Ján Figeľ a jeho práca - minister dopravy (2010 - 2012)

Tak to som necital ale stare DSPcko neplati vies. Ale toto uz nepatri do fora tohoto cernoknaznika takze kludne to admin moze presunut do PPP

ked plati SP musi logicky platit aj DSP nie? a tie stavebne povolenia su cosi vyse roka stare, cize nevidim ziadny problem

ale patri to sem. npr. ked SP je z 09.03.2009 tak nechapem formulaciu “na dane useky nie je urobena dokumentacia DSP ani DP. Projekcne kancelarie co to mali nastarosti ako dopravoprojekt a alfa04 dostali prikazom pozastavenie projektovania tychto usekov od koncesionarov”. stavebne povolenie sa nevydava zvlast pre PPP a zvlast pre ne-PPP projekty.

inak teraz ma napadlo, ze sice tato vlada ma (snad) este 4 roky, ale od fica prebrali tusim najmensiu rozostavanost novych usekov vobec.. ked dostavaju tie useky co mali aj tak byt uz dostavane, tak vlastne okrem R1 nebude nic vo vystavbe ..

Pri tejto príležitosti si zacitujem: “Neuveriteľným spôsobom sme naštartovali výstavbu diaľnic…”
zdroj: nemenovaný politik v nemenovanej relácii nemenovanej televízie

Hmm nie nie skusim ešte raz. Každa diaľnica má objekty. 101-00, 102-00 atd. Ked sa to robí pre štát urobia sa všetky naraz schvalia sa a odovzdá sa to NDS. Následne sa vypíše obstaravanie na toho kto to bude stavať a sa to stavá. A vypíše sa aj na AD a SD atd.
Keby sa robilo cez PPP sa stanoví presný postup prác. napriklad v prvej faze bude treba urobiť nakresliť a vybudovať pristupove cesty. Teda sa nakreslia ako prvé (Teda aby ste si nemysleli že sa najprv nakreslia a potom sa dokresli diaľnica ale sa teda doprojektuju) prebehnu schvalovacim procesom, všetkímy štyrmi kontrolami a hned ako pride všetko podpísane overene a potverdene okamžite to ide na stavbu a už sa by sa to budovalo. Je to troška efektivnejšie. Chápeš to ?

Ja ešte neviem ale už je pomaličky mesiac po voľbách. cca dva týždne po zostavení vlády a v tejto oblasti diaľnic je toicho. Ked dame nabok politiku černoknažníka, ani vo vyhhlásení vlády ani v koaličnej zmluve nie je napísane čo chcú robiť za úseky.
Inak ked si prečítate toto fórum tak odzačiatku nenajdete tu ani jednu informáciu čo povedal kde a ako treba a čo urobiť z diaľnicami z cestami z dopravou. Ja neviem ale pre mna je čudné že je dáko ticho. Však za dva týždne by si každý dokázal prečítať zmluvy a naučiť sa trasy 4 Diaľnic nie?

Racto a ty si myslíš že nová vláda sa bude s niečím ponáhľať? Pre každú jednu doteraz bolo prvoradé vysáčkovanie nominantov predchodcov, potom rozdelenie lukratívnych flekov svojim ľuďom, teraz sa navyše blížia komunálky - tiež jedna z priorít. Navyše majú “morálny nárok” na 100 dní ničnerobenia. Takže rovnako ako všetky predošlé vlády predpokladám že aj tátu bude viesť prvé dva roky politiku zastavenia všetkého čo začala predopšlá vláda a hľadania iných riešení a niekedy v roku 2012 predpokladám ýže sa začne niečo aj reálne stavať.

i15 - neodpustím si reakciu - to 4-ročné meškanie diaľnice cez PB síce nespôsobilo prerušenie výroby v KIA ale stotisickam slovákov obrovské nervy počas prejazdu PB nehovoriac o vysokej finančnej a časovej strate - vyrátaj si keď tam denne len 20 000 aut strávilo navyše len 15 minút = 5 000 hodín denne x 4 roky je 7 300 000 hodín - pri len minimálnej hodinovej mzde len 50 SK je to 365 mil. SKK alebo 12,2 mil. EUR. A to nepočítam palivo, exhaláty, životné prostredie v PB…

1. racto je to kazdemu jasne, ale minimalne pri 3 usekoch prveho balika si sa sekol, tam je vsetko s kostolnym poriadkom a v podstate pripravene na klasicke verejne obstaravanie…visnove by tiez malo byt oka, HP-LL zrejme nie a turany-hubova takisto nie…
  2. programove vyhlasenie vlady este neexistuje, su len programove tezy (teda vseobecny dokument hovoriaci o tom v akych mantineloch sa chce dana vlada pohybovat), ktore najdes tu: sme.sk/c/5436193/programove- … nt.html#10 ked predlozia PVV do parlamentu potom mozme riesit co asi chcu a nechcu stavat…moj osobny tip je, ze to spravia ako fico - teda k tomu co je rozostavane pridaju zo 20 kilometrov a predstavia to ako svoj ciel…vsetko navyse bude len plusom :laughing:
  3. vystavba dialnic v koalicnej zmluve?? :question: :open_mouth:

tak nejak, navyse boli zazmluvnene pripravne prace a to kratsie by mala trvat vystavba. lenze PPP aj v sucasnom stave je problem a to min. s tymi chranenymi uzemiami. EK nezaujima ci sa u nas zmenila vlada alebo nie. kazda zmena je tiez zdrzanie lebo treba vyrokovat a prepracovat zmluvy prip. aj zmenit zakony pre eventualny vstup DSS. takze najlepsie riesenie je zrusenie PPP a obstaranie tych 2-3 usekov.

presne…na tie 3 useky musia najst v pohode peniaze v rozpocte + fondy…medzicasom riesit vstup DSS, na to maju minimalne zvysok tohto a cely rok 2011…akurat mam silne obavy ci sa ten 1. balik predsa nejako nepretlaci, siroky+durkovsky je znama dvojicka, tu nam moze uz len EU (zase raz) zachranit prdel, aj ked nepriamo…

stanog, zrátaj si finančné a časové straty z toho, že:

1. všetká doprava východ-západ sa trepe už 20 rokov po nedokončenej predraženej dlhej tunelárskej D1 (zatiaľčo juhom to už dávno mohlo byť za lacný peniaz dokončené);
  2. že aj po dokončení D1 slovenskí plánovači vymysleli, že každé auto KE-BA má ísť o 60 km / minimálne 1/2 hod dlhšie severom než logickejším juhom;
    a potom môžeš riešiť smiešné odrobinky ako 12mil EUR.

DRx ako chces počítať straty kombajnov, ktore chodia juhom, ktory ide 35,a keby bola dialnica tak pôjde 40, a to len vlete, ale teraz važne už x krat sa písalo, a je to veľmi ľahko pochopiť, nie je dôležite spojiť BA a KE, ale všetky priemyselne agromerácie, prepojenie so zahraničím … nechceš mi tvrdiť, že nie je dôležitejšie prepojenie severu, konkretne ZA s Čr?? ako akokľvek južne časti??? A koniec koncov, ak chce niekto chytro BA -KE tak može ísť cez BP, nič mu v tom nebráni, už sa x článkov popísalo, aké je to výhodne, no zatial sa tam asi nik neako extra nehrnie, čím to len môže byť???

No, žeby bola na hnanie oviec zo salaša na lazy potrebná 4-prúdová diaľnica, 40 tunelov a rýchlosť vyššia ako 35km/h sa mi tiež nezdá :wink:.

Ostatné fakt nemá cenu ani diskutovať.

asi tak, nema cenu diskutovať.

Prosim ta uz sa zobud. D1 je medzinarodný koridor spolu s D3 tak tu stale nefantaziruj o juznom spojeni BA - KE. Tu nejde o to aby si sa prepravil na východ co nie su len KE ale aj severovýchod. Tak uz prestan spamovat forum tvojov teoriou “juznej lacnej a neviel akej naj dialnice”, a nemienim sa tu o tom dohadovat. Myslim ze je to nazor viacerych clenov fora.

Alebo este jeden argument: / ale ten uz nie pre DrX, pretoze verim ze po dnesnom dni sa to zmeni / Bolo zistene ze denne sa vyberie z KE a okolia 1 000 vozidiel denne do BA. Keby vsetci sa vybrali severnou trasou, tak pri Ziline by neboli intenzity 23 000 aut, ale “len” 22 000 . A juznou pri Roznave nie 9 000 ale “az” 10 000. Koniec dalsieho argumentu.

JaNY, prosim Ta skus napísať, čo si s tym vlastne chcel povedať, a uveď tiež zdroj tvojej informácie?. Zvláštne čísla, ale v podstate nič nehovoriace. Tych tvojích 1000 vozidiel sa všetky vyberu do BA cez ZA? žiadne nejde cez ZV, alebo všetkých tisíc ide cez BP??. To akože tych tvojích 1000 neurčitých vozidiel je argument? V konečnom dôsledku, keby sa “sever” teoreticky odľahčil o Tvojích “1000” kosičanov, vlastne by to nič nevyriešilo, takže tvoje zníženie z 23 na 22tis vozidiel skôr vyznieha z Tvojej strany ako irónia.

:bulb: :wink:

Ten prieskum, kolko aut sa denne vyda z KE do BA som cital pred par rokmi. Myslim ze to bolo v Trende.
A na tych intenzitach som chcel poukazat ze D1 sa nestava len pre spojenie KE z BA. Akurat ze som tu tisicku aut pri Ziline mal dat opacne. Takze plne stebou suhlasim Pacho, miroa a mnohymi dalsimi.