R4 konci pred Sebastovcami na starej ceste. Tak to aj bude. Nic sa menit nebude, lebo nema preco. R4 nasledne pokracuje v peazi s R2 az k D1, teda k Sebastovciam ani nepojde. To je vsetko. Tvoja interpretacia situacie je bud mylna alebo tendencna.
Jedine co jsem zachytil ja ze ty penize meli zajistene od EIB “s” ale i “bez” zaruky statu…tohle by se dohledalo nekde v Monitoringu… to ze meli penize odjinud jsem nenasel a vsichni (i Vazny) zminuji pouze environmentalni rizika - na ktere by ovsem komercni banka kaslala…
No uvidime, jestli to nakonec neskonci arbitrazi a SK nedopadne jako Cesi s D47…
Netuší niekto, v akom štádiu je príprava na schválenie nového cestného zákona? Je to trochu okrajová vec, nezaujíma väčšinu voličov ako napr. výstavba diaľníc, ale už by mal byť pripravený z minulého volebného obdobia.
Koncesionar vytiahol nejaky argument, ze za pripravu podkladov pre stavbu je zodpovedna SR (nieco ako odovzdanie staveniska) a ze SR (nejaka konkretna statna organizacia ochrany prirody) nezapisala vsetky chranene uzemia (o ktorych stavebnik nemusi vediet) a EIB na to prisla … Co vsak samozrejme nic nemeni na fakte, ze EIB nie je jedina banka na svete financujuca PPP (vid moj prispevok k manazerom koncesionarskych firiem)
Nie je pravda … mali len prísľub že ak projekt splní podmienky banky tak ho budú financovať - takých prísľubov a memoránd o porozumení a spoločnom postupe mám k mojim projektom desiatky - reálne až podpísaná zmluva o financovaní zakladá právo na financovanie … a to nemali
.
keby mali uzavreté financovanie tak štát nemal páku na to sa s toho vyvliecť
Presne o to my jde - proste projekt nevyhovoval EIB, meli jit za komercni bankou ktere to bude jedno…to je jako by se vymlouvali ze komercni banka jim nedala penize, protoze SK nepatri do jejich strategie… divny..
Ak si dobre pamatam, tak sam Figel povedal, ze obchvat Sebastoviec v ramci vystavby R4 KE-Milhost sa este len bude riesit. Moja interpretacia nie je tendencna, vychadzam vzdy zo zverejenenych informacii. To, ze moje prognozy su zvacsa pesimisticke vychadza z dlhodobej praxe u nas, co sa tyka vystavby cohokolvek a roznych zadrhelov. Fandim novej vlade, rovnako ako som fandil predoslej, co sa tyka vystavby dialnic.
Dnes odpovedala na otazky poslancov v parlamente premierka Radicova - aj na dotaz poslanca Igora Chomu ohladne vystavby dialnic a PPP projektov. Bolo to na TA3 v priamom prenose. Co som si zapamatal je ze uvazuju o PPP na kratcich a lacnejsich usekoch aby sa do sutaze mohli dostat aj mensie firmy a tym by sa zvysila konkurencia a stat by mohol ziskat lepsiu cenu …
Snad sa zaznam z rokovania NRSR bude dat najst na www.nrsr.sk
Časový horizont dokončenia úsekov D1 bude možné zodpovedne odhadnúť až po prevzatí staveniska a dokumentácie od koncesionára, ktorému sa nepodarilo financovanie zabezpečiť.
Mnohé úseky diaľníc a rýchlostných ciest sú v štádiu preverovania projektovej a majetkovej pripravenosti.
Analyzujeme tiež, ktoré ponúkajú najlepší pomer úžitku a ceny. Na ich financovanie sa uvažuje so zostávajúcimi zdrojmi z eurofondov i s novými zodpovedne pripravenými projektmi verejno-súkromného partnerstva.
Predovšetkým plánujeme financovať cez ppp výstavbu menších balíkov úsekov rýchlostných komunikácií, kde predpokladáme viac uchádzačov v tendri, otvorenejšiu súťaž, a teda výhodnejšiu cenu pre štát. A urobíme to tak preto, aby sme nielen podpisovali slávnostne zmluvy, ale aby boli investori naozaj schopní zohnať aj potrebné peniaze na túto výstavbu.
A nemuseli sme šesťkrát posúvať termín, aby sme sa nakoniec dozvedeli, že zdroje sa nepodarilo zabezpečiť.
Minister dopravy, pôšt a telekomunikácií by sa mal v najbližších dňoch, schvaľovali sme mu na vláde pracovnú cestu, stretnúť s komisárom pre regionálnu politiku. Na tomto stretnutí prerokujú návrh zmien priorít dopravnej politiky vlády Slovenskej republiky, a dohodnutý postup rokovaní o revízii príslušných operačných programov.
Nie je dôvod pochybovať o tom, že orgány Európskej komisie aj po mojom predbežnom predrokovaní po naplnení všetkých formálnych požiadaviek, navrhnuté zmeny schvália.
Reálne sa vďaka tomu zrýchli výstavba diaľníc z európskych fondov bez nadmerného zaťaženia našich verejných financií. Ďakujem veľmi pekne.
Este raz prosim, tato tema ma byt o potencialnych D a RC, ktore nie su zadefinovane v sucasnej D sieti, nie o tom, co sa bude a nebude stavat z uz davno naplanovanych usekov.
Tieto prispevky patria do inych tem, takze poprosim odteraz diskutovat v nich
ak ho naplnia aspon na 90% , Figelov kredit u mna raketovo porastie. Zacal vynikajuco, tie 3 roky si teda pockam, ale ak to krachne , neostane na nom nitka sucha.
kaviarista, obavam sa, ze aj keby sa tento plan naplnil na 110%, spokojnych nas bude malo. Vid. pravidelne diskusie na sme a podobne. Na slovensku treba povedat, ze vsetko postavime a uz coskoro. Treba vyhlasit, ze do r. 2014 bude hotova cela D1-D3, R1-R4. A ked z toho splnis aspon 20% a budes vyhlasovat, ze “Neuveriteľným spôsobom sme naštartovali výstavbu diaľnic”, stado volicov to zoberie.