Ján Figeľ a jeho práca - minister dopravy (2010 - 2012)

Hm, ak nepadne aj PPP3, tak okrem useku Turany-Hubova, co je de facto najmenej potrebny usek, mozu zvysne useky na zvysku D1 po Presov otvarat uz 2014. A naopak, ak sa schvali Korbelka a zacne sa stavat az 2012 (co je pri zmene variantu aj tak najskorsi mozny termin vystavby) tak aj ten rok 2015 by bol v tomto useku nerealny, ale v pripade tohto useku je tych par mesiacov hore-dole aj tak jedno :slight_smile:

@ aquila: ficovi to vietor z plachiet nezoberie. Ficovolici od svojho vodcu poculi, ze tato vlada uplne zastavila vystavbu dialnic a to je pre nich sväta pravda. A ked aj uvidia, co sa realne bude nasledujuce roky stavat, budu tvrdit, ze fico by staval omnoho viac. Vid niektori clenovia tohto fora :wink:

Inak je zaujimave ze fico ma podla najnovsich prieskumov skoro 41 % takze ma za sebou velmi pekne nadupane…Radicovej vladu budu vsetci pozorne sledovat co noveho vymysli , ale ak ma rast ekonomika co vlastne je aj realita tak rozostavat vse tky useky D1 by nemal byt problem aj s eurofonfov a statneho rozpoctu ,ale ako dalej s R2 R3 R4 D4 ???

Pridám dnešný postreh (07.09.2010): od značky Žilina-Strážov (12:48) po značku koniec Ružomberka (13:52) presne 1:04 hod. Bez akýchkoľvek problémov.
Pridám aj B - z opačnej strany stála zápcha asi 5km v domašínskom meandri, vraj zdržanie 30 min., podľa dopravných správ.
Pritom to bola bodová porucha - úprava cesty. Stačilo by tu miesto statického trojpruhu vyznačiť dynamický - prepínateľný elektronickými dopravnými značkami -( raz jedným smerom, inokedy naopak) a nič sa tam diať nemuselo. Smer ZA-RK bol skoro prázdny. Určite by to pomohlo tých budúcich x rokov, čo tu nebude obchodzia cesta.

R2, R3, R4 - stop
D4 - ???

tondiego, keby si aspon totalne nekecal pri tvojom pesimizme. Na R2 sa len do r. 2012 planuje rozostavat dlhsi usek usek ZV-Krivan, buduci rok ZH obchvat, na R3 do buduceho roka nie je ziaden usek pripraveny na vystavbu a na R4 sa uz stavia KE-Milhost s tym, ze sa projektovo pripravi cela severna vetva do r. 2014. A na D4 do r. 2014 aj tak nic nerozbehnes, maximalne sa zacne vystavba v tom roku a aj to bude obrovsky uspech.
Pockaj si na program vystavby D a RC na r. 2011-2014, ktory bude hotovy do konca roka a potom kritizuj :wink:

Takze Hubova-Ivachnova a Janovce-Jablonov pojdu do vystavby coskoro. Tieto useky z PPP1 su specificke tym, ze su na nich vykonane pripravne prace a niektore objekty sa tak mozu stavat okamzite.
Myslim, ze aj vitazi su uz dopredu znami - usek na vychode IS a Hubova-Ivachnova Doprastav+Vahostav, pripadne v konzorciu s firmami z PPP1 :slight_smile:

Plany su plany. Som skepticky, ale vychadzam z reality. Skusim prognozovat dokumentacne pripravene a rozostavane useky na spominanych cestach

R2 - obchvat ZH sa na buduci rok nezacne - problem s financovanim a spory o krizovatku
R2 - ZV - Krivan - tu bude zrejme PPP, do roku 2012 sa tu ale PPP pripravit nestihne
R2 - Ruskovce - Pravotice - usek uplne mimo priorit, nezacne sa ani do 2014
R3 - bude uspech, ked sa podari dokoncit obchvat Hornej Stubne v polprofile
R4 - KE - Milhost - tu bude oneskorenie, kvoli trasovaniu, ostatne useky sa snad do 2014 aspon pripravia
D4 - je velka neznama, patri medzi priority, ale plan MDPT ju vobec nespomina, tu by sa to ale do 2014 mohlo podarit rozbehnut, zrejme PPP

Bývam v Martine a pracujem v Žiline. Každý pracovný deň o 06.10 hod cestujem osobným autom s posažiermi do Žiliny a o 16.10 hod zase naspäť. Mnoho krát ( piatky) cez leto sa stalo, že cesta zo Žiliny do Martina trvala 1,5 hod, pre malú priepustnosť cesty cez Vrútky.

Prepac , ale ake oneskorenie kvoli trasovaniu myslis pri KE- Milhost?? Vsak uz sa to stavia.

OT: Myslim ze o slovenske dalnice se zajimam cca od roku 2005/06, a zadny z vladnich planu, ktere byly takto vydany se od te doby nesplnily v planovanem case, ani v rozsahu useku… :sunglasses:

OT: Aj tak sme uz davno OT, kedze tato tema sa ma venovat potencionalnym D a RC do buducnosti, ktore este nie su zadefinovane v D sieti. To iste vo vedlajsej teme. Takze pokracujme v tejto teme: viewtopic.php?f=10&t=10289
:slight_smile:

Nie je doriesene napojenie na KE. Sebastovce sa postavili proti trasovaniu. Bude sa to este len riesit, velmi sa o tom zatial nepise.

Po shlednuti videa z HN Clubu mi neni jasne, proc koncesionar I. baliku porad argumentuje tim ze penize byly pripravene od kvetna, ale EIB zastavila svoji cast kvuli environmentalnim problemum coz je zalezitost SK, ne koncesionare…

Proc tedy nesehanali jinou (komercni) banku, ktera by mu tu zbyvajici miliardu dala (odpoved: protoze nebyla dostupna)? Dokonce EIB ani nebyla zamyslena ze se bude podilet a k jejimu zapojeni pomohla az vlada SK? Kdyby tedy sehnali penize od jine banky, tak se uz mohlo stavet bez ohledu na raseliniste (ted nerikam jestli je to dobre nebo spatne, jen jako fakt). Ve vysledu to podle me znamena ze koncesionar proste nesehnal penize.

Podle me EIB mela svoje duvody proc uver neposkytne, komercni banka ma jine duvody, napr. zaruky statu ci dostupnost penez. Stejne jako tedy neuspeli u mnoha komercnich bank, neuspeli u EIB (i kdyz kvuli jinym duvodum) a meli jit za nekym jinym.

Vidite to taky tak nebo se platu? Proc jim to Fiegel takto nevraci?

Nepostavili sa proti trasovaniu, ale proti vyusteniu R4 s tym, ze sa neriesi samotny obchvat Sebastoviec. Tam ziadne problemy kvoli tomuto nebudu, samotnu vystavbu tohto useku to uz nestopne. Dalsiu diskusiu prosim v prislusnej teme.

Sorry, posledny OT. Nepisal som, ze sa R4 KE-Milhost cely stopne. Len ze nie je doriesene trasovanie, zmena vyustenia je pre mna zmena trasovania (samozrejme nie celej trasy).

Vidim to presne tak isto :slight_smile: Figel je zatial diplomat, ostrejsie slova si asi nechava na neskor keby prislo k pravnym sporom … :slight_smile:

ja som zapocul, ze od komercnych bank mali zabezpecenu aj tu chybajucu miliardu od EIB..

Nic sa predsa nezmenilo, stavia sa podla planu, aj trasovanie.

Tak preco s tym potom neprisli a nezacali stavat?

niekto zjavne neinformuje pravdivo