri úseky. Keby nebol zákon o strategických investíciách a ministra Tomáša Tarabu, tak by sme to nemali. Zazmluvnili sme to, to znamená, že sme ukončili tri verejné obstarávania, čo mi nikto neveril, že sa to podarí.

A to zase vďaka zákonu o strategických investíciách. Keby sa to stalo, tak to máte o dva roky, pretože vybavenie odvolávačiek štandardne trvalo niekoľko mesiacov. Zákon o strategických investíciách povedal, že to musí byť do 30 dní, a nakoniec to bolo do 15 dní.

Takže aké nepripravené? Môj nástupca dostane hneď tri úseky, na ktoré bude môcť chodiť. Plus bude mať obchvat Prešova a, samozrejme, že bude mať pravdepodobne aj Turany – Hubová. Bude tak mať viac úsekov vo výstavbe, než som dostal ja. A aj tie, čo som dostal vo výstavbe ja, tak kto ich začal?

Okrem toho, že váš nástupca bude mať rozbehnuté projekty, tak bude mať aj nejaké plánované projekty ?

Áno, samozrejme, my naozaj makáme v príprave, čo to len dá. Ešte tam máme Rimavskú Sobotu, Lučenec, obchvat Zvolena, sliačsky variant, kde makáme na tom, aby bola EIA. Verte mi, že ani môj nástupca sa určite nudiť nebude.

a to sa este nevyjdaril o chystanych zeleznicnych projektoch na severe ktore planuje dat do vystavby vramci tent koridoru

3 lajkov