Ján Figeľ a jeho práca - minister dopravy (2010 - 2012)

bod 7 ak bude kompletne s prebudovanim pristavneho mostu na 3+3, prebudovanim rondela a potiahnutie R7 pod pristavny most a zaroven az temer po dunajsku stredu .. tak nech to nejde do vystavby 2012 ale 2014 a bucham im sampus, ze konecne komplexne vyhladove riesenie ..

este keby v ramci toho PPP rozsirili D1 aj v useku pristavny most - MUK gagarinova na 3+3, tak to nenormalne pomoze doprave ..

aj ked som bol voci figelovi skepticky, ale tato uvodna prezentacia je realistickejsia a adresnejsia ako poslednych 20 rokov dokopy a ak sa nic moc nepokazi bude to paradoxne asi najlepsi minister dopravy ..

:laughing: :laughing: :laughing:

aj ten “kmerovolič” o pár príspevkov hore bol dobrý; som off-topic za čo sa ospravedlňujem, ale nedalo mi…

Ospravedlňujem sa za svoj druhý off-topic, ale nedalo mi: ano jediná cesta pre Fica sú vyhrané predčasné voľby. V tých pred pár rokmi, ktoré ešte nevyhral zanechal u sponzorov sekeru, po tých čo vyhral im to snáď vrátil a po tých budúcích musí myslieť na seba…

Keď sa privedie R7 pod prístavný most, nebolo by výhľadovejšie prestavať prístavný most na 4+4? Predsa len tam bude R7, D1 a lokalna doprava.

Prístavný most samotný sa prestavovať nebude, lebo aj so zosilnením by to stálo skoro toľko čo výstaba nového mosta. Postavia sa dva paralelné nové mosty z každej strany toho pôvodného.

expwy, preco 2 mensie paralelne a nie jeden rovnocenny?

kaviarista, aj to je možnosť, to ukáže štúdia čo bude lepšie a výhodnejšie a hlavne ľahšie napojiteľné na existujúcu sieť a plánovanú R7. Ale určite sa bude stavať most nový, či už jeden 4-5 pruhový, alebo dva dvoj/troj pruhové.

zburanie pristavneho a jeho prestavbu si realne neviem predstavit, lebo to ovplyvni aj zeleznicnu dopravu a nie je alternativa napojenia na zeleznicu smer AT a HU (pokial nebude projekt filialka)

a osobne si myslim, ze radsej napojist R7 tak ako to je teraz a v najhorsom urobit napriklad aj most ako predlzenie kutlikovej .. ako cakat na komplexnu prestavbu.. neviem si to nejako predstavit ..

Aquila, Prístavný most sa búrať nebude, vedľa neho sa postaví buď ďalší nový 4-5 pruhový pre jeden smer a pôvodný sa zjednosmerní, alebo dva dvoj/troj pruhové pre každý smer z každej strany pôvodného mosta.

nebudu tam problemy s geologiou? predsa len 2 take mosty hned vedla seba v koryte rieky ako je dunaj…

Neviem ako vam, ale mne chyba v planoch MDPT akekolvek zmienka o D4.

Lionheart, teraz som to tu isiel napisat akurat …

okrem D4 mi chyba v materiali aj riesenie D1 BA-TT - dobudovanie odstavnych pruhov, nove krizovatky, kolektory, pripadne skapacitnenie starej seneckej.

Ak sa z toho planu zrealizuje aspon 1/4, bude to uspech. Absencia akejkolvek zmienky o D4 ci dobudovani D1 BA-TT je vskutku prekvapujuca.

No nechajme sa prekvapit co prinesie setrenie tejto vlady na vsetkych usekoch…a aka bude priorita a hlavne realizacia nieco konecne zacat stavat…,lebo momentalne D1takmer uplne stoji…

“Minister dopravy Ján Figeľ na utorkovom HN Clube ďalej informoval, že rezort dopravy po usporiadaní vzťahov s konzorciom Slovenské diaľnice, ktoré malo prvý balík PPP realizovať, plánuje ešte na jeseň tohto roka vyhlásiť tendre na výstavbu jednotlivých úsekov na D1.”

Nuz, zatial to vyzera na johhanov scenar. PPP1 padlo, “vlk” ani nezabresal (koncesionar zatial nechce podat zalobu a je ochotny odovzdat aj dokumentaciu) a na jesen sa budu vyhlasovat nove tendre… dufam, ze minimalne na 2 kompletne useky na D1 :slight_smile:

ak by nebodaj fakt vyhlasili tendre do komunaliek a aj nebodaj hochtief vyrazne znizil cenu pri tretom baliku.. tak ficovi zoberu dost vyrazne vietor z plachiet ..

Tento rok to uz nestihnu. A treti balik na 100% padne, hoci dnes Figel diplomaticky vyhlasil, ze sa snazia dohodnut.

vyhlasenie tendrov je jednoduche … vec spisania VO s vyhodnotenim hocikedy .. nemusia byt rozhodnuty dodavatelia ..

inak figel mal dnes povedat ze dialnica bude do 2015, okrem toho aj to ze min. bude chciet odskodne (zrejme hrozia obojstranne zaloby) a iba stavebne prace pri PPP 1 podla ich odhadu boli predrazene o cca 400 mio €