Ved prave, od toho priecestia , konkretne sa nachadza par metrov od krizovatky 1/64 a odbocka na obec poluvsie je usek smerom na PD , v Pravenci vymeneny v dlzke asi 400m a potom cesta pokracuje v celkom dobrom stave aj v parametroch ciest 1 tr az po zaciatok obce Nedožery -Brezany
usek Klacno -Fackovske sedlo po dlhsej dobe vyfrezovane kratke aj dlhsie useky uz konecne vyasfaltovali v polovici jula…
Na useku Partizanske - Zabokreky spravili novy povrch.
No konecne uz bolo na case to bol jeden z najhorsich usekov v TN kraji…/ Partizanske -Zabokerky./
Niekoho asi náhle osvietilo a kompletne vymenili vrchnú vrstvu asfaltu na havarijnom úseku od dražovského kruháča až takmer po miesto, kde sa odbočuje na R1A. Opravili teda celý ten rozpadnutý úsek, kde bola 60-tka. Dokonca ich napadlo robiť to cez víkend, nie cez pracovné dni. Akurát škoda, že toto osvietenie prišlo až v auguste. Na tomto mieste sa už roky plánuje rozšírenie cesty na parameter C 11,5, tak som sa seriózne obával, že ju nechajú v takomto stave ešte celé roky, kým sa to rozšírenie bude robiť.
Po oprave tohto úseku zmizol jednoznačne najhorší úsek celej I/64, asi by sme mali vyhlásiť pátranie po úseku, ktorý je jeho následníkom na tomto poste. PE - Žabokreky už opravili, takže nejaké iné návrhy?
tak ja som to teda vo stvrtok stihol este po neopravenom useku a tu je video:
youtube.com/watch?v=OrUAPihXCHk
video je NR - PE od R1A az po I/64 v PE, ale rychlejsou trasou po II/593…aj ked, da sa ist aj rychlejsie, ja som ale viedol ine vozidlo, ktore nemohlo ist rychlejsie
do 1:37…I/64 NR - Drazovce…tento kus cesty I/64 sa naozaj nijako neodlisoval od II/593, bol dokonca castami este horsi
od 1:37 do 11:03…II/593 Drazovce - PE
od 11:03 znova I/64 v PE
youtube.com/watch?v=shZqQWtBPP8
video: usek cesty I/64… PD (MUK s I/50) - Nitrianske Pravno (kriz. s II/519) … cize aj s prejazdom cez PD
no ten usek Zabokreky -PE mohli este potiahnut aspon 1 km do PE …sama zapalata po krizovatku firmy VELUX
Cestovať z Nitry či už do TO alebo NZ je útrapa… samá dedina. Chce to R8 až po hranice.
preco chcu ludia rovno Rky ?!? obchvaty jednicky by bolo priechodnejsie riesenie, takto nebudu mat nic
Pokiaľ tam bude 130 km/h tak nech sa to volá hociako…
a preco by tam mala byt 130 kmh ? nie je dovod, nie su tam ani intenzity ani nic podobneho ..
Pretoze trepat sa 90km/h hodinu je unavne a nebezpecne… napriklad na rovinke pred NZ kazdy predbieha odusu a je tam 90tka… treba R uz len kvoli bezpecnosti.
90km/h je pre stare vraky, dnesne moderne auta pri tej rychlosti “zaspavaju”
Toto leto som dost cestoval po europe a napriklad v madarsku to maju velmi pekne urobene na cestach 1triedy .Co kopec to pridany pruh pre pomale vozidla , odbocovacie pruhy na kazdej krizovatke , vyborne znacenie , o kvalitnom povrchu vozoviek ani nehovorim a hoci idete aj cez stred Budapesti stale viete ze idete napr po 2 smerom na VAC na hranicu SVK .
A potom sa cudujeme, ze to u nas na cestach vyzera tak ako to vyzera…
vsetko zavisi od medzikusov medzi sedadlom a volantom a ja tvrdim, ze velku vinu alebo zodpovednost za stav na nasich cestach nesu autoskoly, ktore su u nas na velmi slabunkej urovni…pravidla, aj MPR su zovseobecnene pre vsetkych (pre 18 rocneho vodica, pre 35 rocneho, aj pre 80 rocneho…pre sviatocneho vodica, pre pretekara, aj pre vodica, ktory ma za sebou miliony km)
a snaha je nastavit pravidla tak, aby bolo co najmenej nehod…pritom realita je taka, ze su na nasich cestach vodici, ktori neprekrocia MPR a maju za sebou zapricinenych viac nehod a su vodici, ktori nedodrziavaju MPR a nikdy nehodu nesposobili…musia sa ale prisposobit tomu vseobecnemu a trpiet obmedzenia spolu s ostatnymi
chudaci americani, ktory maju aj na dialniciach maximalnu rychlost miestami stale okolo 90kmh az myslim posledne dva roky to zvysuju miestami az na uzasnych 110 kmh
a to tam maju siroke dialnice
nicmenej, je vidno ze bud si mladi, alebo fakt pirat ciest. je vedecky dokazane, ze nad 90kmh je jazdna unavujucejsia, lebo sa ti exponencionalne znizuje zorny uhol, zvysuje sa namahanie oci, je to unavujucejsie.
Nie som ani az tak mlady a nie som pirat ciest - jazdim primerane, pružne, slusne… na rozdiel od vacsiny populacie v tejto krajine. Asi zle chapes co pisem… nevadi Ako pise Kanky - najviac nehod sposobuje clovek co vytvara kolony za sebou, nepouziva smerovky, telefonuje, nevenuje sa jazde, nevsima si okolitu premavku. Kto je nebezpecnejsi - ten co ide bez svetiel 100km/h na starom vraku v strednom pruhu medzi BA a TT, alebo napriklad ja v lavom pruhu 150km/h a venujem sa len ceste pred sebou… nemusis odpovedat
Nech nejdeme do off-topic - nepresvedcis ma o tom, ze od TO do NZ nie je potrebná RK.
V Kalifornii sa jazdí na diaľniciach mimo urbanizovaných území max. 70mph (cca 110km/h), okolo LA, San Diega a konurbátu San Jose/San Francisco je to zvyčajne 55-65mph. Najvyššia MPR je v štáte Massachusetts, jazdí sa cca 80mph (cca 130km/h) a miestami až 90mph (145km/h)
Závodiť treba na Slovakia Ringu, nie na cestách, samozrejme nie je v poriadku ani, keď niekto síce dodržuje MPR, ale pritom sa nevenuje riadeniu. No neplatí nič také, že keď sa venujem riadeniu, tak rýchlostné limity pre mňa neplatia.
Okrem toho väčšina ľudí žijúcich okolo I/64 by bolo rada, keby sa mohli “trepať” tou 90-kou po preložkách tejto cesty prvej triedy ešte v ako tak dohľadnej dobe a nie čakať na RC a dovtedy sa 30 rokov naozaj trepať 50-kou cez dediny. Pritom tie preložky sa kľudne môžu stavať s rezervou na 4-pruh, ktorý sa dostavia, keď si to premávka vyžiada, čo ale nebude ešte veľmi dlho. Čo sa týka tej rovinky pred NZ, tak to je snáď úplne najmenej problematický úsek celej I/64 a pre zvýšenie bezpečnosti by tam možno stačili pravidelné cestné kontroly, aby si to tam niektorí nemýlili s tým Slovakia Ringom.