Intenzity

Celoštátne sčítanie dopravy 2010 - základné informácie

http://www.ssc.sk/sk/Aktualne/Celostatne-scitanie-dopravy-2010.ssc?ind=

Chodil som casto na useku ZA - MT a v jedno popoludnie - mohlo byt cca 13:30 som cestou z Vrutok po Strecno /10 km/ ratal auta… Bolo to v r. 2006 a pocas nepretrzitej jazdy - cca 10 minut - islo oproti 130 aut (smer ZA - MT). Boli to prakticky 3 velke kolony. V nasom smere to bolo obdobne…

dnes prebieha meranie intenzit, od 14:00 do 18:00 … tak co, jazdili ste dokolecka po oblubenych trasach? :smiley:

dnes bola velka premavka. zrejme aj z dovodu ze vela ludi si kvoli volbam posunulo navstevu chaty na tento vikend.

Vcera bolo opat scitanie, kedze bol vikend tak som aj ja prispel do statistik :slight_smile: Nasledujuce scitanie je zase v nedelu, 18. jula

scitanie uz skoncilo, mozeme cakat na vysledky

Kde všade (na akých cestách) vlastne prebiehalo to meranie intenzít dopravy? Boli to len D, RC a cesty I.triedy? A predpokladám že sa jedná o celoštátny prieskum, no a ešte jedna otázočka - ako často sa tento prieskum, toto meranie robí?

D, R cesty I, II a III. triedy.
Každých 5 rokov.

Vďaka racto za odpoveď, takže sú tam aj cesty nižších tried.

Ano jasne sú. Všetky výsledky sčítania najdeš na stránke SSC v sekcii intenzity.

Ahoj par otazok. Kolko im zhruba trva spracovat vysledky? Akym sposoboom sa robi scitanie, zapisuju su aj SPZ alebo len pocty vozidiel? Viete niekto. Dik

Vysledky za rok 2010 myslim budu cca zaciatkom roku 2011 zverejnene.

Mna by inak zaujimalo, ci tie intenzity sleduju aj v roznych obdobiach roka? Pravdupovediac, najviac som si totiz tychto inspektorov vsimal pocas leta, co v case dovoleniek a relativne mensej premavky asi nebude uplne relevantny udaj.

“Uskutoční sa v desiatich sčítacích termínoch na určených stanovištiach cestnej siete v období od apríla do októbra 2010, počas 7 pracovných dní a 3 nedieľ v letnom období, vždy so 4-hodinovým sčítacím časom.”

ssc.sk/sk/Rozvoj-cestnej-sie … y-2010.ssc

uz sa tesim na vyvratenie mytu o 40tisicoch viete kde :slight_smile:

este by ma zaujimalo, ako sa budu vyhodnocovat useky, kde sa napriklad v polovici scitania otvorila dialnica (PB, pri PO)

i15: dobry postreh ohladom novootvorenych usekov

inak neexistuje nejaky sposob scitania, ak teda dokazu v madarsku mat videokontrolu na matrice, tak preco nemoze tak fungovat scitanie? rozmiestnime kamery na desiatky/stovky/tisice(?) miest, kde budu zaznamenavat udaje o vozidlach, a na zaklade SPZ si vieme vygenerovat:

• pribliznu trasu
  • casovy prehlad vytazenosti usekov
  • udaje o premavke (zapchach) v realnom case
  • preferovane trasy spojenia medzi roznymi bodmi

podla mna polovica roka je este akceptovatelna vzorka udajov. sorgo, dobry postreh, co my tu riesime uvahami by sme mali cierne na bielom.

No tak na D1 by to mozno nebol problem rozmiestnit. No ale udaje by sa mozno dali ziskat aj s myta nie?

urcite ano, ale SkyToll by to neurobil zadarmo :slight_smile:

no tak to ano :smiley: zadarmo by to urcite nebolo ale udaje by ziskali :smiley: