NR-Tekovské Nemce pekný výsledok, ale nevyzerá to byť spôsobené presunom tranzitu z-v na R1, ale iba stiahnutým lokálnej premávky z iných ciest v NR kraji. ZH-ZV je prakticky bez zmeny, na Donovaloch+Čertovici je nárast dokopy o 2000 vozidiel denne
Myslím, že zo strany SSC to nie je zlé. ismcs.cdb.sk/portal/dopravneinzinierstvo/ - CSD 2015 zatiaľ ešte nie je dostupné. Čo sa týka reálnosti, tak za spoľahlivé považujem čísla z D a R (okrem východnej D1, kde nie je dostatočne zohľadnený nárast po otvorení nových úsekov Ja-Ja a Fr-Sv), prípadne niektorých ciest I.tr, kde má SSC sčítač, inak sa podľa môjho názoru môže odchýlka pohybovať aj do +/(-) 20% čo je veľa. Poklesy/stagnáciu odôvodnil racto plus otázka: prečo si tak veľa ľudí myslí, že intenzity na slovenských cestách budú rásť enormným! tempom najbližších 10/20/30 rokov? počet obyvateľov rastie? stupeň motorizácie zatiaľ ešte rastie (saturácia sa blíži), ale príde mi úsmevné uvažovať pod Strečnom, resp. medzi ZA a MT niekedy (2040) na D1+I/18 50 a viac tisícové intenzity ako to je vidieť v niektorých štúdiách.
suvisla D1 je v TN kraji po ladce od 1998 cize opravujem na 18 rokov. nikde si nepisal ze v CELOM TN kraji. tvoja senilita ma neprekvapuje len pri trolovani ti nepomaha…na R1 do 2011 chybal takmer 50 km pri NR co malo vplyv aj na intenzitu pohronskej casti.
Súvislá diaľnica znamená neprerusena v celom kraji devil, zase slovickujes a senilitu si nechaj pre seba na dlhé večerné chvíle keď rozmýšľas o zlej D1 a D3
to je ovplyvnovanim, ciel je aby sa lahsie odovodnovala navratnost megalomanskych a predrazenych usekov.
podla ostatnych vysledkov tak ci tak mal byt pokles alebo stagnacia a je narast, pred-za beladicami v 2010 15,5-16,1 tisic a teraz R1+stara cesta cez 20 tisic.
tieto hluposti si nechaj pre seba ty stary senilny ujo. dialnica BA-ladce je dost suvisla. nevidim ziadny radikalny pokles/narast intenzity na hraniciach krajov.
Neviem, ci intenzity budu rast enormne, casto to moze byt aj manipulacia, ale dalsie faktory v prospech narastu su neprehliadnutelne:
Motorizacia je pocet automobilov na obyvatela, ale moze rast aj pocet prejazdenych kilometrov na automobil za jednotku casu (napr. za rok.) Tzn. pri rovnakej motorizacii mozu byt intenzity vyssie. Ludia su stale pohodlnejsi, tak aj na kratke vzdialenosti pouzivaju automobil (este aj na sportovisko chodia autom), viac a dalej cestuju ako bolo zvykom v minulosti (turistika, nakupy, kultura…), realne mzdy rastu a ceny benzinu stagnuju.
Inymi slovami je rozdiel, ked sa v minulosti pouzivalo auto v rodine len pri pamiatke zosnulych a dnes, ked si ludia stale viac uvedomuju, ze autu klesa hodnota aj ked nejazdi a len stoji v garazi.
Slovensko je najvacsim vyrobcom automobilov na obyvatela, skoro kazdy ma v sirsej rodine niekoho, kto robi v automobilovom priemysle, a kedze rodinnym prislusnikom verime, auta maju tymto silny marketing vo vsetkych vrstvach obyvatelstva.
vzdialene trasy objektivne bolo aj je vyhodnejsie absolvovat autom. rastie lokalka kvoli pohodlnosti. a tu treba obsluzit cestami len do nevyhnutnej miery.
Nic v zlom, mozno je to prilezitost na sebareflexiu a zmenu stylu v buducnosti. Kazdy stvrty Tvoj prispevok (78 z 337) obsahuje slovo intenzita (intezit*), pricom priemer na fore je kazdy tridsiaty (6013 zo 180443). Ked uz intenzitami argumentujes, mali by byt presne. Nejdem tu uvadzat cisla a odhady z Tvojich niektorych prispevkov, ale na tomto fore sa nic nemaze, a kto chce, moze si ich porovnat so skutocnostou.
ja si praveze myslim, ze teraz su to konecne objektivne intenzity, na ktorych sa moze stavat. len ako som uz v zopar inych temach hovoril, slovaci su bohuzial dost zhyckani, ze doteraz tu nebola temer ziadna doprava a za poslednych 10 rokov to ozaj poskocilo, ale stale je to v podstate nic. ked sa hovori o zapche, tak to je na zapade plynula premavka. skutocne zapchy su ozaj len na zopar miestach na celom slovensku.
co ma zase privadza k tej hlupej fetisizacii dialnic, a mozno konecne zopar osvietenych ludi napadne, ze vlastne naco stavat vsade megolamanske dialnice/RC, ked drtivu vacsinu problemov by vyriesili aj radovo lacnejsie prelozky a obchvaty ..
osobne si napriklad myslim, ze taky zvolen by poriesil prietah uplne luxusne, detto napriklad R7 od dunajskej luznej je uplne zbytocna a stacili by obchvaty zopar dedin,
taky krasny budicek je obchvat ziaru nad hronom, ktory je totalny fail je tam intenzita na urovni polnej cesty ..
slovensko je mala krajina a stale relativne malo motorizovana. take su fakty a nejake fantasmagorie vo forme RC cez donovaly je uz uplne dohnane ad absurdum.
Skúšaš osobné útoky a prskáš jedovaté sliny keď si nachytany znovu pri zavádzaní a to ako moderátor tohoto fóra, zase si vedľa devil tieto smiešne kecy hovoria len niečo o tebe samom.
Nahliadol som do dôsledných prieskumov, ktoré sa robili k zelenej vlne. Od 1.mája do 30.júna 2016 merania boli relatívne presné a hlavne slúžili pre zostavovanie reálnych signálnych plánov. Pre súhrn celkovej dopravy a predstave o doprave v RK na strategických ťahoch boli merané intenzity nasledovne. V období teda 8-9 týždňov priemerný každý deň. Za týždeň priemerne 143 000 vozidiel. Priemerný piatok na Bystrickej 23 700. Priemerný deň z týždňa 20 500. SSC údaj 16268.
Tieto údaje mám presne zapísané.
Z ostatných úsekov mám len čísla podľa tohoto prieskumu: Kasárne za priemerný týždeň 240 000 vozidiel. Tatranská 210 000 vozidiel. ssc.sk/files/documents/dopra … k_2015.pdf
Keby sme tu počítali s SSC intenzitami nemáme dopravu netreba nám nastavovať semafory ver tomu. Lebo intenzita v úseku Kasární dosahuje hodnoty podľa SSC z roku 2005. Relevantnosť údajov SSC v okrese Ružomberok je veľmi nízka.
Ešte je zaujímavé vystrelené Strečno na 28 000, keď tu minule niekto uvádzal 22 000.
A ja si zase myslím, že sa nedá porovnávať doprava na západe a u nás takým štýlom ako píšeš. Nedá sa vybrať len určitá vec pre porovnávanie medzi západom a nami a inej veci ktorá s tým bytostne súvisí sa taktne vyhnúť. Lebo potom aj na západe majú úplne v pohode dopravu s malými intenzitami, pretože ako tu už niekto napísal v Číne bola zápcha dlhá 100km a trvala 10 dní.
a preco by sa to nedalo porovnavat ? ked na taketo miniintenzity stacia na zapade len obycajne prelozky a prietahy, preco sa u nas musia budovat dialnice duchov ? a este k tomu sialene predrazene ? nie je na to absolutne dovod..
a na zapade su tak kde su najma preto, ze si uvedomili, ze treba minat peniaze ako tak rozumne. a nie hura systemom. ano aj tam je korupcia, klientelizmus a lokalpatriotizmus, ale to co sa deje na slovensku v infrastrukture je uplne chore
Nechcem sa hadat, cokolvek sa da spochybnit nizkou relevantnostou, ale cisla z SSC su doveryhodnejsie ako Tvoje “udaje, ktore mas presne zapisane.” Ak s nimi nesuhlasis, odporucam konfrontovat priamo SSC, pomozes vsetkym, ak ich upozornis na pripadnu chybu.
Nemám to v kompetencii. Ale určite sa tieto veci budú riešiť. 10 000 vozidiel sa nemôže v centre mesta len tak stratiť. Keď si to mesto v inej súvislosti dalo overiť.
Merania pre signálne plány a dynamické riadenie nemusia mať pre SSC relevanciu. Lebo intenzity sa pre celoslovenské sčítanie dopravy zberajú monopolne. I keď ich metodika je pochybná, lebo sa nedeje v jednom čase na všetkých miestach. Ak bola intenzita v roku 2010 pri kasárňach 29 000 a to po kríze v roku 2015 očakávaš na tom úseku min. 33 000 a výsledné číslo na SSC je 24 000 tak pri tej ich dôslednej kontrole na dôležitom úseku asi čosi neprekontrolovali.
normalny clovek iste pochopi ze islo o porovnanie suvislej D1 a R1. ja som nepozeral intenzitu v PB ale dole od PN na TN. aky vplyv ma na intenzita v PB na dialnici ktora ma len 5-6 rokov na intenzitu pri PN a TN…to vlastne vidime teraz na tychto cislach… R1 isla napriek metodickym a neviem akym zmenam vyrazne hore a senilny troll musel hned reagovat…samozrejme velmi “sofistikovane”.
no len ked som pocuval spravy o nehodach z ceskej D1 PR-BR a slovenskej D1 TT-ZA tak tam bol dost nepomer pritom tie intenzity neboli az take rozdielne…akoze