LEN MALA PRIPOMIENKA Chlapy pozor na slobodu! ja by som bol len vylmi nerad, keby stat vedel kedy a kde sa pohybuje moje vodzidlo, nieje dost ze uz nosime pri sebe mobili taketo scitanie pomococu konkretnych SPZ mi pride hodne nebezpecne a velmi lahko zneuzitelne!
Bager3, dobrý postreh - nie je to len otázka technického zvládnutia, ale aj otázka etická - v tomto prípade ochrana súkromia. Písal som o tom pred dvomi mesiacmi v inej téme (Milos » So 04. Sep 2010, 18:49)
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=10&t=5213&p=112234#p112234
Aky by si mal problem, keby stat vedel kde sa pohybujes. Co zijes nejak " netransparentne?
paranoja je swina
… myslim si ze by sa to dalo lahko vyriesit tak ze by sa v databaze neukladala spz-tka ale na zaklade nej vygenerovany zasifrovany kluc ( ale to je na inu diskusiu a asi aj forum).
s hasom dobry napad
viac napriklad na sk.wikipedia.org/wiki/Ha%C5%A1ovacia_funkcia
Zijem slusne. JaNY ak sa pamatam zijes v USA vravi sa ze je to slobodna krajina maju tam nieco take ? Tam ta policajt nezastavi bez pricini u nas hej. A chcem vidiet ze ako by niekto skontroloval ci sa to sifruje ci co. Osobne by som scitanie dopravy kde by sa zapisovala moja SPZ povazovla za obmedzenie mojej slobody.
Však ty ani nevieš kolko krát sa ti mohla už EČV už spočítať. Nemáš ani paru že kde su a ake sčítače na SVK.
A len pre zaujimavosť, Nikde sa nepíše cele EČV, vždy iba mesto.
OK racto Big Brother sa pozera
)))))) ja viem ze to neovplivnim a robit sa to bude a mozno aj robi. A aj chapem opodstatnenost takych merani.Ja len som chcel poukazat na to ako sa to da zneuzit.
takisto sa daju zneuzit informacie o pouziti platobnej karty (hlavne vo filmoch
, uz len taka poloha telefonu (vysielac, na ktory je prihlasena sim karta) je nocna mora paranoikov! napriklad aj google uchovava “historiu hladania” co je tiez kvantum dovernych udajov.
pri ukladani iba okresu je to na hovno, nemas predne informacie o trajektorii vozidla, resp. cieli cesty, myslienka bola prave o tom, ze by sme mali statistiku, kade sa cestuje. Teda napriklad ci Kosicania chodia do Ziliny cez Budapest
a to sa len pomocou okresu urcit neda
No ano, cez mobil sa clovek da sledovat presnejsie, ako cez nejaku mytnu jednotku. Ja som obcas paranoik, ale predstava ze ma raz bude nieco sledovat ako jazdim na dialnici ma vobec netrapi.
Nechcel som sa ta nejak dotknut. Zabudol som dat
. Tu si mozes robyt co chces, len to nesmie byt mimo zakon.A policajti ? To je uplne ine. Su prisny, maju respekt ale nie su nepriatelsky. A co sa tyka tej slobody…no neviem.Kamery v obchodakoch v kazdom posr..tom rohovom deli, na uliciach, na dialniciach velmi husto. Vsade platis kr. kartou takze tvoje osobne udaje chcu od adresi cez social sec. cislo az po detkove cislo topanok atd. Takze sme v slobodnej zemi ale pod drobnohladom.
dnes bola zase reportaz o rozbitej ceste pri dukle a vraj su vysledky scitania. len ssc ich stale nezverejnilo na stranke. mohli by citat forum a zobudit sa…
nie len stavbari su po termine:
ssc.sk/sk/Rozvoj-cestnej-sie … y-2010.ssc
mohli by to zverejnit aspon ako tabulka so stlpcami: cislo useku a intenzita, my si to uz vyhladame ![]()
To je neskutocna vykonnost SSC, ved to musi priemerny student spracovat za tyzden, a to nehorim ze uz by to mal hotove mesiac po poslednom scitani na ceste… su to ozaj darmozraci, kopat kanale popri ceste ich dat…
rudino, si úplne OT, s tým si chod na pokec.sk. Co sa týja tych kanalov, asi by si si to mal skúsiť, aby si už konečne dostal rozum.
vobec nie je OT, sukromna firma by mala vysledky prieskumu ukonceneho v oktobri najneskor v decembri…
co tak skusit ich urgovat…zakladne tabulky ako si pisal teda cislo useku a intenzita podla mna urcite maju len to nikto nezavesil na web.
Fakt su daky pomali poslednu dobu.
Vysledky budu zverejnene " uz " v juni.
Výsledky celoštátneho sčítania dopravy v tabuľkovej podobe sú už zverejnené.