))
len by som chcel podotknut, ze nazor ohladom ovela lacnejsej juznej trasy nerozumne zatracovanej kvoli politickym dovodom a zasluhou “betonovej lobby” naozaj nie je ojedinely. viac v archive prislusnej temy.
))
len by som chcel podotknut, ze nazor ohladom ovela lacnejsej juznej trasy nerozumne zatracovanej kvoli politickym dovodom a zasluhou “betonovej lobby” naozaj nie je ojedinely. viac v archive prislusnej temy.
stanog, cakanie v kolone v PB alebo inde nie je hned ekonomicka strata, kolony su vacsinou v piatok tj par tisic ludi sa dostane na svoju chalupu o par hodin neskor…no hroza. si tu vypisoval ze cesta na vychod trva tak ako volakedy lebo par novych usekov “vykompenzovala” vacsia premavka, hlavne ked viaceri napisali svoje skusenosti o BA-PO za 4:15-30 co si volakedy nemohol urobit ani nahodou cez horne povazie, PP a okolite dediny, branisko s okolim, hybe, vychodna…iba ak si sa cez ne rutil 100-kou…lebo bolo malo aut… figelova praca ma byt o.i. posudzovana podla toho kolko problemov na cestach vyriesi a nie kolko mld. tam naleje.
DrX, bezny den trval prejazd PB vacsinou 15 min. som sa zasmial reklame ze usek usetri pol hodinu…to by nevyzeralo tak ze medzi TT-NR nie je o nic menej juhovychodnych evc ako predtym a severovychodnych evc mierne menej. v tom je vela okresov vychodu nielen KE (kt. idu nielen do BA ale aj TT a pod.) takze doprava vychod-zapad je urcite niekolko tisic aut denne. a vacsinou nechodia vrchom.
miroa a podla teba kolko aut jazdi na severovychod ci severozapad ? vacsina hdp sa vytvori na uzemi kde dialnica existuje najma ked pripocitam buducu R1. si myslis ze dialnica vzkriesi skapaty zbrojarsky priemysel a turisticky ruch alebo si myslis ze pobocka VW alebo poloprazdny priem. park v PP je zaklad ekonomickeho rastu?
argument papierovych koridorov bol uz mnohokrat vyvrateny, tie neberu vazne ani v cechach a ani v polsku. nasa dialnica nadvazuje na zahranicie iba v okoli BA aj to cez D2.
celkom rozumne:
OK takze celkom realisticky mozem povedat, ze v polovici roku 2014 nebude D1 po Kosice ani komplet rozostavana nie to este odovzdana do uzivania. Za predpokladu ze zastavi a zrusi uz rozbehnute PPP co sice zatial nepripustil ani nevyvratil ale avizovane vyuzivanie fondov DSS ktore to ma vsetko zazracne zachranit tomu nasvedcuje. Je vidiet ze Figel absolutne nie je od fachu ze taketo veci vyhlasuje. A potom o 4 roky (ked vydrzia) bude zas hovorit, ze je dobre si davat vysoke ciele aby ste dosiahli co najlepsi vysledok a bla bla bla… pricom teraz hovori ze minula vlada si dala nesplnitelne ciele… Pamatajte tieto slova…
rozostavana moze byt a mali by si to dat medzi ciele
dragon, a co by si chcel pocut? D1 po KE do roku 2014 uz nedokoncis, pokial nezacnes okamzite stavat Visnove, ktore ma dlzku vystavby minimalne 48 mesiacov.
Napriek tomu, ze Figel nie je odbornik v doprave, planuje zatial rozumne kroky.
presne, toto je konecne normalne vyjadranie .. aj ked kopu jednoduchsich ludi to nepochopi… najma tu “nadstandardnu” komunikaciu …
v principe gro usekov sa da do volieb 2014 v pohode stihnut .. jedine tunely okolo ziliny nie .. ked sa aj v lete 2011 zacne stavat na celej D1 od martina po presov a dostavia sa nabrezna v presove, plus nieco na R7 a R2 .. tak u mna dobre
faktom ale je ze minula vlada si dala nesplnitelne ciele
To aj tato ak sa do programoveho vyhlasenia dostane termin roku 2014.
Rozostavana byt D1 moze ale nebude.
Konečne SITA od niekiaľ vyhrabala (potiahla?) aj nejaký dokument, ktorý má hlavu a pätu!!!
viewtopic.php?f=35&t=13874&p=110130#p110130
Ak seriózne máknu na R2 Zvolen - Rožňava (a R4 KE-Milhosť), tak sa dá skutočne povedať, že “Vláda zabezpečí do roku 2014 nadštandardné cestné spojenie Bratislavy a Košíc” aj napojenie východu na európsku dialničnú sieť!!! Keď sa ešte podarí pozdlž tej R2 ZV-RA rozbehnúť takých 5 Kechnecov, je šanca, že sa obraz JV Slovenska dramaticky zmení - či sa to už hejslováckym pachom páči alebo nie.
To neznamena , ze sa cela postavi. Hadam bude uz komplet dokumentacia a zacnu sa (a mozno aj otvoria) 2 max. 3 useky do 2014 viac necakajte. “5 Kechnecov” dovtedy nepribudne nie v tejto oblasti ale urcite nie ani v celej SR aj keby hospodarska kriza skoncila dnes.
Pekny material, zo zaciatku to vyzeralo dobre, ale po vymenovani vsetkeho sa pytam, ze kde na to chcu zobrat peniaze Treba vsak pochvalit za navrhovane zlucenie SSC a NDS a tiez za snahu riesit dopravne problemy komplexne, nie len spajanim BA a KE do roku X.
a keby to tak napisali uveril by si ? pred par dnami nas tu niekto presvedcial ze R2 bude naposledy, podla tohoto je ZV-RV fakticky hned po ZA-PO.
most presadil R7, ked postavia len vypadovku z BA tak to bude fajn, dalej mosty cez rieky do hu
vychodniari presadili urychlenie R4, zaradenie R9 do siete
D3, D4, R5, R6 tiez bez akychkolvek terminov
mne tam chyba nieco na KE-MI namiesto budimir-bidovce
zlacnenie ciest, zlucenie NDS a SSC je OK. v zasade dobry plan je zapojit DSS. PVV je OK, zalezi na podrobnostiach
Tak tie všeobecne keci sú o ničom, a zrejme zostanu tuna cele 4 roky. Najlepšie perla je “nadštandardné” prepojenie… ono na Sk bude pomaly nadštandardná aj poriadna cesta I triedy.
jasne radsej treba tvrdit ze dialnica do KE bude postavena za 3.5 roka…je to sice upny blud, ale bezny slovensky lud ma rad velke slova, s realnymi cinmi ich konfrontovat nedokaze
DrX - ked bude na D1 chybat obchvat presova a ziliny to uz ako vychod (v tvojom zmyslani je sice vychod obmedzeny na kosice) nebude napojeny na europsku dialnicnu siet? mna len udivuje zmyslanie typu “kto nepresadzuje len a len R2 je hejslovak”
Ked si vsimnete, tak Figel netvrdi, ze sa postavi cela D1, ale len “nadstandardne spojenie”.
No a netreba zabudat ani na to, ze ked Figel postavi R4 KE-HU, spojenie cez Budapest bude VELMI NADSTANDARDNE (prejazd 4 dedin, inak skutocna dialnica)
krasne vseobecne reci, nie je to ani stavbar, ani ekonom ale profesionalny politik. povie vam co chcete pocut a o nejaky cas vam rovnako krasne zdovodni preco sa to nedalo a ze mozes byt rad ze si rad
tak lepsie ako ked fico a vazny “trepali” o dialnici do kosic do roku 2010 a nemali ani lopatu v zemi ..
jasne, dolezita je forma, vysledok podstatny nie je
sorry som len sklamany, pred volbami sa vykrikovalo je to absolutne zle, MY to vieme najlepsie a teraz riesia koryta
Presne ako som tvrdil. R4 a R7 pred R2. Ale R2 (ZV-KE) sa aspon pripravi dokumentacne, stavat sa urcite nezacne.