nesustredia sa len na D1, ale bude sa riesit komplexne dialnicna a najma aj cestna siet
zlucenie NDS a SSC je to najlepsie co mohli urobit a to bude podporovat aj vystavbu “nadstandardnej” spojnice BA - kosice ..
ergo kde sa da sa bude stavat D1, potom sa postavia niektore cesty prvej triedy resp prelozky a mas postavenu nadstandardnu spojnicu
ked sa postavia useky na D1 okrem hricovske podhradie - LL- visnove & turany - ivachnova a zaroven dokonci nabrezna v presove a nebodaj aj most nad VD zilina s napojenim I/18 na cestu pre kia a rozsiri sa na 2+2 od lavobreznej cez vah .. tak je to viac ako nadstandardne spojenie (nehovorim uz o dokonceni R4)
zaroven chcu riesit R2 od zvolenu po kosice ergo zvysenie atraktivity juzneho tahu cim sa odlahci logicky aj severnemu
riesenie R7 a D4 pri bratislave
po spojenie SSC a NDS sa snad lepsie zacnu riesit aj obchvaty namiesto cakania na RK resp Dcka ..
zapojenie DSS do vystavby a ziskanie relativne lacnych penazi prehodnotenie PPP
same dobre kroky a to este nema vlada ani 100 dni .. cize u mna viac nez som dufal..
Aquila si nadefinoval program vlastny (vysnivany) v danej situacii. Nadstandardne cestne spojenie by to bolo snad v Kazachstane, nie v state co je 6 rokov v EU a 20 rokov v “demokracii”.
dragon, dialnice a RC su aj na zapade nadradena ergo nadstandardna komunikacia, preto sa za ne plati aj myto
a vsetky kroky co som napisal su prudko realizovatelne bez nejeakeho velkeho zadlzovania a je to vlastne len prepis co zatial tato vlada planuje … ja si velke mety nedavam, uvidime o 4 roky, kazdopadne je to viac ako minula vlada..
DrX, spojenie cze BP je nadstandartne uz teraz a ci velmi nadstandartne bude ked bude M31 ci dalsia skratka na M0, na nasej strane nie je priestor na vyrazne zlepsenie.
dragon, mna udivuju ludia z vychodneho bloku kde komunisti stavali hlavne jrd, kvazikomunisti rozkladli aj to. po par rokoch v EU chcu mat infrastrukturu ako v krajinach kde ju systematicky budovali od konca vojny. si myslim ze k tym postzssr krajinam alebo rumunsku mame blizsie ako ku rakusku aj co sa tyka hdp nielen mentality.
dragon a v com bude ta medzera podstatna ? budes mat medzeru akurat v kralovanskom meandri, kde nemas stale vycerpanu ani kapacitu cesty prvej triedy a je tam siroka a plus minus mimodedinova I/18 .. a strecno je sice kriticke, ale ked sa zase miestami rozsiri na 2+1 tak to bude stale nadstandardna komunikacia … a ked sa dostava R1 po BB, tak to odlahci aj sever .. malo ale predsa to odlahci…
jo jasne, po hubovu, s tym, ze by sa MUK hubova nejako vynechala, resp spravil len docasne napojenie … tam MUK netreba ..
ono sa celkovo daju dialnice par zasahmi dost vyrazne zlacnit .. typu vyhodenie MUK likavka, ale urobenie napojenie na buduci vychodny obchvat RK a prepojenie s I/18 .. vyhodit 2+2 privadzac turany, ale dat len klasicky .. zjednodusit MUk levoca .. a najma sialeny privadzac do SNV ..
racto, v nemecku je priemerna vzdialenost medzi krizovatkami 17 km.. u nas mas na 5tich km aj 3 MUK .. pricom vyznam tych miesto co sa napajaju na dialnice su zanedbatelne .. a co MUk to mas 0,5 az 1 miliardu navyse ..
kde nic tu nic … este sme len na zaciatku a uz sa robia extremne zaveri … ja viem ze sa mnohym nepaci tato vlada a najradsej by ju postavili k muru … nie ze by nieco spravili ale len tak pre vystrahu … ale komentujte a konstatujte az sa to aspon cele rozbehne …
Vzdialenosť križovatiek na diaľniciach može byť 5km podľa normy no v určitiych pripadoch nižšie. Požiadavky križovatiek sú dane historiou a pozžiadavkou dotknutého územia
no a prave to “v urcitych pripadoch” mas PB a mengusovce-janovce…mne je lautr jedno cim je to dane a urcene, jednoducho je nonsens aby malo mesto ako PB 3 MUK, tornala ma tusim tiez 3…u nas sa planuju MUK doslova pri kazdej vrbe, nevidim ziadny dovod aby bol minimalny rozostup medzi exitmi mensi ako 12-15km…to iste su “kompenzacie” - skolky, ihriska, nove cesty…by ma fakt zaujimalo aku strasnu skodu utrpi obec/mesto X tym, ze sa odtial odvedie cela tranzitna doprava mimo…jedine co ma zmysel je oprava pristupovych ciest k stavenisku, inak nic…
Myslim, ze na tomto fore je vacsina ludi politicky neangazovanych. Z pohladu dialnic a RC je jedno ci je pri moci lavica, alebo pravica. Tu sa hodnotia konkretne zamery, aj realne pociny ludi, ktori su za vystavbu dialnic zodpovedni. A bez ohladu na politicku prislusnost schopnosti noveho (i stareho) vedenia rezortu dopravy su prinajmensom otazne v danom odbore, tu sa zhodnu tak praviciari ako aj laviciari. Tento rezort by mal viest odbornik a nie politik. Dialnice cim skor chcu vsetci bez ohladu na politicke sympatie.
S dobrym manazmentom suvisi poznat co vsetko stavba a stavebny proces dialnice zahrna, co je a co nie je technicky a casovo mozne spravit za urcitu dobu s prihliadnutim na druh a mnozstvo vyclenenych financnych zdrojov.